Her er hele listen:Sådan klarer 50 danske it-virksomheder sig i Computerworlds store image-undersøgelse

Artikel top billede

Microsoft i Danmark: Derfor er Windows 8 en kæmpe-succes

Interview: Windows 8 er en kæmpesucces, mener Microsoft Danmark. Se her hvorfor.

Læs også: 
Er Microsofts Windows 8 en succes eller en fiasko?

Danske pc-forhandlere: Derfor vil kunder ikke have Windows 8

Stortest: Er Microsoft, Google eller Apple bedst?

Der er flere indikationer på, at Windows 8 ikke bare buldrer derud af. For eksempel her og her.  

Men hvad mener Microsoft selv? 

Windows-divisionschef hos Microsoft, Martin Thorning Hansen.
Der er flere ting, der indikerer, at I oplever nogle opstartsvanskeligheder for 8, og at salgstallene er noget dårligere, end de var med 7'eren, men det er måske ikke sådan, I ser det?

"Nej, det er ikke sådan, vi ser det. Selvfølgelig møder vi den der, 'hvordan er det, man bruger det her nye operativsystem?'.
Derfor bruger vi ekstremt mange flere penge på at uddanne dem, som skal sælge Windows 8 til forbrugerne, end vi gjorde med 7'eren. Der er mange flere nye muligheder med 8'eren, og det vil vi gerne lære folk."

Men hvordan ser tallene så konkret ud, hvis man sammenligner Windows 7 med 8, er der nogen forskel?

"Jeg kan ikke kommentere på salgstallene - hverken på 7 eller 8. Men jeg kan sige, at vi er tilfredse med salgstallene - de er som forventet, og udviklingen er rigtig positiv."

Hvis vi kigger et på år frem, vil salgstallene så bare stige og stige?

"Absolut, min forventing er at vi kommer til at have samme udbredelse eller mere, end vi havde med Windows 7. Den pc, du køber i dag, ligner på ingen måder den pc, du købte for to år siden. Det er hele det paradigmeskift, der gør, at vi vil se en hurtigere acceleration af Windows 8, end vi har set med tidligere operativsystemer."

Er den acceleration så startet nu?

"Nej, det er den jo så ikke. Det gør den nu i takt med nye devices. For mig at se vil det indenfor de næste par år ikke være muligt at købe en pc, som ikke har touch på skærmen - i hvert fald ikke hvis den kører Windows."

Er Windows 8 så en succes? 

"Vi har nu et operativsystem, som fuldstændig følger den udvikling, der er sket med det paradigmeskifte, som har været i forhold til hardware. Det er en kæmpe succes og gevinst, at både hardware og software nu spiller sammen og udvikler sig i samme takt," siger han og fortsætter: 

"Det er samspillet med vores partnere, der gør, at vi nu kan stå og sige 'er pc'en død? Nej, den er faktisk mere levende end nogensinde i den forstand, at pc'en nu er noget helt nyt. Derfor er Windows 8 en kæmpe succes, fordi den formår, at udnytte de nye devices til fulde."

Læs også: 
Så lille bliver Microsofts andel af tablet-markedet

Mange danske it-chefer lunkne over for Windows 8

Computergigant: Derfor er Windows 8 ikke særlig godt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere

Mest læste klummer og blogs