Artikel top billede

Fremadstormende fiber-boss lurer på mega-fusion

Vejen er allerede banet for en ny fusion, lyder det fra fiber-direktør Niels Duedahl, der netop har fået grønt lys til opkøb af Stofa.

Læs også:

Syd Energi køber Stofa

SE: Stofa-køb er et frontal-angreb på TDC

Da fiberselskabet SE (tidligere Syd Energi red.) sidste efterår annoncerede købet af kabel tv-leverandøren Stofa til en pris af svimlende 1,9 milliarder kroner, blev det meldt ud med forbehold i stemmen.

For inden SE kunne lade champagnepropperne springe, krævede det, at konkurrencemyndighederne, der tidligere har stillet sig i vejen for en fusion på kabel tv-området, godkendte fusionen.

Det skete i forrige uge, og godkendelsen skete med et ordvalg, der vækker mere end almindelig glæde hos SE.

"Vi er selvfølgelig meget glade for godkendelsen, men vi er særligt glade for, at det er en bred godkendelse, som siger ja til fusion, men som også giver mulighed for yderligere integration af fiberoperatørerne," lyder det fra SE's direktør Niels Duedahl.

Han hæfter sig nemlig især ved én helt bestemt formulering hos konkurrencemyndighederne, han mener lægger op til grønt lys fra myndighederne til at samle fiberkræfterne i langt større grad end hidtil på det danske marked.

Med andre ord mener han, at skrivelsen giver grønt lys for en fusion mellem SE/Stofa og Waoo, der er fiberselskabernes hidtidige produkt- og markedsføringsselskab, ejet af 14 fiberselskaber heriblandt SE.

Konkurrencemyndighederne skriver nemlig følgende i afgørelsen:

"SE/Stofa indtager derfor hverken med eller uden Waoo en dominerende stilling, og fusionen fører således ikke til ensidige virkninger."

Vil gerne være endnu større

Som SE-direktøren læser teksten, betyder det, at heller ikke en yderligere fusion mellem SE/Stofa og Waoo bliver set som problematisk ifølge konkurrencemyndighederne.

Den tolkning er Konkurrencestyrelsen dog ikke enig i. Kontorchef Jacob Schaumburg-Müller afviser, at ordene kan læses som en forhåndsgodkendelse af en eventuel SE/Stofa-Waoo fusion.

"Vi tager kun stilling til fusioner, vi får forelagt, ikke til hypotetiske situationer. I den her sag har vi udelukkende taget stilling til den konkrete fusion mellem SE og Stofa," lyder det fra Jacob Schaumburg-Müller.

Direkte adspurgt om vi nu bevæger os mod en nærmere fusion, lyder svaret fra Niels Duedahl.

"Det er klart, at vi gerne vil have yderligere skala, hvis det kan lade sig gøre at finde en samlet løsning med resten af Waoo-familien."

"Vi er interesseret i at undersøge alle muligheder for mere skala i vores tv- og internetforretning, og hvis det kan udmøntes gennem en Waoo-SE-Stofa-fusion, så er vi også interesseret, hvis det kan ske efter den rigtige model, hvor det er det rigtige for kunderne og lønsomt for alle parter," lyder det fra Niels Duedahl.

Også fra Waoos officielle kanaler bliver konkurrencemyndighedernes godkendelse af købet mødt med optimisme.

SE vil udstikke kursen ved en Waoo-fusion

"Det er helt klart, at der er nogle store muligheder i et øget samarbejde mellem Waoo!, fiberselskaberne og SE-Stofa. Det er stadigvæk alt for tidligt at sige nået om, hvad resultatet bliver, men Waoo! glæder sig til at indgå i forhandlinger om muligheder og fordelene ved et øget samarbejde," lød det i en pressemeddelelse fra Waoos direktør Anders Christjansen.

Men det store spørgsmål er, hvordan et samarbejde kan udforme sig, og om det er muligt at få de mange interesser til at forenes.

For ved Stofa-købet lagde Niels Duedahl ikke skjul på frustrationen over, at det gik for langsomt i Waoo med at få kunderne om bord i kampen om at vriste magten over tv-bredbåndsmarkedet ud af TDC-ejede Yousees hænder, der har en markedsandel på over 50 procent.

Lige nu mener han, det er for tidligt at sige noget om en eventuel fusions udformning.

"Lige nu er vi i SE og Stofa fokuseret på at forberede vores egen integration og bygge vores egen forretningsplatform - det bruger vi al vores tid på nu."

"Men vi håber da på, at vores model bliver best practise for, hvordan man integrerer virksomheder," lyder det fra Niels Duedahl, der hermed ikke lægger skjul på, at han forventer, SE kommer til at udstikke kursen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Whitepaper: Sådan kobler du kunstig intelligens på forskningen
Målrettet anvendelse af AI og High Performance Computing skyder genvej til indsigt i store mængder rå data og – i sidste ende – gennembrud i forskning og udviklingsarbejde.