Plaget af gæld: Kulørt it-mands firma går konkurs

Kendt it-mand konkurs med it-firma.

Et selskab tilknyttet den omstridte og kulørte it-mand Basse Bergqvist, hvis rigtige navn er Johan Thorleif Bergqvist, er kommet under konkursbehandling.

Det viser et dekret fra Sø- og Handelsretten.

Kurator og advokat Ole Erlich-Eriksen bekræfter over for Computerworld, at selskabet Oper 2013, der tidligere hed Daisy Net, er under konkursbehandling, og at Basse Bergqvist er tilknyttet.

"Han er formand. Eller var formand," siger advokaten.

Ole Erlich-Eriksen vurderer, at der ikke umiddelbart er udsigt til meget dividende til kreditorerne.

"Der er lidt fast ejendom og lidt gammelt it-udstyr," siger han.

Desuden oplyser Ole Erlich-Eriksen, at det primært er et engelsk selskab, der har penge i klemme i selskabet.

Selskab slæber rundt på gæld
Det er foreløbig ikke lykkes Computerworld at fange Johan Thorleif Bergqvist for en kommentar, da han angiveligt skulle være på rejse i USA.

I 2011 havde firmaet med cvr-nummer 17312596 en langfristet gæld på 5,2 millioner kroner og en kortfristet gæld på 18,6 millioner kroner.

Til gengæld ses firmaet ikke rigtigt at have haft nogen omsætning de seneste par år.

En stribe artikler i arkiverne kaste i øvrigt lys over Basse Bergqvists tidligere aktiviteter, der næppe er gennemsnitlige for andre it-iværksættere.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Intel taber hastigt terræn til konkurrenterne: Og årsagen er åbenlys, mener en af Intels top-veteraner
Intel har mistet sit fokus og ‘er heldig’ med, at konkurrenten AMD ikke er i stand til at producere så mange CPU’er, at det for alvor gør nas på Intel, siger tidligere top-ingeniør i sønderlemmende kritik. Se hele kritikken her.
Computerworld
Trump kræver pludselig ‘en masse penge’ for at godkende Microsofts køb af TikTok
Præsident Donald Trump siger, at USA skal have ‘en masse penge’, hvis Microsoft skal have grønt lys til at købe kinesiske TikTok. Kina truer med at svare igen.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Hybrid infrastruktur giver Jutlander Banks medarbejdere mere tid til kunderne
Hos Jutlander Bank sørger den nye, hybride infrastruktur fra HPE for, at bankens kunderådgivere i dag kan bruge væsentlig mere tid hos den enkelte kunde. I denne kundecase kan du få indsigt i hvordan IT-chef Kim Meling Christensen har oplevet samarbejdet med Atea og HPE – samt hvilke kundevendte fordele og muligheder for automatisering som det har givet.