Artikel top billede

Rival skyder igen: YouseeWifi er et marketing-stunt

Fiberselskabet SE har ikke meget til overs for ærkerivalen Yousees nyeste bredbåndstiltag. Læs hvorfor her.

Læs også:

Yousee til angreb: Gratis Wifi i rivalens fiber-by

Sådan vil Yousee lade kunderne dele trådløse netværk

Et symbolsk marketing-stunt.

Sådan lyder dommen fra ærkerivalen SE (tidligere Syd Energi) over Yousees nyeste bredbåndstiltag, YouseeWifi.

Et projekt, der går ud på at lade Yousee-kunderne dele hinandens wifi gratis.

Projektet skal prøvekøres henover sommeren i Varde, som netop er en af SE's fiberbastioner, hvor et projekt med at rulle fiber ud til samtlige borgere inden 2014 lige nu er i gang.

"Vi tager det som et udtryk for, at vi har succes med det, vi går og laver. Det er helt oplagt med det kundeindtag, vi har, at de bliver nødt til at manifestere sig på en eller anden måde i Varde, men det forekommer os nu mest af alt som en marketingsaktivitet," lyder det fra Lars Andreasen, koncerndirektør i SE.

"Så du forventer ikke, at YouseeWifi bliver en succes?

"Nej, det tror jeg ikke, det bliver," siger han og uddyber:

"Som vi ser det, er der enormt mange forbehold i det set-up, Yousee vil køre med. Anvendeligheden af wifi'en i det offentlige rum afhænger af en lang række forhold, såsom hvor cpe'en (teleterminalen red.) med routeren er placeret i huset, det afhænger af kapaciteten, og af husstandens forbrug, og så afhænger den af, hvor mange aktive cpe'er, der er på en gade," lyder det fra Lars Andreasen.

Iskold luft mellem SE og Varde antenneforening

Trods manglende tiltro til konkurrentens projekt erkender han dog, at SE selv har gået og fiflet med de helt samme tanker om at lade kunderne dele wifi.

"Men det er ikke aktuelt for os lige nu. Vi har travlt med at få kunder om bord og har mange andre ting på paletten," lyder det fra koncerndirektøren.

Apropos nye kunder lægger han dog ikke skjul på, at det nok ikke bliver i Varde antenneforening, at de næste kunder kommer fra.

SE har tidligere forsøgt at købe antenneforeningen. Men i dag synes luften mellem de to parter at være endda meget kold.

"Nu har antenneforeningen i Varde gjort det så snildt for sig selv, at den har lavet en fem-årig aftale med Yousee, så de har ingen bevægelsesfrihed i forhold til at benytte sig af andre aktører. De har skudt sig selv alvorligt i foden og flirter endda med ideen om at gå ud og bruge 140 millioner kroner af Varde-borgernes penge på selv at rulle fiber ud, hvilket er en fuldstændig håbløs tanke," lyder det fra Lars Andreasen.

For få uger siden godkendte konkurrencemyndighederne SE's køb af kabel tv-leverandøren Stofa, og de to selskaber er derfor i fuld gang med at blive kørt sammen.  

Det er endnu uvist, hvad købet kommer til at betyde for SE's forhold til fiberselskabernes fælles markedsføringsflagskib Waoo, som SE, sammen med landets andre fiberselskaber, smider penge i.

Selskabet blev stiftet i 2009 med formålet at danne fælles fiberfront mod især TDC i kampen om bredbåndskunderne.

SE-direktør Niels Duedahl har dog ikke lagt skjul på, at han går og lurer på muligheden for en endnu større fusion af fiberkræfterne.

Læs også:

Yousee til angreb: Gratis Wifi i rivalens fiber-by

Sådan vil Yousee lade kunderne dele trådløse netværk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere