Artikel top billede

Her er danske it-forskere kloge - og her er de mindre kloge

Dansk it-forskning ligger i top på nogle områder, mens vi på andre områder ligger under gennemsnittet.

På flere it-områder ligger dansk IKT-forskning langt over gennemsnittet, hvis man sammenligner med andre OECD-lande.

Det afslører en rapport, der er blevet offentliggjort på Erhvervsstyrelsens hjemmeside.

"Dansk offentlig og privat IKT-forskning ligger helt i toppen internationalt på to områder," lyder det i rapporten.

"Dansk IKT-Forskning udmærker sig internationalt ved at placere sig som nummer et i forhold til de fem førende lande internationalt set på specielt to forsknings-områder. 'Big data' og 'security & monitoring'," hedder det videre i rapporten.

På big data.området ligger Danmark over USA og Tyskland målt på videnskabelige publikationer, mens vi målt på videnskabelige konferencer ligger foran England og USA.

Rapporten er offentliggjort i denne måned på Erhvervsstyrelsens hjemmeside.

Områder under middel

Erhvervsstyrelsen har bestilt analysen hos konsulent- og analysehuset Damvad, der sammenligner forskning i OECD-landene i perioden 2000 til 2012. 

Ud af 27 IKT-forskningsfelter klarer Danmark sig bedre end gennemsnittet i OECD på 20 områder.

Syv IKT-områder ligger altså under gennemsnittet. Heriblandt finder man communications, robotics, computer games, computer-aided design og distributed computing.

Rapporten røber også hvilke danske universiteter, der er de mest it-aktive.

Universiteter med mest it-aktivitetet

"Danmark Tekniske Universitet, DTU, er det danske universitet, der bidrager til flest publikationer tæt fulgt af Aalborg Universitet," står der i rapporten.

"Begge er aktive i stort set samtlige forskningsområder, der indgår i analysen," hedder det videre.

I øvrigt skal man lige holde sig de definitioner for øje, som rapporten anvender.

For under big data er blevet søgt på ordene: data storage, database, database design, data retrieval, big data, data transmission, data manipulation, datacenter, scientific computing."

Mens det andet stærke felt var security & monitoring, hvor nøgleordene var surveillance, remote sensing, secure communication, network security, radio frequency identification, RFID, cryptography, encryption.

Et eksempel

Ergo kan der altså godt være tale om forskning på felter, hvor metoden er båret frem af IKT.

"Et eksempel på dansk forskning indenfor big data er en gruppe forskere på DTUs arbejde med at udvikle et system, der ved hjælp af statistisk metode kan identificere gener i forbindelse med kortlægning af hele genomer," hedder det.

"Herudover beskæftiger danske forskere sig særligt med computersystemer og -løsninger i relation til data-håndtering, datasystemer og datastrukturering," oplyses det videre.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere


Cloud & Enterprise Architecture

Blive klogere på cloud i en virkelighed, hvor selv de mest stringente it-landskaber har det med at knopskyde over tid. Ny services, nye teknologiske muligheder og stigende interne forventninger gør, at data, processer og applikationer ofte er fordelt ud over flere leverandører og leverancemodeller.

14. december 2022 | Læs mere


People Tech 2022 – der hvor HR møder IT

People Tech 2022 er stedet for dig, som arbejder med HR eller med it-løsninger til HR-branchen. Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk. Bliv inspireret af andre virksomheders konkrete erfaringer, og hvad eksperterne mener om de store linjer inden for digitaliseringen af ​​HR.

15. december 2022 | Læs mere