Artikel top billede

TDC ramt af kæmpe-nedbrud - 100.000 kunder nede

TDC's IP-trafik er ramt i hele Norden, hvor omkring 100.000 kunder har mistet forbindelsen.

Telegiganten TDC er lige over middag onsdag gået gevaldigt i knæ på sine bredbåndsforbindelser forskellige steder i Danmark, Norge, Sverige og Finland.

En softwarefejl har været skyld i, at der er routingproblemer flere steder i de berørte nordiske lande.

TDC kan på nuværende tidspunkt ikke se noget klart mønster i den berørte IP-trafik.

"Vi kan derfor heller ikke sige noget om, hvorvidt specifikke geografiske områder er ramt," lyder det fra Povl Damstedt Rasmussen, der er kommunikationsrådgiver ved TDC Erhverv.

TDC kan heller ikke sige noget, hvorvidt det drejer sig om erhvervs- eller privatkunder.

Så mens TDC tirsdaghavde et mindre lokalt nedbrud omkring Nordsjælland, er dette nedbrud af en helt anden kaliber.

"Dette er et af de helt store (nedbrud, red.), og vi vurderer på nuværende tidspunkt, at omkring 100.000 kunder i hele Norden er ramt af dette nedbrud," siger Povl Damstedt Rasmussen. 

Ukendt fejlretning

Han fortæller, at fejlen blev identificeret klokken 13:14, hvorefter TDC har kastet alle ressourcer ind på at få bugt med software-fejlen, som telegiganten endnu ikke kan oplyse nogen detaljer om.

Ligeledes kan TDC heller ikke fortælle noget om, hvornår selskabet regner med, at dets nordiske IP-services er tilgængelige igen.

"Vi beklager selvfølgelig over for vores kunder, og vi gør lige nu alt, hvad vi kan, for at få løst problemet," lyder det fra Povl Damstedt Rasmussen.

Opdatering klokken 14:30:

TDC melder, at fejlen er blevet fundet og rettet. 

Det betyder ifølge TDC's presseafdeling, at alle omkring 100.000 berørte kunder i Norden nu igen kan benytte eller er på vej til at kunne benytte eksempelvis IP-telefoni igen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Skyder gammelt sikkerhedsråd i sænk: Derfor kan du trygt koble dig på åbne wifi-netværk
Du behøver ikke længere frygte, at blive udsat for digitalt misbrug, hvis du logger på et åbent wifi-netværk, lyder det fra en norsk sikkerhedsekspert. En dansk ekspert mener dog endnu ikke, at tiden er inde til at droppe sikkerhedsrådet.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Nu bliver det personligt: Social messaging indtager support og kundeservice
Kunder foretrækker i stigende grad at kommunikere med virksomheder på samme kanaler som de bruger i samtaler med deres venner.