Artikel top billede

(Foto: Steve Woods)

Derfor er CIO'en i spil som firmaets næste topchef

Udfordreren til pladsen som administrerende direktør i det danske erhvervsliv er i dag it-chef. Hør hvorfor.

Læs også:
Her er opskriften: Sådan bliver du en god CIO

Skats nye CIO: Sådan tjener vi skatteborgerne bedst muligt

De forretningsmæssige- og ledelsesmæssige kvalifikationer, som it-cheferne skal være i besiddelse i af dag, gør vejen mod toppen af erhvervslivet nemmere.

"Den dygtige CIO bejler helt sikkert til direktørembederne," fortæller Bianca Bruhn, der er direktør i IDC i Norden.

Der er dog stadig et stykke vej til toppen, men tendensen er tydelig, vurderer hun.

De kommende it-stjerner

Der skal stadig falde nogle sten på plads i hierarkiet.

"Det er en proces, og forholdene skal modnes, hvilket tager noget tid. Mange steder refererer CIO'en stadig til økonomidirektøren, og de skal kæmpe om pladsen på direktionsgangen, men der er klare tendenser på, at de kvalifikationer, som it-cheferne har, eller er ved at få, gør dem til oplagte kandidater til posten som administrerende direktør," siger hun.

Hun peger blandet andet på de personligheder, som har været i spil som Nordens bedste it-chefer.

"Hvis man ser på de kandidater, der har ligget i spidsen for årets CIO i Norden i de sidste par år, så kan man sammenfattende sige, at de er bruger mindre og mindre tid på driften og mere og mere tid på innovation og forretningstænkning," siger Bianca Bruhn.

"Den nye CIO har rettet fokus mod det ledelsesmæssige og at drive det værdiskabende for virksomheden. Vi mangler stadig et konkret eksempel på en, der tager springet op ad, men det er på vej, ingen tvivl om det," lyder det fra IDC-direktøren.

Vis dig frem

Med disse områder inde på nethinden mener Bianca Bruhn, at det naturlige trin opad i virksomheden bliver som fremtidens administrerende direktør.

"De nye it-chefer begrænser ikke deres arbejdsområder til kun at være i it-afdelingen. Han eller hun er ekstern i hele sin tilstedeværelse. En rollemodel, der er synlig i hele organisationen."

Og resultaterne skal derfor godt vises frem for offentligheden.

"Både for at vise best practice for andre, men også for at positionere CIO'en som den vigtige person i forretningen," lyder analysen fra Bianca Bruhn.

Læs også: Her er opskriften: Sådan bliver du en god CIO, hvor Anders Drejer, der er professor på Institut for Økonomi og Ledelse på Aalborg Universitet, fortæller om kravene til den moderne CIO.
 
Læs også:
Her er opskriften: Sådan bliver du en god CIO

Skats nye CIO: Sådan tjener vi skatteborgerne bedst muligt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere