Fejlen er fundet: Derfor måtte vi vente på løn i dag

En bank er muligvis særlig skyld i det store løn-kaos, der har raseret i dag. Fejlen skulle være fundet.

Slap bare af. Brøndum, Christiansøsild og taxaturen hjem er reddet.

Du bør med sindsro kunne mæske dig i godterne hen over påsken, uden at skulle kigge dybt i pengepungen.

Den varslede løn-kaos er eftersigende afblæst, og mange kunder burde allerede have lidt ekstra nuller på kontoen i skrivende stund.

Her er fejlen
Efter sigende er det de såkaldte clearing-filer, der er skyld i problemet. 

"Der har været nogle forsinkelser i systemet i de clearing-filer, som bankerne sender til hinanden," siger Kenni Leth, pressechef hos Danske Bank.

Problemet opstod givetvis fordi én bank fik sendt filerne for sent af sted. 

"Vi er gået i gang med at analysere, hvad der er sket. Men de forsinkede clearing-filer er noget, der kan ske, men det er dog sjældent," oplyser Kenni Leth og fortsætter: 

"Fejlen har i hvert fald gjort, at der har været forsinkelser på op til fire timer, så de penge, der normalt vil gå ind i løbet af natten, er først gået ind og været klar til betaling og bogføring her i morgentimerne." 

Clearing-filerne fungerer på den måde, at alle bankerne skal indsende dem inden transaktionerne mellem bankerne kan gå i gang. Filerne modtager Nationalbanken, og hvis én er forkert eller forsinket, kan hele korthuset altså vælte. 

Påsken er sikret 
Vi kan nu ånde lettet op, for lønen burde enten allerede være på plads eller også være på vej. 

"For Danske Banks vedkommende har kunderne her og nu fået de betalinger, de skulle have. I andre banker ved jeg, at de arbejder på højtryk for at få bogført betlinger, således at kunderne i løbet af i dag får dem," siger han. 

På en gennemsnitlig dag håndterer Danske Bank omkring tre millioner transaktioner, men blandt andet på grund af overskydende skat har banken skulle håndtere over det dobbelte i løbet af natten. 

Kilder i bankverdenen fortæller, at fejlen og skylden skal rettes mod Danske Bank. 

Men det kan pressechefen dog ikke bekræfte. 

"Det kan jeg ikke sige noget om på nuværende tidspunkt. Vi står for statens udbetalinger, og det kan være en fejl i de clearing-filer, vi har sendt ind, og det er vi ved at få undersøgt," siger Kenni Leth, der ikke kan komme det meget nærmere.

Læs også:
Løn-kaos: Tusindvis af danskere uden løn
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Denne malware er den største trussel mod din virksomhed lige nu
Den mest aktive malware i verden sniger sig ind, og at svært at gøre nøget ved. Se her hvordan du tager dine forholdsregler.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Her skal du passe på: Rapport fra cyberkrigens frontlinje
I 2020 blev cyberangreb hyppigere og stadig mere alvorlige, og i CrowdStrike Services Cyber Front Lines Report 2020 har du læse, hvor udfordringerne er størst. Rapporten dokumenterer blandt andet, at 63 pct. af alle angreb var økonomisk motiverede – og at hovedparten af angriberne benytter ransomware. Samtidigt bliver de afkrævede beløb større og større, og de kriminelle truer nu ikke kun med at slette data. Stadig oftere sker det, at de cyberkriminelle aktivt analyserer data og undersøger, om der kan sættes trumf på truslen ved true med at lække eller sælge følsomme informationer.