Artikel top billede

Microsoft: Google holder os ude af markedet

Microsoft, Oracle og Nokia klager til EU over Google, som de mener ødelægger konkurrencen på et kæmpe vækstmarked. Se her, hvordan det hænger sammen.

Google er i fuld gang med at udvikle et monopol på det mobile marked med Android som spydspids.

Sådan lyder anklagen fra en gruppe virksomheder, der under navnet "The FairSearch" blandt andet tæller Microsoft, Oracle og Nokia.

Koalitionen har netop indleveret en fælles klage til EU's konkurrencemyndigheder.

I klagen skriver koalitionen, at Google bevidst anvender Android som en rambuk til at snyde partnere og monopolisere den mobile markedsplads.

Buldrer frem

Ser man alene på antallet af solgte enheder, dominerer Android da også markedet for styresystemer til smartphones.

Op mod 70 procent af verdens smartphones kører i dag ifølge analysehuset Strategy Analytics på Android.

Og Google anvender denne dominerende markedsposition til at udelukke konkurrenterne i den mobile sektor, hedder det i klagen fra Microsoft, Nokia og Oracle.

FairSearch-koalitionen peger som eksempel på den måde, hvorpå Google indpakker apps som Maps og YouTube på de Android-baserede smartphones.

Metoden er til "ulempe for andre leverandører og giver Googles Android kontrol over forbruger-data på størstedelen af de smartphones, der bliver solgt for tiden," hedder det.

Aggressiv prispolitik

Selskaberne klager endvidere over Googles aggressive prispolitik, der gør, at Google leverer Android til 'under kostpris.'

"Det gør det vanskeligt for leverandører af alternative styresystemer at genvinde de investeringer, der er nødvendige for at konkurrere med Googles dominerende styresystem," hedder det i sagsakterne.

FairSearch opfordrer EU-Kommissionen til at 'reagere hurtigt og beslutsomt" for at "beskytte konkurrence og innovation på dette kritiske marked."

"Hvis det ikke gribes ind, vil det tjene som opfordring til Google til at gentage selskabets misbrug af dets dominerende position på desktop-markedet. Dette vil ske i takt med, at forbrugerne anskaffer sig en mobil platform, der er domineret af Googles Android-styresystem," lyder det i erklæringen fra FairSearch.

FairSearch har tidligere klaget over det, som koalitionen mener er Googles konkurrenceforvridende praksis.

FairSearch klagede således for en måned siden til internet-organisationen Icann over Googles ansøgninger på toplevel-domæner som .search, .fly og .map.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Nuuday og Telenor vinder kæmpe teleaftaler til det offentlige til en værdi af 1,8 milliarder kroner
SKI har udnævnt vinderne af de to tele- og dataaftaler 50.48 og 02.08, der udgør omkring 14 procent af det samlede offentlige telemarked.
Computerworld
Ransomware-hackere krævede 15 millioner kroner: Betal og kom videre, lød det fra politiet
En fagforening med 1,3 millioner medlemmer blev i 2019 ramt af et ransomware-angreb, hvor hackerne krævede en løsesum på 15 millioner kroner. Myndighederne opfordrede dem til at betale løsesummen, men de valgte en helt anden løsning, og i stedet fandt de fysiske kopier frem og forsøgte at gendanne data.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Indbygget sikkerhed i servermiljøet – her er fordelene
Få et samlet og teknisk velfunderet overblik over alle sikkerhedsfeatures i Dells PowerEdge-servere.