Årets CIO 2021Her er Danmarks bedste it-chef: CIO i Coop Morten Holm Christiansen er Årets CIO 2021

Artikel top billede

Google gør Chrome klar til danske firmaer

Google flirter uhæmmet med it-afdelingens administratorer. Flere nye funktioner gør det nemlig lettere at bruge Chrome som virksomhedens foretrukne browser.

Google Chrome har fået en stribe nye funktioner, som gør det lettere for it-afdelingen, at administrere de ansattes Chrome-installationer.
 
I et blogindlæg, der er signeret af den produktansvarlige for virksomheder og uddannelse hos Google, Cyrus Mistry, kan man læse, at it-afdelingen kan styre virksomhedens Chrome-indstillinger på medarbejdernes hjemmemaskiner.

Det sker gennem medarbejderens Google Apps for business-konto.

Via den kan den ansatte få adgang til arbejdspladsens webapps og andre tilpasninger fra hjemmemaskinen.

Det skriver den amerikanske udgave af PC World.

"Gennem cloud-baseret administration kan it-administratorerne kontrollere mere end hundrede indstillinger og politikker hos de ansatte via Google Admin Panel," skriver Cyrus Mistry på bloggen.

Kan åbne andre browsere

I samme omgang annoncerer Google også en Chrome-udvidelse, de kalder Legacy Browser Support, som løser problemet med, at mange websider og webapplikationer kræver specielle browsere for at fungere.

I stedet for at eksempelvis at benytte en ældre browser-udgave fordi en side kræver det, så kan administratoren definere indstillingerne i Chrome til, at bestemte sider åbnes i en alternativ browser.

Det betyder, at mange virksomheder kan bruge Chrome som standard-browser og lade it-afdelingen bestemme, hvilke sider som undtagelsesvis skal åbnes i eksempelvis Internet Explorer.

Læs også:
Organisationer raser over ny funktion i Firefox

Tre top-browsere er blandt de mest hullede programmer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Danske militær-officerers fagforening ramt af hackerangreb: Cpr-numre og helbredsdata på 5.000 medlemmer kan være lækket
5.000 medarbejdere og medlemmer af danske officerrs fagforbund, HOD, kan have fået lækket cpr-numre, helbredsdata og oplysninger om privatøkonomi og strafbare forhold på det mørke internet. HOD ved efter en måneds venten på Center for Cybersikkerhed stadig ikke, hvad der er sket efter hackerangreb på organisationen.
Computerworld
Apple præsenterer iPhone 13 og iPhone 13 Pro - se dem her
Snart kan du få fingre i den nye iPhone 13 og iPhone 13 Pro. Bliv klogere på de to helt nye iPhones her.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Få overblik over forhindringer på den digitale rejse og kom hurtigt videre
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.