Artikel top billede

Nyt håb for din smartphone: Få langt bedre batteritid

Helt ny teknologi kan få din smartphone til at køre betydeligt længere på en opladning. Se her hvordan.

Batterikapacitet er et kæmpe problem for enhver smartphone-ejer.

Og det er ikke blevet meget bedre i den tid, telefonerne har været på markedet.

Godt nok er skærmene blevet større og processorerne hurtigere, men som regel skal en smartphone efter nogenlunde normalt brug stadig lades op en til to gange i døgnet.

Nu er der håb forude.

Det amerikanske firma Energ2 har lanceret en ny anode fremstillet af såkaldt designerkulstof til de i smartphone-sammenhæng nærmest eneherskende lithium-ion-batterier.

Anodens molekylestruktur gør, at den kan lagre 50 procent mere energi per arealenhed end de normale anoder fremstillet af grafit, og det kan få batteriet i din smartphone, tablet eller bærbare pc til at yde op til 30 procent mere.

Koster ekstra

Den nye anode, som allerede er gået i produktion, koster cirka 20 procent mere end anoder i grafit, men firmaet bag forventer, at batteriproducenter gerne vil betale det ekstra for den øgede batterikapacitet.

Teknologien kan naturligvis også bruges til at skrumpe batteriernes størrelse i stedet for øget kapacitet. På den måde kan batteridrevne gadgets gøres endnu mindre.

Kulstofanoden kræver angiveligt ikke nogen ændringer i den måde, litthium-ion-batterierne fremstilles på i dag.

Batterikapacitet i eldrevne biler er også et kæmpe problem for udbredelsen. Det blev senest dokumenteret for offentligheden i går aftes på DR1 i programmet "For godt til at være sandt", hvor rækkevidden i en Nissan Leaf viste sig at være betydeligt kortere end det annoncerede.

Desværre betyder merprisen for en anode i designerkulfiber, at det ikke er sandsynligt, at producenter af lithium-ion-batterier til elbiler vil bruge teknologien.

Det siger analytikeren Cosmin Laslau fra Lux Research til MIT Technology Review.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Helt nye spilleregler: Sådan får du succes på cloudrejsen
Skiftet til cloud udfordrer din forretning og stiller helt nye krav til, hvordan du håndterer projektet – teknisk og strategisk. Få overblik, råd og konkret viden her.