Artikel top billede

Sådan får du fat i de allerbedste it-udviklere

De gode it-udviklere går ikke særlig meget op i løn, de er ikke på sociale medier, og de er altid i arbejde. Så hvordan tiltrækker du dem overhovedet til en virksomhed. Her er svaret.

Du kan godt spare jobopslaget væk, hvis du skal have fat på den gode it-udvikler. 

De søger nemlig slet ikke.

"De gode it-udviklere kommer ikke af sig selv - og med et jobopslag rammer du alt for snævert. Du vil i mange sammenhænge slet ikke få noget på krogen - dertil er åen simpelthen for lille," siger Lars Honoré, der er partner i Recruit-IT.

Recruit-it er, som det hentydes til i navnet en rekrutteringsvirksomhed, der er specialiseret indenfor rekruttering af it-kandidater. Det har siden virksomhedens opstart rekrutteret omkring 100 it-jobs.

Ingen arbejdsløshed blandt gode it-udviklere

Som Lars Honoré siger det, er rekrutteringsbranchen indenfor it i rivende vækst - for gode it-udviklere er der altid brug for.

"Der er ingen arbejdsløshed blandt gode it-udviklere, og hvis der er nogle, der bliver sure nu, så er de bare ikke gode nok," siger Lars Honoré og tilføjer: 

"Virksomheder har i dag altid brug for softwareudviklere, og den udvikling stopper ikke. Før i tiden skulle du måske være håndværker for at være sikker på at få et arbejde, i dag skal du kunne skrive computerkode." 

Så rigtig mange virksomheder råber, ifølge Headhunteren, altså efter solid udvikler-kraft. 

Læg dertil at virksomhederne har problemer med at finde dem, og så har du årsagen til at mange rekrutteringsvirksomheder, efter Lars Honorés mening, har sin berettigelse. 

Som at fiske i en lille å

For i dag er det altså lidt som at fiske i en lille å, når du er på udkig efter den nye it-udvikler.

Du har i stedet brug for at vide, hvor du skal fiske.

"I mange tilfælde skal du ud og rekruttere en it-udvikler, der allerede er i job, for der er som sagt meget få ledige."

Det betyder, at du som headhunter skal vide, hvor de gode kandidater er, og hvordan du får fat på dem.

"Det er et detektivjob. Nogle kandidater har slet ikke har en uddannelse bag sig, de er ikke på LinkedIn, og de er sandsynligvis allerede i arbejde," siger han og fortsætter: 

"Derfor kan de være meget svære at finde."

Derfor betyder lønnen ikke det store

Der er nogle fællestræk, som headhunteren særligt kigger efter, når den nye gode it-udvikler skal findes.

"De er typisk meget motiverede og engagerede i deres område. Derudover er de selvfølgelig enormt teknisk stærke." 

Derfor er lønnen ikke udslagsgivende

Lars Honoré fortæller, at lønnen ikke spiller den store rolle. Tit skal kandidaterne lokkes væk fra et arbejde til et andet med faktorer som den tekniske udfordring, den spændende virksomhed eller de gode arbejdsforhold.

"Der er mange it-udviklere, der lægger mere vægt på, hvilken type opgave, der er tale om. Kan de for eksempel være med til at udvikle noget helt nyt og banebrydende, er det helt klart en del af salgstalen," forklarer han og pointerer: 

"Jeg tror aldrig, jeg har oplevet, at lønnen var udslagsgivende for kandidaten."

Og derfor er det altså efter headhunterens mening nødvendigt at gøre brug af specialiseret arbejdskraft i jagten på de gode it-udviklere.

"Det er tit en tidsrøver for virksomheder selv at skulle ud og finde kandidater. Det kan også være en dyr fornøjelse, hvis de enten ikke får fat på nogen eller i værste fald den forkerte. Det er et spørgsmål om tid og penge, og der garanterer sådan nogle som os altså bare, at vi finder dem til tiden," siger han.

Vil du selv står i den gunstige position og headhuntes til nyt job, så handler det ikke om at drikke cola og spise pizza - læs her hvordan du bliver den perfekte it-udvikler.

Læs også: 

Sådan finder du de ukendte super-talenter blandt dine ansatte

It-supermand vinder Danmarks vigtigste it-pris
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere