Artikel top billede

Jensbys gamle firma indblandet i leasing-retssager

JMI Invest, der i sin tid ejede en stor del af IT Factory, er indblandet i leasing-retssager.

JMI Invest, der ejede en stor del af IT Factory indtil kollapset, er indblandet i flere leasing-retssager.

Det afslører selskabets netop aflagte regnskab.

"Koncernen er part i enkelte retssager vedrørende formidlede leasingaftaler," fremgår det af regnskabet.

JMI Invest var ejet af Asger Jensby, der ligeledes var bestyrelsesformand for IT Factory, hvor Stein Bagger som bekendt sad som administrerende direktør.

Leasing til fup - og til reel forretning

Hele svindel-sagen i IT Factory var i øvrigt bygget op omkring en leasing-karrusel, der på sit højeste kørte med en hastighed på 57.000 kroner i timen.

IT Factory pralede således med en omsætning på omkring en milliard kroner, men reelt havde selskabet kun en omsætning på nogle få millioner kroner. Resten var varm leasing-luft.

I kølvandet på sagen meldte Danske Bank ud, at banken vil skrotte software-leasing.

Imidlertid bruges leasing også af seriøse og fuldt ud lovlige virksomheder som et relativt udbredt redskab til finansiering og til at drive forretning.

Det kan du læse mere om her.

Uafklaret IT Factory-tvist

Hos JMI Invest kæmper man udover tvisterne om leasing også med en uoverensstemmelse med boet efter IT Factory.

Her drejer uenigheden sig om nogle skatteforhold for cirka 30 millioner kroner.

JMI Invest´s nye bestyrelsesformand Peter Perregaard ønsker ikke at kommentere oplysningerne yderligere og skriver blot i en mail, at det er "virkelig ikke interessant - og snart afsluttet".

Regnskabet: Her er sagerne

Herunder er de tekster fra regnskabet, hvor sagerne blandt andet er omtalt.

Øvrige forpligtelser:
Koncernen (Mathiesen A/S) hæfter overfor leasingselskaber, såfremt der måtte være mangler i det leasede udstyr, der berettiger kunder til at holde leasingydelser tilbage. Det er fra ét leasingselskabs side gjort gældende, at selskabet også hæfter i den situation, hvor en mangelsindsigelse fremsættes uden at være reelt begrundet. Den udvidede hæftelse er ikke gjort gældende overfor selskabet, og ledelsen vurdere ikke, at der vil være grundlag herfor. Det er ledelsens vurdering, at koncernen ikke vil lide tab som følge heraf, og at alle leverancer fra koncernen lever op til kontraktsgrundlaget overfor såvel kunder som finansieringsselskab.
Koncernen er part i enkelte retssager vedrørende formidlede leasingaftaler. Der er i lignende sager faldet domme i By og Landsretter til fordel for leverandøren. Det er derfor ledelsens vurdering, at koncernen ikke vil blive økonomisk påvirket af de verserende sager.

Vedrørende sambeskatningssagen - altså tvister med konkursboet efter IT Factory, står i det netop aflagte JMI-regnskab:

JMI Invest A/S har i maj 2010 modtaget krav fra IT Factory A/S under konkurs om tilbagebetaling af sambeskatningsbidrag for tidligere år på kr. 27,5 mio. kr. Kravet er begrundet med IT Factory A/S under konkurs' anmodning til SKAT om en genoptagelse af tidligere selvangivelser. Det er ledelsens vurdering, at kravet ikke vil påvirke JMI Invest A/S negativt, jf. ledelsesberetningens omtale.

Læs også:

Danske Bank skrotter software-leasing

KPMG: Vi tog stikprøver af leasing-aftaler

Forhandler: Krisen giver vind i leasingsejlene

Revisor: Tidligere Jensby-selskab har brudt loven år efter år
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan arbejder de dygtigste CIOs med ledelse, organisation og strategi

Sparringspartner, forretningsudvikler, projektleder, evangelist, strateg og ikke mindst chef. CIO-rollen er under voldsom forandring – hvor især ledelses- og strategidelen får stadig større plads i de komplekse it-organisationer.

30. august 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital
Job & Karriere
Her er Netcompanys nye hovedkvarter: Flytter til ikonisk adresse i hjertet af København - kommer til at betale million-leje