Artikel top billede

Så meget har politiets lognings-system kostet

Se hvor meget politiets it-system Raven har kostet i etableringsomkostninger.

Politiet har betalt 8.708.000 danske skattekroner for sit it-system, Raven, der blandt andet bruges til at behandle det sessions-data, der registreres om danskernes internetadfærd.

Men omkostningerne er i virkeligheden større.

"Hertil kommer udgifter til efterfølgende tilpasning, løbende support og etablering af en frontend, ligesom der internt i Rigspolitiet er afholdt udgifter til løn for en række medarbejdere." fortæller Rigspolitiet i et skriftligt svar til Computerworld.

Det viser oplysninger, som Computerworld har indhentet via aktindsigt hos Rigspolitiet.

Leverandøren er endnu ukendt.

Rigspolitiet: Arbejdet er vanskeligt
Det er tidligere beskrevet, at politiet har haft mere end svært ved at udnytte Raven-systemet ordentligt, fordi teleselskaberne ikke leverer danskernes sessions-logs i et ensartet format.

Teleoperatørerne kan derved aflevere logningsdata, præcis som det passer dem.

"Overordnet set, så gør det arbejdet mere vanskeligt," erkendte Karsten Brinkmann Pedersen, der er sektionsleder ved Rigspolitiets Telecenter tilbage i februar.

Computerworld følger op på sagen, og har søgt aktindsigt i udgifterne for tilpasning, løbende support, etablering af frontend og de interne omkostninger i Rigspolitiet.

Læs også:

Kaos hos politiet: Overvågningsdata roder rundt

Live-data: Så massivt overvåges danskerne netop nu

Se hvor meget du overvåges af din internetudbyder




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere






Premium
Derfor afviser GK at betale løsesum efter stort ransomware-angreb: Dansk afdeling med 400 ansatte også berørt af hackerangreb
I forrige weekend blev den nordiske entreprenørvirksomhed GK ramt af et stort ransomware-angreb, der har berørt selskabets interne systemer og lækket personlige oplysninger. Men GK afviser på det kraftigste, at ville indlede forhandling med hackerne om frigivelse af data. "Vi anser angrebet for at være en kriminel handling og har anmeldt forholdet til politiet," oplyser GK til Computerworld.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.