Artikel top billede

Mobil-udvikling: Her er CIO'ernes klare favorit-system

Apples iOS kan være ved at miste positionen som CIO'ernes foretrukne mobil-system. Se her, hvad de istedet satser på.

Der er krig på kniven for markedet for mobile løsninger til erhvervslivet.

Både Apple, Google, BlackBerry og Microsoft har store planer på det enorme marked, der for alvor er ved at folde sig ud.

Og der er ved at ske et skift på markedet , viser en ny undersøgelse fra Aberdeen Group, der har kigget nærmere på virksomhedernes planer for indkøb af løsninger baseret på iOS, Android, Windows 8/Windows Phone og BlackBerry.

Ifølge Aberdeen Group står Microsoft Windows Phone 8 samt Microsofts Surface-tabletcomputere nemlig til at buldre frem i 2013.

Har gået og ventet

"Man kan sige, at it-afdelingerne har gået og ventet på, at Microsoft skulle blive klar med sin erhvervs-satsning," siger analysechef i Aberdeen Group, Andrew Borg

Det skyldes ikke mindst, at CIO'erne ser Microsoft-løsningerne som en mulighed for at gentvinge sig kontrollen over den mobile side af deres forretning.

Til gengæld viser tallene, at Apples iOS ser ud til at nå et mætningspunkt, mens Android ser ud til fortsat at have en ganske solid position.

Ingen er rigtigt interesseret i BlackBerrys løsninger.

Undersøgelsen er baseret på 348 organisationernes mobil-strategier og -planer.

35 procent af de adspurgte virksomheder planlægger at udvikle apps baseret på Surface-platformen i det kommende år. Hertil kommer, at otte procent af virksomhederne allerede er i gang med Surface-platformen.

25 procent af organisationerne vil udvikle til Windows Phone, mens 26 procent af virksomhederne allerede har apps ude til Windows Phone.

"Tallene viser, at it-afdelingerne håber, at Microsofts mobil-strategi vil blive tæt integreret med selskabets overordnede strategier inden for datacenter og cloud," siger analysechef i Aberdeen Group, Andrew Borg, til CIO.com.

Du kan læse mere om CIO'ernes udfordringer her: Windows-æraen er slut: Her er it-afdelingens fremtid.

Android er på vej

Også Android er på vej ind i virksomhederne.

23 procent af de adspurgte virksomheder vil udvikle apps til Android-tabletcomputere i løbet af de kommende 12 måneder, mens 40 procent allerede har Android-apps i luften.

For Apple ser tallene mere dystre ud.

Selskabet har hidtil reddet på en bølge i virksomhederne, men ifølge undersøgelsen er der tegn på afmatning.

Blot 15 procent af undersøgelsens deltagere planlægger således at udvikle apps til iPhone eller iPad i det kommende år. 63 procent har allerede lanceret Apple-apps.

"Vi er lidt overraskede over denne opbremsning. Selv om to tredjedele fortsat er i gang med denne platform, kan vi nærme os et mætningspunkt," siger Andrew Borg.

Læs også:

Vi tester Windows, iOS og Android: Her er det bedste mobil-OS.

Her er verdens bedste smartphone, mobil og tablet-pc.

Test: Den bedste smartphone med Windows Phone 8.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan får du maksimal værdi af serverudskiftning i SMV-organisationen
I denne analyse får du viden om, hvornår du udskifter hardware i den mellemstore virksomhed, så du optimerer værdien af både den eksisterende og kommeunde investering.