Artikel top billede

Skæbnens time nærmer sig for sigtet softwareselskab

I dag falder dom, der kan få stor betydning for aarhusiansk softwareselskab, der snart skal i retten sigtet for grov kursmanipulation.

Læs også: Politi mistænker dansk software-hus for urent trav

Politi tiltaler dansk it-firma for grov manipulation


It-firma tiltalt for kursmanipulation: Vi vil frifindes

Det aarhusianske softwareselskab Trifork har god grund til at følge med i, hvad der sker i retten i Hjørring i dag.

Som led i en lang række sager i kølvandet på EBH Banks fald i 2008, falder nemlig i dag den længe ventede dom i sagen om grov kursmanipulation mellem Sparekassen Himmerland og EBH Bank, hvor de to banker angiveligt købte op af hinandens aktier for at holde kursen kunstigt oppe.

Og ifølge vicestatsadvokat Hans Fogtdal kommer dommen til at få betydning for, hvordan man ser på lignende sager om påstået kursmanipulation i fremtiden.

Med andre ord kan dommen derfor få stor betydning for softwareselskabet, der for et år siden blev sigtet for grov kursmanipulation.

Manipulationen skulle ifølge Bagmandspolitiet have fundet sted i dagene efter selskabets børsintroduktion i 2007.

Trifork-sagen kommer for retten i Hjørring i midten af maj måned.

Har betydning for kommende sager

"Der er ingen tvivl om, at dommen, der bliver afsagt i morgen (i dag red.), har en vis betydning for kommende sager," fortæller vicestatsadvokat Hans Fogtdal og uddyber i forhold til Trifork-sagen:

"Sagerne har som sådan ikke noget med hinanden at gøre, men begge sager vedrører kursmanipulation og sagen i morgen (i dag red.) er første gang, det bliver afgjort, hvordan man håndterer det, som anklagemyndigheden ser som kursmanipulation aftalt mellem to banker."

Selv om sagerne ifølge vicestatsadvokaten ikke direkte har noget med hinanden at gøre er der visse tråde til EBH Bank, der krakkede med et brag i 2008.

For softwareselskabets bankforbindelse var EBH Bank, og udover selskabet Trifork er tre andre sigtede i sagen. Det drejer sig om selskabets direktør Jørn Larsen, den tidligere bestyrelsesformand Jens Nielsen samt en fondschef for EBH Bank.

Udover sin post som bestyrelsesformand i Trifork sad Jens Nielsen i 2007 i direktionen i EBH Bank.

Triforks nuværende bestyrelsesformand Johan Blach Petersen har tidligere bedyret selskabets uskyld over for Computerworld og kritiseret Bagmandspolitiets tempo i efterforskningen.

"Ud fra det, jeg har set, kan jeg slet ikke se, at vi har kunnet gøre noget som helst anderledes," udtalte han. Læs mere om det her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Nuuday og Telenor vinder kæmpe teleaftaler til det offentlige til en værdi af 1,8 milliarder kroner
SKI har udnævnt vinderne af de to tele- og dataaftaler 50.48 og 02.08, der udgør omkring 14 procent af det samlede offentlige telemarked.
Computerworld
Ransomware-hackere krævede 15 millioner kroner: Betal og kom videre, lød det fra politiet
En fagforening med 1,3 millioner medlemmer blev i 2019 ramt af et ransomware-angreb, hvor hackerne krævede en løsesum på 15 millioner kroner. Myndighederne opfordrede dem til at betale løsesummen, men de valgte en helt anden løsning, og i stedet fandt de fysiske kopier frem og forsøgte at gendanne data.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.