Artikel top billede

NemID ramt af stort DDoS-angreb - nede i flere timer

NemID-tjenesten har i flere timer været ramt af et DDoS-angreb, som har fået tjenesten til at bukke helt under eller køre meget ustabilt i perioder.

Danskernes login-løsning NemID er torsdag morgen blevet ramt af et omfattende DDoS-angreb, som i skrivende stund stadig påvirker tjenesten og gør den ustabil.

Det betyder, at det kan være endog svært at logge på netbanken og på offentlige hjemmesider med NemID som følge af det igangværende DDoS-angreb (Distributed Denial of Service), hvor utallige serverhenvendelser overbebyrder Nets' serverkapacitet.

"Angrebet ramte os klokken 4:30 i morges, og det varede tre timer, hvor tjenesten slet ikke var tilgængelig," forklarer pressechef Søren Winge hos Nets, der står bag NemID-tjenesten, til Computerworld.

Han fortæller, at driften mellem klokken 07:30 og 08:00 var stabil igen, mens der efter klokken 8 har været en ustabil drift af NemID.

"Lige nu loader Java-appletten nogle gange, mens det andre gange ikke er muligt," siger Søren Winge fra Nets til Computerworld.

Ikke et hackerangreb

Søren Winge understreger, at DDoS-angrebet kun rammer tilgængeligheden til NemID.

Der er altså ikke tale om et decideret hackerangreb, hvor it-kriminelle har fået fingrene i kontanter og personfølsomme oplysninger.

Søren Winge vil derimod ikke fortælle om, hvor angrebet kommer fra.

"Lige nu ønsker vi ikke at give detaljer om angrebet, fordi bagmændene jo kan følge med i pressen," lyder det fra Nets' pressechef.

Dermed vil han ikke løfte sløret for, om Nets har kendskab til, hvorvidt DDoS-angrebet er sat ind fra danske eller udenlandske servere.

Nets oplyser, at enkelte banker har reserveløsninger parat, og at mobilbanker i flere tilfælde vil være upåvirkede at DDoS-angrebet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere