Artikel top billede

Licensrod: Dårlig licensstyring giver dårlig sikkerhed

Itek under Dansk Industri kritiserer danske myndigheder, der har fået ekstra regninger på softwarelicenser, fordi de ikke har styr på området.

Læs også:

Finansminister ind i sag om store licens-bøder til myndigheder

Masser af licensrod hos danske myndigheder - får ekstra licensregninger for millioner

"Det er da for dårligt," udtaler direktør Tom Togsverd fra it-brancheforeningen Itek under Dansk Industri.

Reaktionen kommer ovenpå afsløringer af, at danske myndigheder har måtte betale ekstra licensregninger for tilsammen omkring 70 milllioner kroner de sidste par år.

Læs mere om det her.

Tom Togsverd har "ofte hørt begrundelsen, at organisationsomlægninger - navnligt i staten - medfører et vist slør."

"Men 70 millioner kroner er ikke undskyldeligt. Det offentlige må simpelthen få mere styr på sine licenser - det vi i ITEK drøftet med DI's medlemmer," udtaler han.

Hænger også sammen med sikkerhed

Samtidig påpeger han, at området også hænger sammen med andre områder.

"Licensstyring hænger løvrigt tæt sammen med it-sikkerhed og kan med fordel samtænkes og styres," forklarer han.

En vigtig del af it-sikkerheden er, at du har styr på, hvilke applikationer, der ligger på hvilke computere og terminaler, forklarer han.

"Hvis medarbejderne har egne eller ikke-autoriserede udgaver på deres computere, er de et potentielt sikkerhedshul."

"Derfor har vi i vores sikkerhedsarbejde lagt vægt på licensstyring netop som led i denne styring af aktiverne," udtaler Tom Togsverd.

"Også af den grund burde de offentlige it-afdelinger have meget bedre styr på, hvem der bruger hvad. Har du ikke styr på applikationerne, har du heller ikke styr på sikkerheden," slutter Tom Togsverd.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Skyder gammelt sikkerhedsråd i sænk: Derfor kan du trygt koble dig på åbne wifi-netværk
Du behøver ikke længere frygte, at blive udsat for digitalt misbrug, hvis du logger på et åbent wifi-netværk, lyder det fra en norsk sikkerhedsekspert. En dansk ekspert mener dog endnu ikke, at tiden er inde til at droppe sikkerhedsrådet.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Kroner og ører: Sådan udregner du værdien af din sikkerhedsindsats
I dette whitepaper får du redskaber til at fastsætte den konkrete værdi af virksomhedens sikkerhedsindsats, som du kan præsentere for topledelse og bestyrelse.