Artikel top billede

Her er danske it-forskere kloge - og her er de mindre kloge

Dansk it-forskning ligger i top på nogle områder, mens vi på andre områder ligger under gennemsnittet.

På flere it-områder ligger dansk IKT-forskning langt over gennemsnittet, hvis man sammenligner med andre OECD-lande.

Det afslører en rapport, der er blevet offentliggjort på Erhvervsstyrelsens hjemmeside.

"Dansk offentlig og privat IKT-forskning ligger helt i toppen internationalt på to områder," lyder det i rapporten.

"Dansk IKT-Forskning udmærker sig internationalt ved at placere sig som nummer et i forhold til de fem førende lande internationalt set på specielt to forsknings-områder. 'Big data' og 'security & monitoring'," hedder det videre i rapporten.

På big data.området ligger Danmark over USA og Tyskland målt på videnskabelige publikationer, mens vi målt på videnskabelige konferencer ligger foran England og USA.

Rapporten er offentliggjort i denne måned på Erhvervsstyrelsens hjemmeside.

Områder under middel

Erhvervsstyrelsen har bestilt analysen hos konsulent- og analysehuset Damvad, der sammenligner forskning i OECD-landene i perioden 2000 til 2012. 

Ud af 27 IKT-forskningsfelter klarer Danmark sig bedre end gennemsnittet i OECD på 20 områder.

Syv IKT-områder ligger altså under gennemsnittet. Heriblandt finder man communications, robotics, computer games, computer-aided design og distributed computing.

Rapporten røber også hvilke danske universiteter, der er de mest it-aktive.

Universiteter med mest it-aktivitetet

"Danmark Tekniske Universitet, DTU, er det danske universitet, der bidrager til flest publikationer tæt fulgt af Aalborg Universitet," står der i rapporten.

"Begge er aktive i stort set samtlige forskningsområder, der indgår i analysen," hedder det videre.

I øvrigt skal man lige holde sig de definitioner for øje, som rapporten anvender.

For under big data er blevet søgt på ordene: data storage, database, database design, data retrieval, big data, data transmission, data manipulation, datacenter, scientific computing."

Mens det andet stærke felt var security & monitoring, hvor nøgleordene var surveillance, remote sensing, secure communication, network security, radio frequency identification, RFID, cryptography, encryption.

Et eksempel

Ergo kan der altså godt være tale om forskning på felter, hvor metoden er båret frem af IKT.

"Et eksempel på dansk forskning indenfor big data er en gruppe forskere på DTUs arbejde med at udvikle et system, der ved hjælp af statistisk metode kan identificere gener i forbindelse med kortlægning af hele genomer," hedder det.

"Herudover beskæftiger danske forskere sig særligt med computersystemer og -løsninger i relation til data-håndtering, datasystemer og datastrukturering," oplyses det videre.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere