Artikel top billede

Så mange Windows 8-licenser har Microsoft solgt

De første officielle salgstal for Windows 8 er nu offentliggjort. Se her, hvor mange Windows 8-licenser, Microsoft har solgt i den første måned efter lanceringen.

Læs også:

Fiasko eller succes: Her står Windows 8 en måned efter lancering

Her en måned efter lanceringen af Windows 8 er der stadig både dem, der mener, at styresystemet er en fiasko, og dem, der mener, at det er en succes.

En ting er dog holdninger til, hvordan styresystemet er skruet sammen og til, hvordan det fungerer i praksis på de mange nye hardware-produkter.

Noget helt andet er de reelle salgstal, som i det store hele er succeskriteriet for Microsoft og de mange pc-producenter, der bakker op.  

I et blogindlæg løfter Microsoft nu sløret for de første officielle salgstal for Windows 8

"Nu, hvor vi passerer fødselsdagen for den første måned, er vi glade for at kunne annoncere, at Microsoft indtil nu har solgt 40 millioner Windows 8-licenser," lyder udmeldingen.

Microsoft skriver også, at "Windows 8 overhaler Windows 7 i forhold til opgraderinger."

Apps til Windows 8

I forhold til Windows Store, der er Microsofts nye app-butik, er status i følge Microsoft selv, at antallet af apps er fordoblet siden lanceringen.

Der nævnes ikke et konkret antal apps, men flere medier har i denne uge skrevet, at der nu er omkring 20.000 apps.

Som vi skrev i går, så er de første tal for udbredelsen af Windows 8 nu så småt begyndt at vise sig i web-statistikkerne.

Net Applications opgørelse viser, at Windows 8 den 18. november havde en markedsandel på 1,19 procent.

Windows-bloggen Supersite for Windows citerer en anonym kilde fra Microsoft, der bekræfter, at salget af Windows 8 allerede er en del bagefter Microsofts egne, interne forventninger.

Vores kolleger på amerikanske Computerworld citerer også asiatiske kilder for, at salget er svagt.

Uanset hvad er meldingen fra Microsoft altså, at der nu er solgt 40 millioner licenser på verdensplan. 

Læs også:

Fiasko eller succes: Her står Windows 8 en måned efter lancering




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere