Artikel top billede

Google gør Chrome klar til danske firmaer

Google flirter uhæmmet med it-afdelingens administratorer. Flere nye funktioner gør det nemlig lettere at bruge Chrome som virksomhedens foretrukne browser.

Google Chrome har fået en stribe nye funktioner, som gør det lettere for it-afdelingen, at administrere de ansattes Chrome-installationer.
 
I et blogindlæg, der er signeret af den produktansvarlige for virksomheder og uddannelse hos Google, Cyrus Mistry, kan man læse, at it-afdelingen kan styre virksomhedens Chrome-indstillinger på medarbejdernes hjemmemaskiner.

Det sker gennem medarbejderens Google Apps for business-konto.

Via den kan den ansatte få adgang til arbejdspladsens webapps og andre tilpasninger fra hjemmemaskinen.

Det skriver den amerikanske udgave af PC World.

"Gennem cloud-baseret administration kan it-administratorerne kontrollere mere end hundrede indstillinger og politikker hos de ansatte via Google Admin Panel," skriver Cyrus Mistry på bloggen.

Kan åbne andre browsere

I samme omgang annoncerer Google også en Chrome-udvidelse, de kalder Legacy Browser Support, som løser problemet med, at mange websider og webapplikationer kræver specielle browsere for at fungere.

I stedet for at eksempelvis at benytte en ældre browser-udgave fordi en side kræver det, så kan administratoren definere indstillingerne i Chrome til, at bestemte sider åbnes i en alternativ browser.

Det betyder, at mange virksomheder kan bruge Chrome som standard-browser og lade it-afdelingen bestemme, hvilke sider som undtagelsesvis skal åbnes i eksempelvis Internet Explorer.

Læs også:
Organisationer raser over ny funktion i Firefox

Tre top-browsere er blandt de mest hullede programmer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan får du maksimal værdi af serverudskiftning i SMV-organisationen
I denne analyse får du viden om, hvornår du udskifter hardware i den mellemstore virksomhed, så du optimerer værdien af både den eksisterende og kommeunde investering.