Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

TDC ramt af kæmpe-nedbrud - 100.000 kunder nede

TDC's IP-trafik er ramt i hele Norden, hvor omkring 100.000 kunder har mistet forbindelsen.

Telegiganten TDC er lige over middag onsdag gået gevaldigt i knæ på sine bredbåndsforbindelser forskellige steder i Danmark, Norge, Sverige og Finland.

En softwarefejl har været skyld i, at der er routingproblemer flere steder i de berørte nordiske lande.

TDC kan på nuværende tidspunkt ikke se noget klart mønster i den berørte IP-trafik.

"Vi kan derfor heller ikke sige noget om, hvorvidt specifikke geografiske områder er ramt," lyder det fra Povl Damstedt Rasmussen, der er kommunikationsrådgiver ved TDC Erhverv.

TDC kan heller ikke sige noget, hvorvidt det drejer sig om erhvervs- eller privatkunder.

Så mens TDC tirsdaghavde et mindre lokalt nedbrud omkring Nordsjælland, er dette nedbrud af en helt anden kaliber.

"Dette er et af de helt store (nedbrud, red.), og vi vurderer på nuværende tidspunkt, at omkring 100.000 kunder i hele Norden er ramt af dette nedbrud," siger Povl Damstedt Rasmussen. 

Ukendt fejlretning

Han fortæller, at fejlen blev identificeret klokken 13:14, hvorefter TDC har kastet alle ressourcer ind på at få bugt med software-fejlen, som telegiganten endnu ikke kan oplyse nogen detaljer om.

Ligeledes kan TDC heller ikke fortælle noget om, hvornår selskabet regner med, at dets nordiske IP-services er tilgængelige igen.

"Vi beklager selvfølgelig over for vores kunder, og vi gør lige nu alt, hvad vi kan, for at få løst problemet," lyder det fra Povl Damstedt Rasmussen.

Opdatering klokken 14:30:

TDC melder, at fejlen er blevet fundet og rettet. 

Det betyder ifølge TDC's presseafdeling, at alle omkring 100.000 berørte kunder i Norden nu igen kan benytte eller er på vej til at kunne benytte eksempelvis IP-telefoni igen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere