Artikel top billede

Nyt udseende til iOS: Skal være mere minimalistisk

Apples chefdesigner vil gøre næste udgave af iOS langt mere enkel og minimalistisk end de udgaver, som du kender.

Apples næste version af styresystemet iOS - iOS 7 - vil blive langt mere minimalistisk og skarpt designet end de tidligere versioner.

Selskabets chefdesigner, Jonathan Ive, sigter ifølge Wall Street Journal efter et langt 'fladere design' af den næste udgave af systemet.

Det er Jonathan Ive, der står bag designet af hardwaren i Apples mega-successer i nyere tid som iPhonen og iPaden.

Hidtil har han ikke haft meget at gøre med udformningen af softwaren, men ifølge avisen er han rykket frem i gelederne i kølvandet på den nylige exit af Scott Forstall, der har stået i spidsen for iOS.

Du kan læse mere om Scott Forstalls exit fra Apple her.

Det betyder, at Jonathan Ive er blevet langt mere involveret i udformningen af softwaren, hvor han løbende og systematisk nu blandet sig i arbejdet med næste udgave af iOS.

Skeumoforsisk linie skal droppes

Det har udløst spekulationer om, at Jonathan Ive og Apple vil droppe de såkaldte skeumorfiske designelementer til fordel for et langt skarpere og mere minimalistisk design.

Ifølge Wall Street Journal har Apples software-udviklere ikke nødvendigvis været orienteret om kommende hardware-prototyper, men det bliver de nu, hvor chefdesigneren slår bro over udformingen af hardware og software.

Der bliver således talt om 'fladt design,' som er 'skarpere aftegnet og simplere' end Scott Forstalls mere ornamenterede design-linie.

Den såkaldte skeumoforsiske designlinie har bygget på parafraser over andre maskiner, hvor det indbyggede kompas eksempelvis ligner et skibs-kompas, lommeregneren ligner en gammeldags lommeregner og lyd-optageren ligner en diktafon.

Den nye linie vil istedet angiveligt være mere funktions-orienteret.

Det ventes, at den kommende iPhone 6 vil køre på iOS 7.

Det første tegn på den kommende designlinie kan være redesignet af Apples podcast-funktion, der erstatter den hidtidige båndoptager-lignende udgave.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Går du glip af fordelene ved at være på flere online markedspladser?
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.