Artikel top billede

Fejlen er fundet: Derfor måtte vi vente på løn i dag

En bank er muligvis særlig skyld i det store løn-kaos, der har raseret i dag. Fejlen skulle være fundet.

Slap bare af. Brøndum, Christiansøsild og taxaturen hjem er reddet.

Du bør med sindsro kunne mæske dig i godterne hen over påsken, uden at skulle kigge dybt i pengepungen.

Den varslede løn-kaos er eftersigende afblæst, og mange kunder burde allerede have lidt ekstra nuller på kontoen i skrivende stund.

Her er fejlen

Efter sigende er det de såkaldte clearing-filer, der er skyld i problemet. 

"Der har været nogle forsinkelser i systemet i de clearing-filer, som bankerne sender til hinanden," siger Kenni Leth, pressechef hos Danske Bank.

Problemet opstod givetvis fordi én bank fik sendt filerne for sent af sted. 

"Vi er gået i gang med at analysere, hvad der er sket. Men de forsinkede clearing-filer er noget, der kan ske, men det er dog sjældent," oplyser Kenni Leth og fortsætter: 

"Fejlen har i hvert fald gjort, at der har været forsinkelser på op til fire timer, så de penge, der normalt vil gå ind i løbet af natten, er først gået ind og været klar til betaling og bogføring her i morgentimerne." 

Clearing-filerne fungerer på den måde, at alle bankerne skal indsende dem inden transaktionerne mellem bankerne kan gå i gang. Filerne modtager Nationalbanken, og hvis én er forkert eller forsinket, kan hele korthuset altså vælte. 

Påsken er sikret 
Vi kan nu ånde lettet op, for lønen burde enten allerede være på plads eller også være på vej. 

"For Danske Banks vedkommende har kunderne her og nu fået de betalinger, de skulle have. I andre banker ved jeg, at de arbejder på højtryk for at få bogført betlinger, således at kunderne i løbet af i dag får dem," siger han. 

På en gennemsnitlig dag håndterer Danske Bank omkring tre millioner transaktioner, men blandt andet på grund af overskydende skat har banken skulle håndtere over det dobbelte i løbet af natten. 

Kilder i bankverdenen fortæller, at fejlen og skylden skal rettes mod Danske Bank. 

Men det kan pressechefen dog ikke bekræfte. 

"Det kan jeg ikke sige noget om på nuværende tidspunkt. Vi står for statens udbetalinger, og det kan være en fejl i de clearing-filer, vi har sendt ind, og det er vi ved at få undersøgt," siger Kenni Leth, der ikke kan komme det meget nærmere.

Læs også:
Løn-kaos: Tusindvis af danskere uden løn
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere