Her er hele listen:Sådan klarer 50 danske it-virksomheder sig i Computerworlds store image-undersøgelse

Artikel top billede

Sådan sikrer du Facebook på arbejdspladsen

Sociale medier, nye vaner og en alt for afslappet holdning til it-sikkerheden giver grå hår i virksomhederne. Her er en løsning på det problem.

Læs også:
Sådan får du 15 min. ekstra til hver ansat - hver dag

It-konsulenternes 14 beskidte kneb

Unge blæser på virksomhedens sikkerhed: Så farlige er unge

Specielt den unge medarbejder er ligeglad med it-sikkerheden på arbejdspladsen.

Det er konklusionen i en undersøgelse blandt 1.800 personer under 30 år, som er foretaget af netværksselskabet Cisco.

Her kan man blandt andet læse, at ni ud af 10 unge er ligeglade med privatliv på nettet, mens en tredjedel ikke bekymrer sig om, hvilke informationer man kan finde om dem på nettet.

Det kan lederen af DK Cert, Shehzad Ahmad, godt nikke genkendende til. Dog med et par tilføjelser.

"Mange unge er opflaskede med nettet, og derfor er det helt naturligt, at de bruger mulighederne. Men det gælder altså også for alle andre aldersgrupper, at man i større og større omfang bruger eksempelvis sociale medier," siger han.

"Det er en ganske naturlig udvikling."

Nye vaner betyder nye krav

Men udviklingen i it-sikkerhed skal naturligvis følge med, og her halter tingene i mange virksomheder.

"Nye vaner betyder nye krav. Det er altafgørende, at ansatte i danske virksomheder har nogle tydelige retningslinjer, som de kan læne sig op ad. Sådanne retningslinjer skal defineres af de sikkerhedsansvarlige, og det er langt fra tilfældet alle steder," siger Shehzad Ahmad.

Helt konkret peger han på, at sikkerhedspolitikker skal være opdaterede, så de tager hensyn til brugernes færden. Ellers giver de ikke mening.

"Vaner og måden at kommunikere på skal eksempelvis skrives ind, gerne med basis i praktiske eksempler"

Når ordene så er nedfældet på papir, så skal indholdet kommunikeres ud.

"Alt for få virksomheder snakker om sikkerhed. Der kan være forbud, men en egentlig dialog oplever man alt for sjældent. Den er ellers gratis, og den vil give langt bedre sikkerhed."

Derfor løser forbud ikke problemet

På den anden side peger Cert-chefen på, at man ikke kan forbyde sig ud af problemerne.

"Der er virksomheder, som bruger forbud, og der er en del snak om filtrering og DNS-spærring i øjeblikket, men det løser ikke problemerne."

Facebook bruger eksempelvis ikke kun til privatbrug i dagens Danmark, siger han.

"Sociale tjenester bruges i større og større omfang til kontakt med eksempelvis kunder, så også her blandes privatliv med arbejdesrelateret kommunikation. Derfor er det ikke særlig hensigtsmæssigt, at spærre for eksempelvis Facebook."

"Jeg tror på, at det er en awareness-kampagne, der skal ændre adfærd i forhold til trusselsbilledet," siger han og eksemplificerer med en oplevelse han fik på Medierådets konference om sociale medier blandt børn og unge.

"En pige rejste sig op og sagde: Det er vigtigt, at I voksne ikke tror, at vi har et helt andet liv på nettet, end det vi har i virkeligheden."

Læs også:
Sådan får du 15 min. ekstra til hver ansat - hver dag

It-konsulenternes 14 beskidte kneb

Unge blæser på virksomhedens sikkerhed: Så farlige er unge
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere