Artikel top billede

Kinesisk smartphone-firma skovler milliarder ind

Huawei spurter frem på smartphone-scenen, men stadig med spionage-mistanker på netværksfronten.

Den fremadstormende kinesiske netværksgigant, der for nylig bevægede sig ind i smartphone-kampen, har netop fremlagt regnskab for 2012.

Her fremgår det, at Huawei spurter frem på smartphone-scenen og i årets sidste kvartal kunne kalde sig for verdens tredjestørste smartphone-producent.

Selskabet opnåede i 2012 salgsindtægter på 202 milliarder kroner og et nettoresultat på omkring 14 milliarder kroner.

Mens selskabet i stigende grad satser på smartphone-salget og cloud computing, forventer selskabet at andelen af forretningen, der er udgjort af netværksudstyrs-salget, vil dale fra 73 procent i 2012 til 60 procent i 2017.

Samtidig forventer Huawei en årlig vækstrate på ti procent de næste fem år.

"I dag arbejder telenetværkene hen imod at møde kravene om at være tilsluttet overalt - med lynhurtigt bredbånd, nul ventetid og smarte applikationer. IKT vil fortsætte med at vokse med de nye muligheder, der kommer fra cloud computing, BYOD og Big Data og traditionelle telefoner bliver erstattet af smartphones i et hastigt tempo," udtaler Guo Ping, en af selskabets ledere, i en pressemeddelelse.

I 2012 investerede Huawei næsten 28 milliarder kroner, eller hvad der svarer til 13,7 procent af selskabets indtjening, på forskning og udvikling. I den forbindelse har selskabet oprettet 16 forskningscentre og 28 innovationscentre forskellige steder på kloden.

Kæmper stadig med spionage-anklager

Især i USA kæmper Huawei stadig med mistanker om spionage og måtte i forbindelse med regnskabsfremlæggelsen endnu en gang stå på mål for beskyldninger fra den amerikanske front, som Huawei omvendt hævder, er et udtryk for politisk motiveret protektionisme.

Du kan læse mere om spionage-sagerne her.

"Der har ikke været et eneste tilfælde af, at vores produkter skulle true cyber- eller netværkssikkerheden," udtalte Guo Ping ifølge Bloomberg News.

"Da vores netværksinstallationer i USA før såvel som nu er tæt på nul, så har det på intet tidspunkt været muligt for os at udgøre en trussel mod den amerikanske cyber-sikkerhed."

Tilbage i efteråret valgte Huawei at lægge sin kildekode frem i et forsøg på at dæmme op for anklagerne, der også i Australien har fået konsekvenser.

I marts sidste år blev Huawei udelukket fra at byde ind på et nationalt bredbåndsprojekt i kængurulandet af hensyn til "nationale interesser".

Læs også:

Sådan vil Huawei vinde danskernes smartphone-hjerter

Huawei om hårde spion-anklager: Det er ren fantasi
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere