Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

Vestager efter nederlag: E-valg kommer en dag

Indenrigsminister Margrethe Vestager (R) er "dybt forundret" over Venstres nej til forsøg med e-valg. Men det kommer en dag, spår hun. Se her hvorfor.

Læs også: Venstre siger nej til e-valg - regeringsforslag falder

Efter nej til e-valg: "V er Danmarks mest vattede parti"

Venstre har i dag meldt ud, at partiet vil stemme nej til et lovforslag om forsøg med e-valg.

Det kommer bag på indenrigsminister Margrethe Vestager (R).

"Jeg er dybt forundret over, at Venstre nu meddeler, at de ikke vil stemme for forsøg med e-valg. Partiet har ellers tidligere været positiv," udtaler hun i en skriftlig kommentar til Computerworld.

Meldingen fra Venstre betyder, at der ikke er flertal i folketinget for at lave forsøg med e-valg nu, erkender hun.

"Det synes jeg er ærgerligt," udtaler Margrethe Vestager.

E-valg kan forny og udvikle demokrati

Forsøg med e-valg kan ifølge ministeren "teste muligheden for at mange tusinde vælgere med handicap kan stemme i hemmelighed - ligesom andre".

"Det er en rettighed, som det store flertal kan tage helt for givet. Jeg synes, at det er en vigtig rettighed som borger og vælger, at jeg kan sætte mit kryds uden andre ser, hvad jeg stemmer på."

"Den rettighed vil jeg brede ud til så mange vælgere som overhovedet muligt," udtaler hun i meddelelsen.

Men det vil Venstre ikke være med til, ifølge indenrigsministeren.

"E-valg kan være med til at forny og udvikle vores demokrati på en helt oplagt måde - men det kan jeg altså forstå, Venstre ikke vil være med til."

"Også selv om det er muligt at lave e-valg på en måde, hvor vi ikke går på kompromis med sikkerheden om valgresultatet."

"Det bliver så ikke i denne omgang, vi får prøvet e-valg i Danmark - men jeg er overbevist om, det sker en dag," slutter hun.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere