Topnyhed:Ingrid Mjøen stopper som dansk landechef i Oracle: Skifter til international toppost

Artikel top billede

Rival skyder igen: YouseeWifi er et marketing-stunt

Fiberselskabet SE har ikke meget til overs for ærkerivalen Yousees nyeste bredbåndstiltag. Læs hvorfor her.

Læs også:

Yousee til angreb: Gratis Wifi i rivalens fiber-by

Sådan vil Yousee lade kunderne dele trådløse netværk

Et symbolsk marketing-stunt.

Sådan lyder dommen fra ærkerivalen SE (tidligere Syd Energi) over Yousees nyeste bredbåndstiltag, YouseeWifi.

Et projekt, der går ud på at lade Yousee-kunderne dele hinandens wifi gratis.

Projektet skal prøvekøres henover sommeren i Varde, som netop er en af SE's fiberbastioner, hvor et projekt med at rulle fiber ud til samtlige borgere inden 2014 lige nu er i gang.

"Vi tager det som et udtryk for, at vi har succes med det, vi går og laver. Det er helt oplagt med det kundeindtag, vi har, at de bliver nødt til at manifestere sig på en eller anden måde i Varde, men det forekommer os nu mest af alt som en marketingsaktivitet," lyder det fra Lars Andreasen, koncerndirektør i SE.

"Så du forventer ikke, at YouseeWifi bliver en succes?

"Nej, det tror jeg ikke, det bliver," siger han og uddyber:

"Som vi ser det, er der enormt mange forbehold i det set-up, Yousee vil køre med. Anvendeligheden af wifi'en i det offentlige rum afhænger af en lang række forhold, såsom hvor cpe'en (teleterminalen red.) med routeren er placeret i huset, det afhænger af kapaciteten, og af husstandens forbrug, og så afhænger den af, hvor mange aktive cpe'er, der er på en gade," lyder det fra Lars Andreasen.

Iskold luft mellem SE og Varde antenneforening

Trods manglende tiltro til konkurrentens projekt erkender han dog, at SE selv har gået og fiflet med de helt samme tanker om at lade kunderne dele wifi.

"Men det er ikke aktuelt for os lige nu. Vi har travlt med at få kunder om bord og har mange andre ting på paletten," lyder det fra koncerndirektøren.

Apropos nye kunder lægger han dog ikke skjul på, at det nok ikke bliver i Varde antenneforening, at de næste kunder kommer fra.

SE har tidligere forsøgt at købe antenneforeningen. Men i dag synes luften mellem de to parter at være endda meget kold.

"Nu har antenneforeningen i Varde gjort det så snildt for sig selv, at den har lavet en fem-årig aftale med Yousee, så de har ingen bevægelsesfrihed i forhold til at benytte sig af andre aktører. De har skudt sig selv alvorligt i foden og flirter endda med ideen om at gå ud og bruge 140 millioner kroner af Varde-borgernes penge på selv at rulle fiber ud, hvilket er en fuldstændig håbløs tanke," lyder det fra Lars Andreasen.

For få uger siden godkendte konkurrencemyndighederne SE's køb af kabel tv-leverandøren Stofa, og de to selskaber er derfor i fuld gang med at blive kørt sammen.  

Det er endnu uvist, hvad købet kommer til at betyde for SE's forhold til fiberselskabernes fælles markedsføringsflagskib Waoo, som SE, sammen med landets andre fiberselskaber, smider penge i.

Selskabet blev stiftet i 2009 med formålet at danne fælles fiberfront mod især TDC i kampen om bredbåndskunderne.

SE-direktør Niels Duedahl har dog ikke lagt skjul på, at han går og lurer på muligheden for en endnu større fusion af fiberkræfterne.

Læs også:

Yousee til angreb: Gratis Wifi i rivalens fiber-by

Sådan vil Yousee lade kunderne dele trådløse netværk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
LogPoint-topchef Jesper Zerlang indsætter tidligere Superliga-spiller som ny dansk landechef
Jesper Zerlang overlader pladsen som landechef for det danske marked hos it-sikkerhedsselskabet LogPoint. I stedet skal han fokusere på jobbet som topchef for hele koncernen, der er til stede i ni lande.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.