Fejlen er fundet: Derfor måtte vi vente på løn i dag

En bank er muligvis særlig skyld i det store løn-kaos, der har raseret i dag. Fejlen skulle være fundet.

Slap bare af. Brøndum, Christiansøsild og taxaturen hjem er reddet.

Du bør med sindsro kunne mæske dig i godterne hen over påsken, uden at skulle kigge dybt i pengepungen.

Den varslede løn-kaos er eftersigende afblæst, og mange kunder burde allerede have lidt ekstra nuller på kontoen i skrivende stund.

Her er fejlen
Efter sigende er det de såkaldte clearing-filer, der er skyld i problemet. 

"Der har været nogle forsinkelser i systemet i de clearing-filer, som bankerne sender til hinanden," siger Kenni Leth, pressechef hos Danske Bank.

Problemet opstod givetvis fordi én bank fik sendt filerne for sent af sted. 

"Vi er gået i gang med at analysere, hvad der er sket. Men de forsinkede clearing-filer er noget, der kan ske, men det er dog sjældent," oplyser Kenni Leth og fortsætter: 

"Fejlen har i hvert fald gjort, at der har været forsinkelser på op til fire timer, så de penge, der normalt vil gå ind i løbet af natten, er først gået ind og været klar til betaling og bogføring her i morgentimerne." 

Clearing-filerne fungerer på den måde, at alle bankerne skal indsende dem inden transaktionerne mellem bankerne kan gå i gang. Filerne modtager Nationalbanken, og hvis én er forkert eller forsinket, kan hele korthuset altså vælte. 

Påsken er sikret 
Vi kan nu ånde lettet op, for lønen burde enten allerede være på plads eller også være på vej. 

"For Danske Banks vedkommende har kunderne her og nu fået de betalinger, de skulle have. I andre banker ved jeg, at de arbejder på højtryk for at få bogført betlinger, således at kunderne i løbet af i dag får dem," siger han. 

På en gennemsnitlig dag håndterer Danske Bank omkring tre millioner transaktioner, men blandt andet på grund af overskydende skat har banken skulle håndtere over det dobbelte i løbet af natten. 

Kilder i bankverdenen fortæller, at fejlen og skylden skal rettes mod Danske Bank. 

Men det kan pressechefen dog ikke bekræfte. 

"Det kan jeg ikke sige noget om på nuværende tidspunkt. Vi står for statens udbetalinger, og det kan være en fejl i de clearing-filer, vi har sendt ind, og det er vi ved at få undersøgt," siger Kenni Leth, der ikke kan komme det meget nærmere.

Læs også:
Løn-kaos: Tusindvis af danskere uden løn
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Dell Talk: Fremtidens arbejdsplads: Få fuld udbytte af medarbejdernes kompetencer og viden

Skal du have fuldt udbytte af medarbejderes kompetencer og den viden, som din organisation ligger inde med, kræver det de rigtige værktøjer, de rigtige processer og det rigtige mindset. I denne talk får du buddet på hvordan fremtidens arbejdsplads ser ud - og hvordan den lever op til kravene fra de dygtige, mobile og kritiske medarbejdere.

06. november 2020 | Læs mere


Premium
Test: Apples nye iPhone er bygget til fart og stil: Så gode er iPhone 12 og iPhone 12 Pro
Computerworld tester: IPhone 12 og iPhone 12 Pro er bygget til fart og til at se godt ud. Varen leveres stilsikkert, men noget er overset i farten.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Beskyt virksomhedens data og digitale aktiver i døgndrift
Den massive stigning i antallet af medarbejder som arbejder hjemmefra samt et konstant omskifteligt digitalt trusselsbilleder stiller hele tiden nye og stigende krav til virksomhedens sikkerhedsinfrastruktur. Mange virksomheder står derfor overfor at skulle implementere løsninger medintelligent monitorering af data, infrastruktur samt fokuseret indsats for sikring af virksomhedens digitale aktiver. Men har på den anden side typiske ikke de nødvendige ressourcer, budget eller tiden til disse projekter – eller for den sagsskyld at blive afhængig af specifikke teknologier, dyre konsulentydelser og specialressourcer. En mulig strategi til at håndtere udfordringen kan være at vælge en komplet Cloudbaseret sikkerhedsplatform baseret på gennemprøvet AI-teknologi. Men hvordan kommer du godt i gang? Det får du svar på i denne hvidbog.