Artikel top billede

Fængsels-dom til bankchefer kan ramme danske Trifork

Fredagens dom til to bankdirektører er dårligt nyt for blandt andet en bestemt direktør fra dansk softwareselskab. (Opdateret).

Læs også: Skæbnens time nærmer sig for sigtet softwareselskab

Noget tyder på, at en tur bag tremmer kan være kommet et skridt nærmere for den aarhusianske softwareselskab Triforks direktør Jørn Larsen og de to andre, der er sigtet i sagen om grov kursmanipulation.

I hvert fald har Retten i Hjørring netop slået fast, at to tidligere bankdirektører i Sparekassen Himmerland og EBH Bank skal fem måneder i fængsel for grov kursmanipulation, mens tre andre tiltalte skal ruske tremmer i tre måneder.

For som Computerworld tidligere i dag beskrev, er det meget sandsynligt, at dagens dom får betydning for lignende sager i fremtiden, heriblandt sagen mod software-selskabet Trifork fra Aarhus.

"Der er ingen tvivl om, at dommen, der bliver afsagt i morgen (i dag red.), har en vis betydning for kommende sager," fortalte vicestatsadvokat Hans Fogtdal til Computerworld.

Første af sin slags

Dommen er nemlig den første af sin slags og er derfor med til at lægge linjen i sager om grov kursmanipulation.

Det har endnu ikke været muligt at få en kommentar til dagens dom fra Triforks direktør Jørn Larsen eller selskabets bestyrelsesformand Johan Blach Petersen.

Men bestyrelsesformanden har tidligere over for Computerworld hævdet selskabets uskyld.

Udover selskabet selv og direktør Jørn Larsen er også den tidligere bestyrelsesformand i Trifork, Jens Nielsen, der har en fortid i EBH Bank, foruden en fondschef i EBH Bank sigtet i sagen, som kommer for retten i Hjørring i maj måned.

Opdateret: Det lykkedes senere på dagen Computerworld at få en kommentar fra Triforks bestyrelsesformand Johan Blach Petersen. Han fastholder Triforks uskyld.

"Jeg mener stadig, at vi er uskyldige, og de to sager har ikke noget som helst med hinanden at gøre," lyder det fra bestyrelsesformand Johan Blach Petersen.

Heller ikke selv om vicestatsadvokaten siger, at dommen i dag kan få betydning for jeres sag?

"Jeg kan ikke se sammenhængen, men det kan være, jeg bliver klogere," slutter Johan Blach Petersen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
83.439 udviklere har talt: Her er de mest populære programmerings-sprog lige nu - og de mest hadede
Se listen over de mest populære programmerings-sprog lige nu. Og hvilke programmerings-sprog, som ikke ret mange udviklere kan lide.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Står kældervinduet åbent for cyberkriminelle? Sådan sikrer du de privilegerede brugerkonti
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.