Artikel top billede

Rival skyder igen: YouseeWifi er et marketing-stunt

Fiberselskabet SE har ikke meget til overs for ærkerivalen Yousees nyeste bredbåndstiltag. Læs hvorfor her.

Læs også:

Yousee til angreb: Gratis Wifi i rivalens fiber-by

Sådan vil Yousee lade kunderne dele trådløse netværk

Et symbolsk marketing-stunt.

Sådan lyder dommen fra ærkerivalen SE (tidligere Syd Energi) over Yousees nyeste bredbåndstiltag, YouseeWifi.

Et projekt, der går ud på at lade Yousee-kunderne dele hinandens wifi gratis.

Projektet skal prøvekøres henover sommeren i Varde, som netop er en af SE's fiberbastioner, hvor et projekt med at rulle fiber ud til samtlige borgere inden 2014 lige nu er i gang.

"Vi tager det som et udtryk for, at vi har succes med det, vi går og laver. Det er helt oplagt med det kundeindtag, vi har, at de bliver nødt til at manifestere sig på en eller anden måde i Varde, men det forekommer os nu mest af alt som en marketingsaktivitet," lyder det fra Lars Andreasen, koncerndirektør i SE.

"Så du forventer ikke, at YouseeWifi bliver en succes?

"Nej, det tror jeg ikke, det bliver," siger han og uddyber:

"Som vi ser det, er der enormt mange forbehold i det set-up, Yousee vil køre med. Anvendeligheden af wifi'en i det offentlige rum afhænger af en lang række forhold, såsom hvor cpe'en (teleterminalen red.) med routeren er placeret i huset, det afhænger af kapaciteten, og af husstandens forbrug, og så afhænger den af, hvor mange aktive cpe'er, der er på en gade," lyder det fra Lars Andreasen.

Iskold luft mellem SE og Varde antenneforening

Trods manglende tiltro til konkurrentens projekt erkender han dog, at SE selv har gået og fiflet med de helt samme tanker om at lade kunderne dele wifi.

"Men det er ikke aktuelt for os lige nu. Vi har travlt med at få kunder om bord og har mange andre ting på paletten," lyder det fra koncerndirektøren.

Apropos nye kunder lægger han dog ikke skjul på, at det nok ikke bliver i Varde antenneforening, at de næste kunder kommer fra.

SE har tidligere forsøgt at købe antenneforeningen. Men i dag synes luften mellem de to parter at være endda meget kold.

"Nu har antenneforeningen i Varde gjort det så snildt for sig selv, at den har lavet en fem-årig aftale med Yousee, så de har ingen bevægelsesfrihed i forhold til at benytte sig af andre aktører. De har skudt sig selv alvorligt i foden og flirter endda med ideen om at gå ud og bruge 140 millioner kroner af Varde-borgernes penge på selv at rulle fiber ud, hvilket er en fuldstændig håbløs tanke," lyder det fra Lars Andreasen.

For få uger siden godkendte konkurrencemyndighederne SE's køb af kabel tv-leverandøren Stofa, og de to selskaber er derfor i fuld gang med at blive kørt sammen.  

Det er endnu uvist, hvad købet kommer til at betyde for SE's forhold til fiberselskabernes fælles markedsføringsflagskib Waoo, som SE, sammen med landets andre fiberselskaber, smider penge i.

Selskabet blev stiftet i 2009 med formålet at danne fælles fiberfront mod især TDC i kampen om bredbåndskunderne.

SE-direktør Niels Duedahl har dog ikke lagt skjul på, at han går og lurer på muligheden for en endnu større fusion af fiberkræfterne.

Læs også:

Yousee til angreb: Gratis Wifi i rivalens fiber-by

Sådan vil Yousee lade kunderne dele trådløse netværk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?