Artikel top billede

NemID ramt af stort DDoS-angreb - nede i flere timer

NemID-tjenesten har i flere timer været ramt af et DDoS-angreb, som har fået tjenesten til at bukke helt under eller køre meget ustabilt i perioder.

Danskernes login-løsning NemID er torsdag morgen blevet ramt af et omfattende DDoS-angreb, som i skrivende stund stadig påvirker tjenesten og gør den ustabil.

Det betyder, at det kan være endog svært at logge på netbanken og på offentlige hjemmesider med NemID som følge af det igangværende DDoS-angreb (Distributed Denial of Service), hvor utallige serverhenvendelser overbebyrder Nets' serverkapacitet.

"Angrebet ramte os klokken 4:30 i morges, og det varede tre timer, hvor tjenesten slet ikke var tilgængelig," forklarer pressechef Søren Winge hos Nets, der står bag NemID-tjenesten, til Computerworld.

Han fortæller, at driften mellem klokken 07:30 og 08:00 var stabil igen, mens der efter klokken 8 har været en ustabil drift af NemID.

"Lige nu loader Java-appletten nogle gange, mens det andre gange ikke er muligt," siger Søren Winge fra Nets til Computerworld.

Ikke et hackerangreb

Søren Winge understreger, at DDoS-angrebet kun rammer tilgængeligheden til NemID.

Der er altså ikke tale om et decideret hackerangreb, hvor it-kriminelle har fået fingrene i kontanter og personfølsomme oplysninger.

Søren Winge vil derimod ikke fortælle om, hvor angrebet kommer fra.

"Lige nu ønsker vi ikke at give detaljer om angrebet, fordi bagmændene jo kan følge med i pressen," lyder det fra Nets' pressechef.

Dermed vil han ikke løfte sløret for, om Nets har kendskab til, hvorvidt DDoS-angrebet er sat ind fra danske eller udenlandske servere.

Nets oplyser, at enkelte banker har reserveløsninger parat, og at mobilbanker i flere tilfælde vil være upåvirkede at DDoS-angrebet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere