Topnyhed:Ingrid Mjøen stopper som dansk landechef i Oracle: Skifter til international toppost

Artikel top billede

Nye tal afslører: Så skidt går det for Windows 8

Nye tal viser, at brugertilgangen hos Windows 8 er noget nær miserabel. Et tidligere fiaskoprodukt fra Microsoft klarede sig faktisk bedre på samme tid.

Tallene lyver ikke, det er gået grueligt galt med Windows 8. 

Det er endog gået dårligere med tilgangen af brugere end Microsofts tidligere største fiasko, Vista. 

Ifølge en opgørelse, der er baseret på tal fra Net Applications, er det gået dårligere med brugertilgangen for Windows 8, end det i sin tid gjorde for Vista.

"Windows 8's patetiske brugertal kan ikke engang følge med Vistas elendige tal," skriver Steven J. Vaughan-Nicols fra zdnet.com.

Så galt er det gået

Og ifølge den opgørelse hos zdnet ser det ikke godt ud, hvis man sammenligner de to styresystemer i forhold til tid og brugere.  

Tilbage i midten af 00'erne opnåede Vista en markedsandel på 4,52 procent på fem måneder. 

De nye tal viser, at Windows 8 på samme tid kun har opnået 2,67 procent af markedet.

"Tallene taler for sig selv. Vista, der er blevet kendt som en fiasko, havde signifikant bedre brugeradoption end Windows 8," skriver Steven J. Vaughan-Nicols fra zdnet.com.

De kolde facts

Windows 8 ligger med 2,67 procent af markedet derfor stadig under Vista, der i dag har 5,17 procent af markedet ifølge tal fra Net Applications.

Source: StatCounter Global Stats - Operating System Market Share

Tilbage i januar var Windows 8's markedsandel på 1,96 procent.

Den var den 26. oktober, at Microsoft under stor bevågenhed fra hele it-verdenen lancerede sit nye Windows 8. 

I slutningen af november meldte Microsoft, at der var solgt 40 millioner Windows 8-licenser.

Læs også:
Så lidt fylder Windows 8 efter to måneder på markedet

It-cheferne delte: Er Windows 8 værd at satse på?

Virksomheder giver en kold skulder til Windows 8
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
LogPoint-topchef Jesper Zerlang indsætter tidligere Superliga-spiller som ny dansk landechef
Jesper Zerlang overlader pladsen som landechef for det danske marked hos it-sikkerhedsselskabet LogPoint. I stedet skal han fokusere på jobbet som topchef for hele koncernen, der er til stede i ni lande.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Whitepaper: Sådan kobler du kunstig intelligens på forskningen
Målrettet anvendelse af AI og High Performance Computing skyder genvej til indsigt i store mængder rå data og – i sidste ende – gennembrud i forskning og udviklingsarbejde.