Artikel top billede

Telefirmaer klager over TDC i samlet flok

Fire teleselskaber går sammen i fælles front mod TDC, og skriver i et åbent brev, at konkurrencesituationen på bredbånd befinder sig på et uholdbart niveau.

Læs også: 
Udkantsdanmark undrer sig: Hvorfor særbehandling til Bornholm?

Teleindustrien træt af tæv: Nu vil vi anerkendes

Hvis regeringens nye bredbåndsmålsætninger skal blive en realitet i 2020, kræver det en langt bedre konkurrencesituation.

For som situationen er nu, sidder TDC tilsyneladende med alle kortene på hånden. 

Det mener fire teleselskaber i hvert fald, der uden om TDC, sammen har skrevet et åbent brev til politikerne på Christiansborg.

Selskaberne bag det åbne og kritiske brev til politikerne er Telenor, Telia, Global Connect og Concepy.  

Det skriver Berlingske i sin Business-sektion. 

Umuligt at leve op til kravene

Regeringen er netop kommet med et udspil, der lægger op til, at alle danskere i 2020 skal have en forbindelse med 100 Mbit i download og 30 Mbit i upload. 

Men det ambitiøse mål er stort set umuligt for teleselskaber at leve op til på grund af den fuldstændige skæve konkurrencesituation. 

De fire selskaber, som nu har dannet fælles trop mod TDC, skriver blandt andet i brevet, at "de er pressede på økonomien, og at konkurrencesituationen i Danmark befinder sig på et uholdbart niveau." 

Fordi TDC ejer en meget stor del af infrastrukturen, når det kommer til faste forbindelse som kobber eller fiber, mener de fire selskaber, at det bliver svært at komme uden om TDC. 

Milliarderne kunne bruges langt bedre

De fire selskaber bliver derfor nødt til at leje sig ind hos TDC's infrastruktur, hvis de skal levere 2020-målsætningerne.

Men lejeprisen er ikke udsat for særlig meget konkurrence, da TDC ejer en meget stor del, og derfor er priserne mere stillestående. 

"Regeringens oplæg er rigtigt fint, men det skaber ikke den konkurrence, man godt kunne ønske sig. Det er fortsat svært, for ikke at sige umuligt, for os at operere på kobbernettet. Vi vil forsøge at komme med forslag til, hvordan man skaber konkurrence, så alle har lige ret til at komme på kobbernettet," siger Niels Zibrandtsen, administrerende direktør for Global-Connect til Berlingske og fortsætter:

Her er de fire selskabers krav

"Det ærgrer os, at de mange milliarder, der investeres i teleinfrastruktur, bliver brugt til at lave lukkede net, for det betyder, at ressourcerne ikke bruges optimalt."

Berlingske skriver videre "at de fire teleselskaber ønsker, at alle får lige adgang til at tilbyde tjenester på alle infrastrukturer - herunder også coax-kabelerne, som TDC's kabel-TV-selskab YouSee leverer bredbånd til.

Nicholai Kramer Pfeiffer, der er juridisk chef hos Telenor, har denne kommentar til Berlingske:

"Udspillet fortjener meget ros. Men man savner en politisk stillingtagen til, hvad man vil på fastnetmarkedet," siger han og tilføjer:

"Vi må sige, at tiden har vist, at de tiltag, der har været på fastnetområdet, ikke har været nok til at skabe en tilstrækkelig konkurrence."

Regeringens udspil blev offentliggjort den 13 marts, du kan læse mere om de 22 bredbånds- og mobilpunkter her.

De fire selskaber vil komme med et konkret udspil efter påske, hvor de vil opstille en række forslag til, hvordan hele Danmarks bredbåndsplan kan se ud set fra deres stole.

Læs også: [/b]
Her er Danmarks bredbånds-fremtid: Regeringen klar med plan

Forvirring om uploadhastighed: 30 eller 50 mbits?

Derfor er it-branchen ret begejstret for ny bredbåndssplan
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Den danske it-komet Dixa får hidtil største kapitalindsprøjtning på 660 millioner: "Det er en stor investering, men det er der også en god grund til"
Det unge it-selskab Dixa har hentet over en halv milliard kroner i finansiering. Pengene skal nu bruges på ekspansion i USA og Europa og på endnu flere ingeniører. Derudover er kanonen ladt, hvis der skulle komme opkøb i sigte. Se direktørens plan for selskabet her.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Kroner og ører: Sådan udregner du værdien af din sikkerhedsindsats
I dette whitepaper får du redskaber til at fastsætte den konkrete værdi af virksomhedens sikkerhedsindsats, som du kan præsentere for topledelse og bestyrelse.