Artikel top billede

Her er danske it-forskere kloge - og her er de mindre kloge

Dansk it-forskning ligger i top på nogle områder, mens vi på andre områder ligger under gennemsnittet.

På flere it-områder ligger dansk IKT-forskning langt over gennemsnittet, hvis man sammenligner med andre OECD-lande.

Det afslører en rapport, der er blevet offentliggjort på Erhvervsstyrelsens hjemmeside.

"Dansk offentlig og privat IKT-forskning ligger helt i toppen internationalt på to områder," lyder det i rapporten.

"Dansk IKT-Forskning udmærker sig internationalt ved at placere sig som nummer et i forhold til de fem førende lande internationalt set på specielt to forsknings-områder. 'Big data' og 'security & monitoring'," hedder det videre i rapporten.

På big data.området ligger Danmark over USA og Tyskland målt på videnskabelige publikationer, mens vi målt på videnskabelige konferencer ligger foran England og USA.

Rapporten er offentliggjort i denne måned på Erhvervsstyrelsens hjemmeside.

Områder under middel

Erhvervsstyrelsen har bestilt analysen hos konsulent- og analysehuset Damvad, der sammenligner forskning i OECD-landene i perioden 2000 til 2012. 

Ud af 27 IKT-forskningsfelter klarer Danmark sig bedre end gennemsnittet i OECD på 20 områder.

Syv IKT-områder ligger altså under gennemsnittet. Heriblandt finder man communications, robotics, computer games, computer-aided design og distributed computing.

Rapporten røber også hvilke danske universiteter, der er de mest it-aktive.

Universiteter med mest it-aktivitetet

"Danmark Tekniske Universitet, DTU, er det danske universitet, der bidrager til flest publikationer tæt fulgt af Aalborg Universitet," står der i rapporten.

"Begge er aktive i stort set samtlige forskningsområder, der indgår i analysen," hedder det videre.

I øvrigt skal man lige holde sig de definitioner for øje, som rapporten anvender.

For under big data er blevet søgt på ordene: data storage, database, database design, data retrieval, big data, data transmission, data manipulation, datacenter, scientific computing."

Mens det andet stærke felt var security & monitoring, hvor nøgleordene var surveillance, remote sensing, secure communication, network security, radio frequency identification, RFID, cryptography, encryption.

Et eksempel

Ergo kan der altså godt være tale om forskning på felter, hvor metoden er båret frem af IKT.

"Et eksempel på dansk forskning indenfor big data er en gruppe forskere på DTUs arbejde med at udvikle et system, der ved hjælp af statistisk metode kan identificere gener i forbindelse med kortlægning af hele genomer," hedder det.

"Herudover beskæftiger danske forskere sig særligt med computersystemer og -løsninger i relation til data-håndtering, datasystemer og datastrukturering," oplyses det videre.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.