Artikel top billede

Så lidt fylder Windows 8 efter to måneder på markedet

Microsofts Windows 8 har nu været på markedet i mere end to måneder. Ny markedsopgørelse afslører, hvordan det går.

Læs også:

Virksomheder giver en kold skulder til Windows 8

Danske postkasser er henover julen blevet fyldt til randen med reklamer for nye pc'er med Microsofts Windows 8.

Men selvom der er masser af Windows 8-produkter i butikkerne, er det nye styresystem endnu den lille dreng i klassen, når man ser på markedsandelene.

En netop offentliggjort rapport fra Net Applications afslører, at Windows 8 nu har en markedsandel på 1,96 procent på globalt plan.

Til sammenligning ligger Windows 7 på mere end 45 procent, Vista på 5,84 procent og XP på mere end 38 procent ifølge Net Applications opgørelse.


Et andet statistikfirma, Statcounter, har også en januar-opgørelse over de forskellige styresystemers markedsandele.  

Her er Windows 8's markedsandel endnu så beskeden, at den ikke er gjort op som en selvstændig kategori. I stedet optræder Windows 8 under "Andre," der samlet set står for fem procent af markedet ifølge Statcounter.

En måned efter lanceringen af Windows 8 kunne Statcounter konkludere, at det nye styresystem nu havde en markedsandel på 1,31 procent, mens Windows 7 efter en måned på markedet i sin tid lå på 4,93 procent.

Svær begyndelse for Windows 8

Den var den 26. Oktober, at Microsoft under stor bevågenhed fra hele it-verdenen lancerede sit nye Windows 8.

I slutningen af november, meldte Microsoft ud, at der var solgt 40 millioner Windows 8-licenser.

Windows 8 har dog ikke haft den nemmeste start.

Forrester spurgte i tredje kvartal sidste år 1.282 it-beslutningstagere om deres planer med Windows 8.

Kun 24 procent af virksomhederne svarede ja til, at de forventede at migrere til Windows 8. I 2009 med Windows 7 var det 49 procent, der svarede ja til dette spørgsmål.

47 procent svarede, at de endnu ikke nogen holdning til Windows 8, fordi de endnu ikke har set nærmere på det. Med Windows 7 var det kun 27 procent, der havde det sådan.

Læs også:

Virksomheder giver en kold skulder til Windows 8




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere