Artikel top billede

NemID-ansvarlige skal stå skoleret på Christiansborg

De mange angreb mod NemID kræver en forklaring. Derfor er Nets nu indkaldt til en kammeratlig samtale, hvor der skal gøres rede for sikkerheden i NemID-løsningen.

De mange it-problemer, der har haglet ned over NemID og derved også firmaet bag, Nets, kræver nu en forklaring.

Det mener blandt andet den socialdemokratiske it-ordfører Trine Bramsen.

Derfor er Nets indkaldt til en samtale på Christiansborg fredag den 19. april.

Det oplyser DR.

Her skal Nets gøre rede for, hvad firmaet vil gøre for at sikre, at NemID i fremtiden ikke bliver fuldstændig lammet i flere timer, som det skete torsdag den 11. april.

Her var NemID ikke mulig at benytte for borgerne i mere end syv timer.

"Fra statens side har vi udsendt en vejledning til virksomheder, der opfordrer til, at de beskytter sig mod netop denne type angreb, og som indeholder råd til, hvordan man gør," siger Trine Bramsen til DR.

"Derfor har vi naturligvis en forventning om, at en stor virksomhed som Nets, også følger vejledningen. Det er enormt irriterende og frustrerende for borgerne, at de ikke kan bruge NemID, og det skal der rettes op. Jeg er sikker på, at de (Nets, red.) har fundet en løsning, og det kan de så få lov til at redegøre for," siger hun om den samtale, som Nets er indkaldt til.

Nets: Vi arbejder på sagen
Nets beretter, at de har gjort en række tiltag, der skal lukke for de mange DDoS-agreb.

Firmaet fortæller blandt andet, at man siden tirsdag har filtreret trafik, for at holdt angrebene nede.

"Både tirsdag og torsdag var det os, der stoppede angrebet. Lige nu ser det ud til, at vi mindsker de perioder, hvor vi bliver berørt," har Søren Winge, der er pressechef i Nets, tidligere sagt til Computerworld.

Ikke godt nok

Trine Bramsen mener dog ikke, at det er godt nok.

"Når vi i de seneste mange dage har oplevet så massive angreb på NemID, så er vi nødt til at tage det seriøst fra politisk hold. Derfor er Nets og Digitaliseringsstyrelsen blevet inviteret ind i Folketinget, hvor de skal forklare, hvad de gør for at optimere sikkerheden," lyder det fra den socialdemokratiske it-ordfører.

Læs også:
Så hård kan straffen blive for at angribe NemID

Nye angreb fra NemID-hackere: Myndigheder ramt

NemID blokerer for DDoS-angreb - angreb fortsat i fuld gang
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere