Artikel top billede

Fremadstormende fiber-boss lurer på mega-fusion

Vejen er allerede banet for en ny fusion, lyder det fra fiber-direktør Niels Duedahl, der netop har fået grønt lys til opkøb af Stofa.

Læs også:

Syd Energi køber Stofa

SE: Stofa-køb er et frontal-angreb på TDC

Da fiberselskabet SE (tidligere Syd Energi red.) sidste efterår annoncerede købet af kabel tv-leverandøren Stofa til en pris af svimlende 1,9 milliarder kroner, blev det meldt ud med forbehold i stemmen.

For inden SE kunne lade champagnepropperne springe, krævede det, at konkurrencemyndighederne, der tidligere har stillet sig i vejen for en fusion på kabel tv-området, godkendte fusionen.

Det skete i forrige uge, og godkendelsen skete med et ordvalg, der vækker mere end almindelig glæde hos SE.

"Vi er selvfølgelig meget glade for godkendelsen, men vi er særligt glade for, at det er en bred godkendelse, som siger ja til fusion, men som også giver mulighed for yderligere integration af fiberoperatørerne," lyder det fra SE's direktør Niels Duedahl.

Han hæfter sig nemlig især ved én helt bestemt formulering hos konkurrencemyndighederne, han mener lægger op til grønt lys fra myndighederne til at samle fiberkræfterne i langt større grad end hidtil på det danske marked.

Med andre ord mener han, at skrivelsen giver grønt lys for en fusion mellem SE/Stofa og Waoo, der er fiberselskabernes hidtidige produkt- og markedsføringsselskab, ejet af 14 fiberselskaber heriblandt SE.

Konkurrencemyndighederne skriver nemlig følgende i afgørelsen:

"SE/Stofa indtager derfor hverken med eller uden Waoo en dominerende stilling, og fusionen fører således ikke til ensidige virkninger."

Vil gerne være endnu større

Som SE-direktøren læser teksten, betyder det, at heller ikke en yderligere fusion mellem SE/Stofa og Waoo bliver set som problematisk ifølge konkurrencemyndighederne.

Den tolkning er Konkurrencestyrelsen dog ikke enig i. Kontorchef Jacob Schaumburg-Müller afviser, at ordene kan læses som en forhåndsgodkendelse af en eventuel SE/Stofa-Waoo fusion.

"Vi tager kun stilling til fusioner, vi får forelagt, ikke til hypotetiske situationer. I den her sag har vi udelukkende taget stilling til den konkrete fusion mellem SE og Stofa," lyder det fra Jacob Schaumburg-Müller.

Direkte adspurgt om vi nu bevæger os mod en nærmere fusion, lyder svaret fra Niels Duedahl.

"Det er klart, at vi gerne vil have yderligere skala, hvis det kan lade sig gøre at finde en samlet løsning med resten af Waoo-familien."

"Vi er interesseret i at undersøge alle muligheder for mere skala i vores tv- og internetforretning, og hvis det kan udmøntes gennem en Waoo-SE-Stofa-fusion, så er vi også interesseret, hvis det kan ske efter den rigtige model, hvor det er det rigtige for kunderne og lønsomt for alle parter," lyder det fra Niels Duedahl.

Også fra Waoos officielle kanaler bliver konkurrencemyndighedernes godkendelse af købet mødt med optimisme.

SE vil udstikke kursen ved en Waoo-fusion

"Det er helt klart, at der er nogle store muligheder i et øget samarbejde mellem Waoo!, fiberselskaberne og SE-Stofa. Det er stadigvæk alt for tidligt at sige nået om, hvad resultatet bliver, men Waoo! glæder sig til at indgå i forhandlinger om muligheder og fordelene ved et øget samarbejde," lød det i en pressemeddelelse fra Waoos direktør Anders Christjansen.

Men det store spørgsmål er, hvordan et samarbejde kan udforme sig, og om det er muligt at få de mange interesser til at forenes.

For ved Stofa-købet lagde Niels Duedahl ikke skjul på frustrationen over, at det gik for langsomt i Waoo med at få kunderne om bord i kampen om at vriste magten over tv-bredbåndsmarkedet ud af TDC-ejede Yousees hænder, der har en markedsandel på over 50 procent.

Lige nu mener han, det er for tidligt at sige noget om en eventuel fusions udformning.

"Lige nu er vi i SE og Stofa fokuseret på at forberede vores egen integration og bygge vores egen forretningsplatform - det bruger vi al vores tid på nu."

"Men vi håber da på, at vores model bliver best practise for, hvordan man integrerer virksomheder," lyder det fra Niels Duedahl, der hermed ikke lægger skjul på, at han forventer, SE kommer til at udstikke kursen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fellowmind Denmark II ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan ser opgavelisten ud hos Danmarks bedste CIOs

En hurtig og strategisk fokuseret implementering af nye teknologier er i disse år med til at sikre konkurrencekraften hos de bedste digitale vindere. Det sætter vi fokus på med konferencen CIO Trends 2022, hvor du blandt andet kan blive inspireret af en række danske topfolk inden for digitalisering og it-ledelse.

30. august 2022 | Læs mere


CIO
10 gratis artikler: Få gode råd fra Danmarks bedste it-ledere