Artikel top billede

Skæbnens time nærmer sig for sigtet softwareselskab

I dag falder dom, der kan få stor betydning for aarhusiansk softwareselskab, der snart skal i retten sigtet for grov kursmanipulation.

Læs også: Politi mistænker dansk software-hus for urent trav

Politi tiltaler dansk it-firma for grov manipulation


It-firma tiltalt for kursmanipulation: Vi vil frifindes

Det aarhusianske softwareselskab Trifork har god grund til at følge med i, hvad der sker i retten i Hjørring i dag.

Som led i en lang række sager i kølvandet på EBH Banks fald i 2008, falder nemlig i dag den længe ventede dom i sagen om grov kursmanipulation mellem Sparekassen Himmerland og EBH Bank, hvor de to banker angiveligt købte op af hinandens aktier for at holde kursen kunstigt oppe.

Og ifølge vicestatsadvokat Hans Fogtdal kommer dommen til at få betydning for, hvordan man ser på lignende sager om påstået kursmanipulation i fremtiden.

Med andre ord kan dommen derfor få stor betydning for softwareselskabet, der for et år siden blev sigtet for grov kursmanipulation.

Manipulationen skulle ifølge Bagmandspolitiet have fundet sted i dagene efter selskabets børsintroduktion i 2007.

Trifork-sagen kommer for retten i Hjørring i midten af maj måned.

Har betydning for kommende sager

"Der er ingen tvivl om, at dommen, der bliver afsagt i morgen (i dag red.), har en vis betydning for kommende sager," fortæller vicestatsadvokat Hans Fogtdal og uddyber i forhold til Trifork-sagen:

"Sagerne har som sådan ikke noget med hinanden at gøre, men begge sager vedrører kursmanipulation og sagen i morgen (i dag red.) er første gang, det bliver afgjort, hvordan man håndterer det, som anklagemyndigheden ser som kursmanipulation aftalt mellem to banker."

Selv om sagerne ifølge vicestatsadvokaten ikke direkte har noget med hinanden at gøre er der visse tråde til EBH Bank, der krakkede med et brag i 2008.

For softwareselskabets bankforbindelse var EBH Bank, og udover selskabet Trifork er tre andre sigtede i sagen. Det drejer sig om selskabets direktør Jørn Larsen, den tidligere bestyrelsesformand Jens Nielsen samt en fondschef for EBH Bank.

Udover sin post som bestyrelsesformand i Trifork sad Jens Nielsen i 2007 i direktionen i EBH Bank.

Triforks nuværende bestyrelsesformand Johan Blach Petersen har tidligere bedyret selskabets uskyld over for Computerworld og kritiseret Bagmandspolitiets tempo i efterforskningen.

"Ud fra det, jeg har set, kan jeg slet ikke se, at vi har kunnet gøre noget som helst anderledes," udtalte han. Læs mere om det her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere