Artikel top billede

Rival skyder igen: YouseeWifi er et marketing-stunt

Fiberselskabet SE har ikke meget til overs for ærkerivalen Yousees nyeste bredbåndstiltag. Læs hvorfor her.

Læs også:

Yousee til angreb: Gratis Wifi i rivalens fiber-by

Sådan vil Yousee lade kunderne dele trådløse netværk

Et symbolsk marketing-stunt.

Sådan lyder dommen fra ærkerivalen SE (tidligere Syd Energi) over Yousees nyeste bredbåndstiltag, YouseeWifi.

Et projekt, der går ud på at lade Yousee-kunderne dele hinandens wifi gratis.

Projektet skal prøvekøres henover sommeren i Varde, som netop er en af SE's fiberbastioner, hvor et projekt med at rulle fiber ud til samtlige borgere inden 2014 lige nu er i gang.

"Vi tager det som et udtryk for, at vi har succes med det, vi går og laver. Det er helt oplagt med det kundeindtag, vi har, at de bliver nødt til at manifestere sig på en eller anden måde i Varde, men det forekommer os nu mest af alt som en marketingsaktivitet," lyder det fra Lars Andreasen, koncerndirektør i SE.

"Så du forventer ikke, at YouseeWifi bliver en succes?

"Nej, det tror jeg ikke, det bliver," siger han og uddyber:

"Som vi ser det, er der enormt mange forbehold i det set-up, Yousee vil køre med. Anvendeligheden af wifi'en i det offentlige rum afhænger af en lang række forhold, såsom hvor cpe'en (teleterminalen red.) med routeren er placeret i huset, det afhænger af kapaciteten, og af husstandens forbrug, og så afhænger den af, hvor mange aktive cpe'er, der er på en gade," lyder det fra Lars Andreasen.

Iskold luft mellem SE og Varde antenneforening

Trods manglende tiltro til konkurrentens projekt erkender han dog, at SE selv har gået og fiflet med de helt samme tanker om at lade kunderne dele wifi.

"Men det er ikke aktuelt for os lige nu. Vi har travlt med at få kunder om bord og har mange andre ting på paletten," lyder det fra koncerndirektøren.

Apropos nye kunder lægger han dog ikke skjul på, at det nok ikke bliver i Varde antenneforening, at de næste kunder kommer fra.

SE har tidligere forsøgt at købe antenneforeningen. Men i dag synes luften mellem de to parter at være endda meget kold.

"Nu har antenneforeningen i Varde gjort det så snildt for sig selv, at den har lavet en fem-årig aftale med Yousee, så de har ingen bevægelsesfrihed i forhold til at benytte sig af andre aktører. De har skudt sig selv alvorligt i foden og flirter endda med ideen om at gå ud og bruge 140 millioner kroner af Varde-borgernes penge på selv at rulle fiber ud, hvilket er en fuldstændig håbløs tanke," lyder det fra Lars Andreasen.

For få uger siden godkendte konkurrencemyndighederne SE's køb af kabel tv-leverandøren Stofa, og de to selskaber er derfor i fuld gang med at blive kørt sammen.  

Det er endnu uvist, hvad købet kommer til at betyde for SE's forhold til fiberselskabernes fælles markedsføringsflagskib Waoo, som SE, sammen med landets andre fiberselskaber, smider penge i.

Selskabet blev stiftet i 2009 med formålet at danne fælles fiberfront mod især TDC i kampen om bredbåndskunderne.

SE-direktør Niels Duedahl har dog ikke lagt skjul på, at han går og lurer på muligheden for en endnu større fusion af fiberkræfterne.

Læs også:

Yousee til angreb: Gratis Wifi i rivalens fiber-by

Sådan vil Yousee lade kunderne dele trådløse netværk




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere