Artikel top billede

Sådan sikrer du Facebook på arbejdspladsen

Sociale medier, nye vaner og en alt for afslappet holdning til it-sikkerheden giver grå hår i virksomhederne. Her er en løsning på det problem.

Læs også:
Sådan får du 15 min. ekstra til hver ansat - hver dag

It-konsulenternes 14 beskidte kneb

Unge blæser på virksomhedens sikkerhed: Så farlige er unge

Specielt den unge medarbejder er ligeglad med it-sikkerheden på arbejdspladsen.

Det er konklusionen i en undersøgelse blandt 1.800 personer under 30 år, som er foretaget af netværksselskabet Cisco.

Her kan man blandt andet læse, at ni ud af 10 unge er ligeglade med privatliv på nettet, mens en tredjedel ikke bekymrer sig om, hvilke informationer man kan finde om dem på nettet.

Det kan lederen af DK Cert, Shehzad Ahmad, godt nikke genkendende til. Dog med et par tilføjelser.

"Mange unge er opflaskede med nettet, og derfor er det helt naturligt, at de bruger mulighederne. Men det gælder altså også for alle andre aldersgrupper, at man i større og større omfang bruger eksempelvis sociale medier," siger han.

"Det er en ganske naturlig udvikling."

Nye vaner betyder nye krav

Men udviklingen i it-sikkerhed skal naturligvis følge med, og her halter tingene i mange virksomheder.

"Nye vaner betyder nye krav. Det er altafgørende, at ansatte i danske virksomheder har nogle tydelige retningslinjer, som de kan læne sig op ad. Sådanne retningslinjer skal defineres af de sikkerhedsansvarlige, og det er langt fra tilfældet alle steder," siger Shehzad Ahmad.

Helt konkret peger han på, at sikkerhedspolitikker skal være opdaterede, så de tager hensyn til brugernes færden. Ellers giver de ikke mening.

"Vaner og måden at kommunikere på skal eksempelvis skrives ind, gerne med basis i praktiske eksempler"

Når ordene så er nedfældet på papir, så skal indholdet kommunikeres ud.

"Alt for få virksomheder snakker om sikkerhed. Der kan være forbud, men en egentlig dialog oplever man alt for sjældent. Den er ellers gratis, og den vil give langt bedre sikkerhed."

Derfor løser forbud ikke problemet

På den anden side peger Cert-chefen på, at man ikke kan forbyde sig ud af problemerne.

"Der er virksomheder, som bruger forbud, og der er en del snak om filtrering og DNS-spærring i øjeblikket, men det løser ikke problemerne."

Facebook bruger eksempelvis ikke kun til privatbrug i dagens Danmark, siger han.

"Sociale tjenester bruges i større og større omfang til kontakt med eksempelvis kunder, så også her blandes privatliv med arbejdesrelateret kommunikation. Derfor er det ikke særlig hensigtsmæssigt, at spærre for eksempelvis Facebook."

"Jeg tror på, at det er en awareness-kampagne, der skal ændre adfærd i forhold til trusselsbilledet," siger han og eksemplificerer med en oplevelse han fik på Medierådets konference om sociale medier blandt børn og unge.

"En pige rejste sig op og sagde: Det er vigtigt, at I voksne ikke tror, at vi har et helt andet liv på nettet, end det vi har i virkeligheden."

Læs også:
Sådan får du 15 min. ekstra til hver ansat - hver dag

It-konsulenternes 14 beskidte kneb

Unge blæser på virksomhedens sikkerhed: Så farlige er unge
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


Premium
Pär Fors stempler ind som ny CEO hos NNIT: Her er hans første store opgaver som topchef
Mandag rykkede Pär Fors ind på hjørnekontoret hos NNIT. Efter 14 år med Per Kogut ved roret har den 55-årige svensker nu taget over. Med en masse international erfaring i rygsækken skal han nu tage konsulenthuset til næste niveau. "Når man er ny som mig, så kan man stille dumme spørgsmål. Det er en god mulighed, der ikke bør gå til spilde," siger han til Computerworld.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.