Artikel top billede

Efter nej til e-valg: "V er Danmarks mest vattede parti"

"Venstre er Danmarks mest vattede og useriøse parti,", lyder det fra S-ordfører efter Venstres nej til forsøg med e-valg. DF er omvendt begejstret.

Læs også: Venstre stemmer nej til e-valg - regeringsforslag falder

Socialdemokraternes it-ordfører Trine Bramsen er benhård i sin kritik af Venstre.

Det sker efter Venstre i dag har meddelt, at det stemmer nej til lovforslag om forsøg med e-valg.

På Facebook skriver Trine Bramsen:

"Synes det er rigtig ærgerligt, at Venstre laver kovending i deres holdning til forsøg med e-valg. Vi taler om FORSØG med e-valg i seks frivillige kommuner."

"Et forsøg som Venstre før valget støttede varmt. Venstre er Danmarks mest vattede og useriøse parti!"

Computerworld har forsøgt at få hende til at uddybe kommentaren, men hun havde ikke tid til at tale, da hun stod midt i et møde.

Du kan læse argumentationen hos Venstre for at stemme nej her.

DF vil sende rødvin

Omvendt er begejstringen til at tage og føle på hos Dansk Folkeparti.

It-ordfører Dennis Flydtkjær skrev i sidste uge, at han ville vædde en flaske rødvin på at Venstre ville stemme ja. I øvrigt mente en blogger også at vide dette.

Men Dennis Flydtkjær er glad for V-beslutningen og peger også på, hvor dyrt det vil blive at afholde e-valg.

I øvrigt har han ikke givet Michael Aastrup-Jensen en flaske rødvin, da de to aldrig nåede at vædde.

"Men jeg vil nu stadig gerne give ham en flaske for at stemme forslaget ned," udtaler Dennis Flydtkjær.

Mormor med afgørende indflydelse

Adspurgt til at Michael Aastrup-Jensen hev sin mormor ind i debatten både i 2009, hvor han var "totalt pro" e-valg og siden igen 2013, kan det dog også være, at mormoren får en flaske vin.

"Jeg burde dog nok overveje om det ikke er mormoren der skal have flasken, for det ser ud til at hun har haft afgørende indflydelse," udtaler Dennis Flydtkjær med et smil.

Selvom de prisoverslag, som Margrete Vestager er kommet med på hans spørgsmål, måtte indeholde evaluering og er priser på pilotforsøg, sa mener han fortsat det ser alt for dyrt ud.

"Det er stadig meget dyrt efter min mening," udtaler Dennis Flydtkjær.

Computerworld arbejder på at få en kommentar fra Indenrigsminister Margrethe Vestager fra De Radikale.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Derfor afviser GK at betale løsesum efter stort ransomware-angreb: Dansk afdeling med 400 ansatte også berørt af hackerangreb
I forrige weekend blev den nordiske entreprenørvirksomhed GK ramt af et stort ransomware-angreb, der har berørt selskabets interne systemer og lækket personlige oplysninger. Men GK afviser på det kraftigste, at ville indlede forhandling med hackerne om frigivelse af data. "Vi anser angrebet for at være en kriminel handling og har anmeldt forholdet til politiet," oplyser GK til Computerworld.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.