Artikel top billede

Danske Bank skrotter software-leasing

Efter IT Factory-skandalen har Danske Bank besluttet at droppe software-leasing, oplyser Peter Straarup. Banken havde 350 millioner kroner i klemme i sagen.

IT Factory-skandalen får nu konsekvenser for resten af it-branchen.

Danske Bank, der havde 350 millioner kroner ude at svømme i form af blandt andet leasing-aftaler til IT Factory, strammer nu gevaldigt op.

Fremover bliver det meget svært at overtale en Danske Bank-ansat til at nøjes med en enkelt underskrift, oplyser bankens øveste chef, Peter Straarup til RB-Børsen.

"Jeg tror også, at det bliver meget svært at lease for eksempel softwareprogrammer fremover. I sig selv er software-programmer et fremragende leasing-objekt, men det er forbandet svært at kontrollere. Og derfor vil vi som udgangspunkt indtil videre sige nej til den slags forretninger hos os," siger Peter Straarup.

Den kontante udmeldning fra bankchefen kommer på en dag, hvor Danske Bank har leveret et katastrofalt regnskab og måtte fyre 350 medarbejdere - heraf 100 it-folk.

Svindel for 1,3 milliard kroner

En lang række banker har mistet penge i forbindelse med IT Factory-sagen, hvor det for nylig er kommet frem, at Stein Bagger har forfalsket underskrifter fra op imod 30 bankfolk.

De fleste banker er dog forsikret mod kriminalitet af denne type.

Danske Banks topchef har en forklaring på, hvordan det kunne gå så galt i IT Factory-sagen, hvor han mener, at der er mange bortforklaringer.

"Den mest naturlige bortforklaring er, at i det danske system er vi normalt ret tillidsfulde. At være udsat for snyd, bedrageri og forfalskninger af underskrifter i et så tungt omfang, som det var tilfældet i IT Factory - det er ikke indenfor vores kreditfolks univers."

"Der var blanke revisionspåtegninger. Og det forhold, at der kommer penge ind på en konto, og der vedvarende kommer store millionbeløb ind på kontoen, som der er tale om i IT Factory, det får jo bankfolk til at tro, at der bliver solgt noget. Men omvendt har der været klare advarselssignaler i IT Factory, og det skullle vi have set," siger Peter Straarup til RB Børsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere