Her er hele listen:Sådan klarer 50 danske it-virksomheder sig i Computerworlds store image-undersøgelse

Artikel top billede

Microsoft: Google holder os ude af markedet

Microsoft, Oracle og Nokia klager til EU over Google, som de mener ødelægger konkurrencen på et kæmpe vækstmarked. Se her, hvordan det hænger sammen.

Google er i fuld gang med at udvikle et monopol på det mobile marked med Android som spydspids.

Sådan lyder anklagen fra en gruppe virksomheder, der under navnet "The FairSearch" blandt andet tæller Microsoft, Oracle og Nokia.

Koalitionen har netop indleveret en fælles klage til EU's konkurrencemyndigheder.

I klagen skriver koalitionen, at Google bevidst anvender Android som en rambuk til at snyde partnere og monopolisere den mobile markedsplads.

Buldrer frem

Ser man alene på antallet af solgte enheder, dominerer Android da også markedet for styresystemer til smartphones.

Op mod 70 procent af verdens smartphones kører i dag ifølge analysehuset Strategy Analytics på Android.

Og Google anvender denne dominerende markedsposition til at udelukke konkurrenterne i den mobile sektor, hedder det i klagen fra Microsoft, Nokia og Oracle.

FairSearch-koalitionen peger som eksempel på den måde, hvorpå Google indpakker apps som Maps og YouTube på de Android-baserede smartphones.

Metoden er til "ulempe for andre leverandører og giver Googles Android kontrol over forbruger-data på størstedelen af de smartphones, der bliver solgt for tiden," hedder det.

Aggressiv prispolitik

Selskaberne klager endvidere over Googles aggressive prispolitik, der gør, at Google leverer Android til 'under kostpris.'

"Det gør det vanskeligt for leverandører af alternative styresystemer at genvinde de investeringer, der er nødvendige for at konkurrere med Googles dominerende styresystem," hedder det i sagsakterne.

FairSearch opfordrer EU-Kommissionen til at 'reagere hurtigt og beslutsomt" for at "beskytte konkurrence og innovation på dette kritiske marked."

"Hvis det ikke gribes ind, vil det tjene som opfordring til Google til at gentage selskabets misbrug af dets dominerende position på desktop-markedet. Dette vil ske i takt med, at forbrugerne anskaffer sig en mobil platform, der er domineret af Googles Android-styresystem," lyder det i erklæringen fra FairSearch.

FairSearch har tidligere klaget over det, som koalitionen mener er Googles konkurrenceforvridende praksis.

FairSearch klagede således for en måned siden til internet-organisationen Icann over Googles ansøgninger på toplevel-domæner som .search, .fly og .map.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere

Mest læste klummer og blogs