Artikel top billede

Sådan får du fat i de allerbedste it-udviklere

De gode it-udviklere går ikke særlig meget op i løn, de er ikke på sociale medier, og de er altid i arbejde. Så hvordan tiltrækker du dem overhovedet til en virksomhed. Her er svaret.

Du kan godt spare jobopslaget væk, hvis du skal have fat på den gode it-udvikler. 

De søger nemlig slet ikke.

"De gode it-udviklere kommer ikke af sig selv - og med et jobopslag rammer du alt for snævert. Du vil i mange sammenhænge slet ikke få noget på krogen - dertil er åen simpelthen for lille," siger Lars Honoré, der er partner i Recruit-IT.

Recruit-it er, som det hentydes til i navnet en rekrutteringsvirksomhed, der er specialiseret indenfor rekruttering af it-kandidater. Det har siden virksomhedens opstart rekrutteret omkring 100 it-jobs.

Ingen arbejdsløshed blandt gode it-udviklere

Som Lars Honoré siger det, er rekrutteringsbranchen indenfor it i rivende vækst - for gode it-udviklere er der altid brug for.

"Der er ingen arbejdsløshed blandt gode it-udviklere, og hvis der er nogle, der bliver sure nu, så er de bare ikke gode nok," siger Lars Honoré og tilføjer: 

"Virksomheder har i dag altid brug for softwareudviklere, og den udvikling stopper ikke. Før i tiden skulle du måske være håndværker for at være sikker på at få et arbejde, i dag skal du kunne skrive computerkode." 

Så rigtig mange virksomheder råber, ifølge Headhunteren, altså efter solid udvikler-kraft. 

Læg dertil at virksomhederne har problemer med at finde dem, og så har du årsagen til at mange rekrutteringsvirksomheder, efter Lars Honorés mening, har sin berettigelse. 

Som at fiske i en lille å

For i dag er det altså lidt som at fiske i en lille å, når du er på udkig efter den nye it-udvikler.

Du har i stedet brug for at vide, hvor du skal fiske.

"I mange tilfælde skal du ud og rekruttere en it-udvikler, der allerede er i job, for der er som sagt meget få ledige."

Det betyder, at du som headhunter skal vide, hvor de gode kandidater er, og hvordan du får fat på dem.

"Det er et detektivjob. Nogle kandidater har slet ikke har en uddannelse bag sig, de er ikke på LinkedIn, og de er sandsynligvis allerede i arbejde," siger han og fortsætter: 

"Derfor kan de være meget svære at finde."

Derfor betyder lønnen ikke det store

Der er nogle fællestræk, som headhunteren særligt kigger efter, når den nye gode it-udvikler skal findes.

"De er typisk meget motiverede og engagerede i deres område. Derudover er de selvfølgelig enormt teknisk stærke." 

Derfor er lønnen ikke udslagsgivende

Lars Honoré fortæller, at lønnen ikke spiller den store rolle. Tit skal kandidaterne lokkes væk fra et arbejde til et andet med faktorer som den tekniske udfordring, den spændende virksomhed eller de gode arbejdsforhold.

"Der er mange it-udviklere, der lægger mere vægt på, hvilken type opgave, der er tale om. Kan de for eksempel være med til at udvikle noget helt nyt og banebrydende, er det helt klart en del af salgstalen," forklarer han og pointerer: 

"Jeg tror aldrig, jeg har oplevet, at lønnen var udslagsgivende for kandidaten."

Og derfor er det altså efter headhunterens mening nødvendigt at gøre brug af specialiseret arbejdskraft i jagten på de gode it-udviklere.

"Det er tit en tidsrøver for virksomheder selv at skulle ud og finde kandidater. Det kan også være en dyr fornøjelse, hvis de enten ikke får fat på nogen eller i værste fald den forkerte. Det er et spørgsmål om tid og penge, og der garanterer sådan nogle som os altså bare, at vi finder dem til tiden," siger han.

Vil du selv står i den gunstige position og headhuntes til nyt job, så handler det ikke om at drikke cola og spise pizza - læs her hvordan du bliver den perfekte it-udvikler.

Læs også: 

Sådan finder du de ukendte super-talenter blandt dine ansatte

It-supermand vinder Danmarks vigtigste it-pris
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.