Artikel top billede

Her kommer de udenlandske it-folk i Danmark fra

It er et globalt sprog. Her kan du se, hvor de udenlandske it-folk kommer fra, inden de ender i de danske it-afdelinger.

Det er primært i de store virksomheder med mere end 100 ansatte, at udenlandske it-folk gør sig bemærkede.

De primære begrundelser for at ansætte udenlandske it-specialister i perioden 2011 til 2012 er, at det er svært at finde de rigtige kompetencer i Danmark, og at omkostningerne til løn er lavere. 

Det kan man læse i den oversigt, som Danmarks statistik udgiver under navnet: It-anvendelse i virksomheder 2012.

Fire procent af alle virksomhederne oplyser, at de har haft vanskeligheder med at rekruttere danske it-specialister i 2011.

Det svarer til hver tredje virksomhed, der har rekrutteret eller forsøgt at rekruttere it-specialister i 2011.

En lille andel af virksomhederne, tre procent, har ansat nye udenlandske it-specialister i 2011.

Det gælder dog hele 19 procent af virksomhederne i information og kommunikations-branchen samt ti procent af de største virksomheder med mindst 100 ansatte.

Procent af virksomheder, der har ansat udenlandske it-specialister. Ved nyansættelser forstås ansatte der ikke i forvejen har været beskæftiget af virksomheden. En virksomhed kan svare mere end en gang. Kilde: Danmarks Statistik.

Europa er den primære fødekæde.

For godt halvdelen rekrutterede fra EU-lande. En ud af fem kommer fra Indien og cirka samme andel fra Rusland og Ukraine.

Først herefter dukker lande som USA og Canada op på listen.

Undersøgelsen: Danske virksomheders brug af it, er gennemført årligt siden 1998 og omfatter udbredelse og anvendelse af informationsteknologi.

Læs også:
Små danske virksomheder er bedst til cloud

Udenlandske it-folk vælter ind over landets grænser.

Sådan får du mere ud af udenlandsk it-arbejdskraft.
IT-JOB

Rigspolitiet (PET)

Atlassian specialister i PET

Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø

Tværtænkende og alsidig IT-koordinator

Traffic Lab ApS

Backend Developer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Her er de bedste antivirus-programmer til Windows 10 lige nu (plus dem du nokskal holde dig fra)
Syv antivirus-programmer ligger helt i top, når det gælder om at levere solid antivirus-beskyttelse til Windows 10. Se listen over de bedste antivirus-programmer lige nu
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.