Artikel top billede

NemID-ansvarlige skal stå skoleret på Christiansborg

De mange angreb mod NemID kræver en forklaring. Derfor er Nets nu indkaldt til en kammeratlig samtale, hvor der skal gøres rede for sikkerheden i NemID-løsningen.

De mange it-problemer, der har haglet ned over NemID og derved også firmaet bag, Nets, kræver nu en forklaring.

Det mener blandt andet den socialdemokratiske it-ordfører Trine Bramsen.

Derfor er Nets indkaldt til en samtale på Christiansborg fredag den 19. april.

Det oplyser DR.

Her skal Nets gøre rede for, hvad firmaet vil gøre for at sikre, at NemID i fremtiden ikke bliver fuldstændig lammet i flere timer, som det skete torsdag den 11. april.

Her var NemID ikke mulig at benytte for borgerne i mere end syv timer.

"Fra statens side har vi udsendt en vejledning til virksomheder, der opfordrer til, at de beskytter sig mod netop denne type angreb, og som indeholder råd til, hvordan man gør," siger Trine Bramsen til DR.

"Derfor har vi naturligvis en forventning om, at en stor virksomhed som Nets, også følger vejledningen. Det er enormt irriterende og frustrerende for borgerne, at de ikke kan bruge NemID, og det skal der rettes op. Jeg er sikker på, at de (Nets, red.) har fundet en løsning, og det kan de så få lov til at redegøre for," siger hun om den samtale, som Nets er indkaldt til.

Nets: Vi arbejder på sagen
Nets beretter, at de har gjort en række tiltag, der skal lukke for de mange DDoS-agreb.

Firmaet fortæller blandt andet, at man siden tirsdag har filtreret trafik, for at holdt angrebene nede.

"Både tirsdag og torsdag var det os, der stoppede angrebet. Lige nu ser det ud til, at vi mindsker de perioder, hvor vi bliver berørt," har Søren Winge, der er pressechef i Nets, tidligere sagt til Computerworld.

Ikke godt nok

Trine Bramsen mener dog ikke, at det er godt nok.

"Når vi i de seneste mange dage har oplevet så massive angreb på NemID, så er vi nødt til at tage det seriøst fra politisk hold. Derfor er Nets og Digitaliseringsstyrelsen blevet inviteret ind i Folketinget, hvor de skal forklare, hvad de gør for at optimere sikkerheden," lyder det fra den socialdemokratiske it-ordfører.

Læs også:
Så hård kan straffen blive for at angribe NemID

Nye angreb fra NemID-hackere: Myndigheder ramt

NemID blokerer for DDoS-angreb - angreb fortsat i fuld gang
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere