Artikel top billede

It-supermand vinder Danmarks vigtigste it-pris

IT-Prisen 2013 går til denne mand, der har formået at kombinere sine tekniske færdigheder med en benhård forretningsforståelse.

Danmarks vigtigste it-pris er lige blevet overrakt på Børsen i København.

Her kunne de mange deltagere fra alle dele af it-branchen høre, hvordan dommerpanelet denne gang har valgt at give prisen til en super-nørd.

Formand for arrangøreren IT-Branchen, Jørgen Bardenfleth, fortæller om en vinder, der blandt andet som 11-årig skrev 10.000 programlinjer til en quiz i stedet for at bade i Stillehavet, og som i 1980'erne programmerede et computerspil baseret på et rollespil.

"Men mon ikke I er ved at have regnet ud, hvem vinderen er?," siger Jørgen Bardenfleth og kigger ud på publikum:

"Det er mig en stor ære at afsløre, at vinderen af IT-Prisen 2013 er Michael Seifert, Sitecore."

Derfor vinder Michael Seifert

Klapsalverne begynder og Michael Seifert kommer op på scenen, mens Søren Queitsch, administrerende direktør for IDG, tager over: 

"Dommerpanelet giver IT-Prisen til Michael Seifert og Sitecore for med stor faglighed og stærk forretningssans at skabe en succesfuld, profitabel virksomhed, der formår at gøre sig gældende på det globale marked og for derigennem at berige ikke alene den danske it-branche, men også det danske samfund."

Og derfor vinder Michael Seifert IT-Prisen 2013, lyder begrundelse fra dommerpanelet, som blandt andet tæller de tidligere vindere Thomas Madsen-Mygdal og Lars Frelle-Petersen.

IT-prisen er den største kollegiale hæder inden for it, som gives i Danmark.

Prisen er stiftet og sponseret af IDG Danmark, og den bliver som fast tradition altid uddelt på IT-Branchens årsmøde. 

Som det formelt lyder i fundatsen: "En person, der via idéskabelse, drift af forretning eller offentligt hverv bidrager til en positiv udvikling af IT-branchen eller dens virksomheder". 

Tænker udover landets grænser

Og denne gang har dommerpanelet særligt valgt at vægte en virksomhed og it-mand, der har formået at tænke udover landets grænser.

"I en tid hvor den danske produktivitet står for skud, hvor vi bekymrer os for, om vi herhjemme er gode nok til at klare os internationalt, og hvor vi sukker efter flere arbejdspladser- i sådan en tid skal man huske at ære de, der formår at bevise at vi kan," siger Søren Queitsch.  

Det kan Michael Serifert, som ifølge den administrerende direktør for IDG, har kombineret en sand passion for programmering med en sikker næse for forretning.

Men det er ikke altid nok at kunne, det handler også om at have turde kaste sig ud, hvor man ikke altid kan bunde.

"Han har modet til at prøve - og også til at prøve igen, når først forretningskonceptet viser sig ikke at være det rigtige," siger Søren Queitsch.

Læs også: 

Her er årets vinder af IT-Prisen 2012

It-entreprenør vinder Danmarks vigtigste it-pris




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere