Artikel top billede

NemID blokerer for DDoS-angreb - angreb fortsat i fuld gang

NemID er efter flere timers nedbrud og flimmer igen op at køre. Angrebene mod Nets fortsætter dog med uformindsket styrke.

Efter danskernes login-løsning NemID var sendt i sort torsdag morgen og senere på formiddagen, har leverandøren Nets nu fået tæmmet det aggressive DDoS-angreb mod selskabets servere.

Lidt over middag kunne Nets således fortælle, at NemID-driften igen var stabil, efter morgenens og formiddagens storstilede DDoS-angreb (Distributed Denial of Service), hvor Nets' servere blev overbelastede som følge af utallige henvendelser fra angribernes side.

Men den stabile drift skyldes ikke, at DDoS-angriberne er blevet matte i koderne.

"Angrebet er som sådan ikke stoppet, men en ændring hos os gør, at vi kan modstå den indkomne trafik og kan afvikle de "reelle" forespørgsler på NemID igen," siger Nets' pressechef, Søren Winge til Computerworld.

Holder kortene tæt til kroppen

Han ønsker ikke at gå i detaljer med, hvad Nets har gjort for at sikre den stabile drift, når ganske almindelige danskere vil logge på netbanken eller offentlige hjemmesider med NemID.

"Jeg kan desværre ikke sige så meget, da vi er nødt til at holde kortene tæt til kroppen," lyder beskeden fra Søren Wing.

Han henviser til, at han ikke ønsker at give angriberne nogle gode ideer til, hvordan de kan omgå Nets' interne NemID-afvikling.

"Vi arbejder selvfølgelig videre for at sikre, at vores tiltag har en vedvarende effekt, og vi overvåger naturligvis også vores systemer nøje lige nu," fortsætter han.

Nets' pressechef kan på nuværende tidspunkt heller ikke fortælle om, hvem selskabet har i kikkerten som værende bagmændene for DDoS-angrebet.

Flere timers nedbrud

Serverstormløbet mod NemID blev sat ind ved halv femtiden i morges.

I løbet af formiddagen kunne enkelte brugere komme ind, mens NemID-login'et for de flestes vedkommende dog timede ud, når de forsøgte at gå i netbanken eller besøge en offentlig hjemmeside med deres NemID.

I alt har NemID været helt eller delvist nede i omkring syv en halv time i dag.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere