NemID ramt af stort DDoS-angreb - nede i flere timer

NemID-tjenesten har i flere timer været ramt af et DDoS-angreb, som har fået tjenesten til at bukke helt under eller køre meget ustabilt i perioder.

Danskernes login-løsning NemID er torsdag morgen blevet ramt af et omfattende DDoS-angreb, som i skrivende stund stadig påvirker tjenesten og gør den ustabil.

Det betyder, at det kan være endog svært at logge på netbanken og på offentlige hjemmesider med NemID som følge af det igangværende DDoS-angreb (Distributed Denial of Service), hvor utallige serverhenvendelser overbebyrder Nets' serverkapacitet.

"Angrebet ramte os klokken 4:30 i morges, og det varede tre timer, hvor tjenesten slet ikke var tilgængelig," forklarer pressechef Søren Winge hos Nets, der står bag NemID-tjenesten, til Computerworld.

Han fortæller, at driften mellem klokken 07:30 og 08:00 var stabil igen, mens der efter klokken 8 har været en ustabil drift af NemID.

"Lige nu loader Java-appletten nogle gange, mens det andre gange ikke er muligt," siger Søren Winge fra Nets til Computerworld.

Ikke et hackerangreb
Søren Winge understreger, at DDoS-angrebet kun rammer tilgængeligheden til NemID.

Der er altså ikke tale om et decideret hackerangreb, hvor it-kriminelle har fået fingrene i kontanter og personfølsomme oplysninger.

Søren Winge vil derimod ikke fortælle om, hvor angrebet kommer fra.

"Lige nu ønsker vi ikke at give detaljer om angrebet, fordi bagmændene jo kan følge med i pressen," lyder det fra Nets' pressechef.

Dermed vil han ikke løfte sløret for, om Nets har kendskab til, hvorvidt DDoS-angrebet er sat ind fra danske eller udenlandske servere.

Nets oplyser, at enkelte banker har reserveløsninger parat, og at mobilbanker i flere tilfælde vil være upåvirkede at DDoS-angrebet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Nets risikerer at skulle betale bod efter stor forsinkelse af MitID Erhverv: Forhandler med Digitaliseringsstyrelsen
Kontrakten mellem Digitaliseringsstyrelsen og Nets rummer mulighed for, at Nets kan blive ramt af en bod på grund af forsinkelsen af MitID Erhverv.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.