Artikel top billede

Denne mand har særlig betydning for dansk telekommunikation

Foran en samlet telebranche blev den danske Telepris uddelt til en person med særlig betydning for telekommunikationen i Danmark. En landsdel løb med alle priser.

Læs også: Din mobiltelefons antenne-kvalitet holdes hemmelig

Nordjyske repræsentanter ryddede bordet, da der i går blev uddelt priser til danske telespydspidser.

Prisuddelingen skete foran den danske telebranche, der havde kæmpet sig gennem forårssneen til Ingeniørhusets lokaler på Kalvebod Brygge i København.

Først og fremmest blev det teleprofessor Gert Frølund Petersen fra Aalborg Universitet, der løb med titlen som vinder af den danske Telepris, der for andet år i træk blev uddelt af Teleteknisk selskab.

Gert Frølund Petersen har nemlig udmærket sig for sin forskning i antenneteknologi heriblandt at have udviklet en metode, der kan afgøre antennekvaliteten på mobiltelefoner - en metode som bliver brugt som standard i branchen i dag.

I den forbindelse har han blandt andet langet ud efter antennekvaliteten på smartphones, blandt andet Apples iPhone 4.

Læs professorens vurdering af forskellige telefoners antennekvalitet her.

Løbende kritik

Gert Frølund Petersen har også løbende kritiseret, at oplysningerne om antennekvaliteten bliver holdt hemmelig, selv om producenterne ligger inde med dem.

Dette budskab gentog han i går, da han var på talerstolen for at modtage prisen.

"Vi ved godt, hvordan vi skal måle, men der er ingen, der tør tale højt om resultaterne. Det kan ikke være rigtigt," lød det fra Gert Frølund Petersen.

Netop den manglende gennemsigtighed med mobiltelefonernes antennekvalitet er efter manges mening med til at forplumre debatten om dårlig mobildækning, da operatørerne ender med at få skylden for "mobilhullerne", selv om problemet også hænger sammen med antennekvaliteten på telefonerne.

Af hensyn til samarbejdet med producenterne, taler operatørerne heller ikke højt om problemet.

Men der er måske håb forude. I regeringens netop fremlagte bredbåndsudspil vil regeringen arbejde for en fælles EU-mærkning af "mobiltelefoners modtageegenskaber.

Disse personer er fremtidens danske telehåb

Udover teleprisen blev der også uddelt en studerendepris, og den gik ligeledes til det nordjyske, et område, der tidligere har været kendt som Danmarks stolthed inden for mobiltelefoni-industrien.

Nærmere bestemt gik prisen til tre ingeniørstuderende fra Aalborg Universitet for deres "utrættelige arbejde med satellitteknologi," som det lød fra talerstolen.

Udover prisuddelingen bød konferencen, der i år havde temaet "Nye udfordringer på nettet", på indslag om alt fra netneutralitet, piratkopiering til cyberkriminalitet.

Foruden Erhvervs- og Vækstminister Anette Vilhelmsens (SF) lynhurtige visit, der som nævnt i går gav deltagerne en lille forsmag på regeringens nye bredbåndsudspil, lagde også landets it-teleordførere vejen forbi til en afsluttende paneldebat.

Konferencen var organiseret i samarbejde mellem IT-Branchen, Teleindustrien, IDA og DI Itek.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Den danske it-komet Dixa får hidtil største kapitalindsprøjtning på 660 millioner: "Det er en stor investering, men det er der også en god grund til"
Det unge it-selskab Dixa har hentet over en halv milliard kroner i finansiering. Pengene skal nu bruges på ekspansion i USA og Europa og på endnu flere ingeniører. Derudover er kanonen ladt, hvis der skulle komme opkøb i sigte. Se direktørens plan for selskabet her.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.