Artikel top billede

Sådan ser Bagmandspolitiet på Trolles it-comeback

John Trolle har gang i et dansk it-comeback, selv om han ikke må drive virksomhed.

Læs også:

John Trolle i gang med it-comeback fra dansk fængsel.

Kendis-batalje: Sådan forsøgte John Trolle at fuppe Peter Warnøe

Den dømte bedrager John Trolle har gang i et dansk comeback, hvor han dels hjælper en dansk it-virksomhed og desuden har indgået aftale med en udenlandsk samarbejdspartner omkring hukommelseskort. 

Det afslører en kommende bog om den tidligere it-rigmand og stifter af Memory Card Technology.

Vicestatsadvokat Henrik Helmer Steen fra Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet finder de nye oplysninger i bogen "interessante".

Han vil ikke komme direkte ind på, om Bagmandspolitiet vil kigge nærmere på forholdene.

Men han bekræfter, at John Trolle fortsat ikke må drive virksomhed og reelt lede en virksomhed.

Om det er tilfældet, hvis John Trolle har indgået større aftaler på vegne af en virksomhed afhænger af en konkret vurdering.

"Jeg vil i sagens natur helst ikke ind på, hvorvidt det er noget vi vil kigge på eller ej," siger vicestatsadvokaten.

John Trolle er blevet frakendt retten til at drive virksomhed "indtil videre" og har ifølge Henrik Helmer Steen ikke søgt om at få det ophævet.

Klaus Riskjær og Stein Bagger

Mere generelt forklarer vicestatsadvokaten, at personer med denne rettighedsfrakendelse gerne må bruge deres viden på et specifikt område, men altså ikke må tage ledelsesbeslutninger og derfor ikke må stå bag for eksempelvis overordnede økonomiske beslutninger med videre i virksomheden.

Henrik Helmer Steen peger på, at den dømte it-mand Klaus Riskær for nogen tid siden netop blev dømt for at have indsat en slags "stråmænd", i form af bekendte, til på papiret at stå som ledere af en virksomhed, som han selv reelt kontrollerede.

Også Stein Baggers nylige optræden i en virksomhed under navnet Steen Bech har vakt en del opsigt.

Læs også:

John Trolle i gang med it-comeback fra dansk fængsel.

Kendis-batalje: Sådan forsøgte John Trolle at fuppe Peter Warnøe
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Efter et års forsinkelse: DR skruer markant op for billedkvaliteten på DRTV - vil sende dobbelt så mange billeder som tidligere
Da hele fodbolddanmark mandag så det danske landsholds 4-1 sejr over Rusland skete det i en markant højere kvalitet for manges vedkommende, end de er vant til. DR har nemlig fordoblet kvaliteten på streamingtjenesten DRTV.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Kommune optimerede adgangen til digitale tjenester, styrkede sikkerheden – og mindskede omkostningerne
Med en samlet netværks- og sikkerhedsløsning giver Viborg Kommune medarbejderne lettere, hurtigere og sikrere adgang til digitale tjenester.