Artikel top billede

Skæbnens time nærmer sig for sigtet softwareselskab

I dag falder dom, der kan få stor betydning for aarhusiansk softwareselskab, der snart skal i retten sigtet for grov kursmanipulation.

Læs også: Politi mistænker dansk software-hus for urent trav

Politi tiltaler dansk it-firma for grov manipulation


It-firma tiltalt for kursmanipulation: Vi vil frifindes

Det aarhusianske softwareselskab Trifork har god grund til at følge med i, hvad der sker i retten i Hjørring i dag.

Som led i en lang række sager i kølvandet på EBH Banks fald i 2008, falder nemlig i dag den længe ventede dom i sagen om grov kursmanipulation mellem Sparekassen Himmerland og EBH Bank, hvor de to banker angiveligt købte op af hinandens aktier for at holde kursen kunstigt oppe.

Og ifølge vicestatsadvokat Hans Fogtdal kommer dommen til at få betydning for, hvordan man ser på lignende sager om påstået kursmanipulation i fremtiden.

Med andre ord kan dommen derfor få stor betydning for softwareselskabet, der for et år siden blev sigtet for grov kursmanipulation.

Manipulationen skulle ifølge Bagmandspolitiet have fundet sted i dagene efter selskabets børsintroduktion i 2007.

Trifork-sagen kommer for retten i Hjørring i midten af maj måned.

Har betydning for kommende sager

"Der er ingen tvivl om, at dommen, der bliver afsagt i morgen (i dag red.), har en vis betydning for kommende sager," fortæller vicestatsadvokat Hans Fogtdal og uddyber i forhold til Trifork-sagen:

"Sagerne har som sådan ikke noget med hinanden at gøre, men begge sager vedrører kursmanipulation og sagen i morgen (i dag red.) er første gang, det bliver afgjort, hvordan man håndterer det, som anklagemyndigheden ser som kursmanipulation aftalt mellem to banker."

Selv om sagerne ifølge vicestatsadvokaten ikke direkte har noget med hinanden at gøre er der visse tråde til EBH Bank, der krakkede med et brag i 2008.

For softwareselskabets bankforbindelse var EBH Bank, og udover selskabet Trifork er tre andre sigtede i sagen. Det drejer sig om selskabets direktør Jørn Larsen, den tidligere bestyrelsesformand Jens Nielsen samt en fondschef for EBH Bank.

Udover sin post som bestyrelsesformand i Trifork sad Jens Nielsen i 2007 i direktionen i EBH Bank.

Triforks nuværende bestyrelsesformand Johan Blach Petersen har tidligere bedyret selskabets uskyld over for Computerworld og kritiseret Bagmandspolitiets tempo i efterforskningen.

"Ud fra det, jeg har set, kan jeg slet ikke se, at vi har kunnet gøre noget som helst anderledes," udtalte han. Læs mere om det her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere