Artikel top billede

Udkantsdanmark undrer sig: Hvorfor særbehandling til Bornholm?

Flere yderområder i Danmark undrer sig højlydt over, at det netop er Bornholm, der ifølge regeringens nye vækstplan skal have støtte til bredbånd. "Hvad med alle de andre områder med dårlig dækning?"

Læs også:

Har 60 bredbånds-millioner - men ingen plan

Bornholm får kæmpe fibernet til 200 millioner kroner

Tillykke til Bornholm, men hvad med os?

Sådan kan de tanker, der lige nu rumsterer i Danmarks yderområder kort sammenfattes.

Tanker, der er opstået, efter regeringen i sin nye vækstplan har valgt at øremærke 60 millioner kroner specifikt til bredbåndsudrulning på Bornholm.

Noget, der i regeringens nye bredbåndsudspil bliver begrundet med, at "adgangen til bredbånd med høje hastigheder på hele øen er langt under gennemsnittet."

Men den formulering lyder noget "svævende" i ørerne på Torben Vestergaard, stifter af virksomheden Ønet, der leverer bredbåndsløsninger til borgere på danske småøer.

"Det er da vældig interessant, men det er da også interessant at finde ud af, hvorfor det lige er Bornholm, der er udset til det," lyder det fra Torben Vestergaard.

Er det værre her end andre steder?

"Jeg går ud fra, at der er et reelt problem på Bornholm, siden regeringen har besluttet sig for at hjælpe til med at løse det. Men samtidig har jeg svært ved at se, at det skulle være værre på Bornholm end så mange andre steder i Danmark," lyder det fra Torben Vestergaard.

Langeland har også store problemer

Som eksempel på et andet sted med store bredbåndsmangler nævner han Langeland.

"Uden for Rudkøbing er der rigtig mange steder, hvor man dårlig nok kan få den halve mbit, som Skyline var blevet tvunget til at levere, og der er ingen båndbredde på mobildækningen, så snart man er uden for Rudkøbing," bedyrer Torben Vestergaard.

Han fortæller, at der ikke er gravet fiber ud til private husstande på Langeland.

For i modsætning til de fleste andre af landets elselskaber valgte Langelands lokale elselskab nemlig ikke at kaste sig ud i fiberinvesteringer i sin tid.

Også hos Landdistrikternes Fællesråd, en interesseorganisation der taler landdistrikternes sag, undrer man sig over den ensidige opbakning til Bornholm.

"Vi undrer os, og vi kan ikke forstå det. Vi har i hvert fald ikke hørt argumentet endnu for, hvorfor det kun er Bornholm, der skal have støtte, men det er noget af det, vi nu vil kræve et svar på," lyder det fra Simon Drejer, informationsansvarlig hos Landdistrikternes Fællesråd.

"Vi er glade på Bornholms vegne, men hvad med andre områder med dårlig bredbåndsdækning som Langeland, Læsø og Norddjurs?," spørger han.

Computerworld arbejder på et svar fra Erhvervsstyrelsen på, hvad der helt præcist ligger til grund for vurderingen af, at bredbåndsdækningen på Bornholm er dårligere end så mange andre steder, såsom Langeland.

Læs også:

Har 60 bredbånds-millioner - men ingen plan

Bornholm får kæmpe fibernet til 200 millioner kroner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere