Artikel top billede

NemID ramt af stort DDoS-angreb - nede i flere timer

NemID-tjenesten har i flere timer været ramt af et DDoS-angreb, som har fået tjenesten til at bukke helt under eller køre meget ustabilt i perioder.

Danskernes login-løsning NemID er torsdag morgen blevet ramt af et omfattende DDoS-angreb, som i skrivende stund stadig påvirker tjenesten og gør den ustabil.

Det betyder, at det kan være endog svært at logge på netbanken og på offentlige hjemmesider med NemID som følge af det igangværende DDoS-angreb (Distributed Denial of Service), hvor utallige serverhenvendelser overbebyrder Nets' serverkapacitet.

"Angrebet ramte os klokken 4:30 i morges, og det varede tre timer, hvor tjenesten slet ikke var tilgængelig," forklarer pressechef Søren Winge hos Nets, der står bag NemID-tjenesten, til Computerworld.

Han fortæller, at driften mellem klokken 07:30 og 08:00 var stabil igen, mens der efter klokken 8 har været en ustabil drift af NemID.

"Lige nu loader Java-appletten nogle gange, mens det andre gange ikke er muligt," siger Søren Winge fra Nets til Computerworld.

Ikke et hackerangreb

Søren Winge understreger, at DDoS-angrebet kun rammer tilgængeligheden til NemID.

Der er altså ikke tale om et decideret hackerangreb, hvor it-kriminelle har fået fingrene i kontanter og personfølsomme oplysninger.

Søren Winge vil derimod ikke fortælle om, hvor angrebet kommer fra.

"Lige nu ønsker vi ikke at give detaljer om angrebet, fordi bagmændene jo kan følge med i pressen," lyder det fra Nets' pressechef.

Dermed vil han ikke løfte sløret for, om Nets har kendskab til, hvorvidt DDoS-angrebet er sat ind fra danske eller udenlandske servere.

Nets oplyser, at enkelte banker har reserveløsninger parat, og at mobilbanker i flere tilfælde vil være upåvirkede at DDoS-angrebet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere