Artikel top billede

Så meget har politiets lognings-system kostet

Se hvor meget politiets it-system Raven har kostet i etableringsomkostninger.

Politiet har betalt 8.708.000 danske skattekroner for sit it-system, Raven, der blandt andet bruges til at behandle det sessions-data, der registreres om danskernes internetadfærd.

Men omkostningerne er i virkeligheden større.

"Hertil kommer udgifter til efterfølgende tilpasning, løbende support og etablering af en frontend, ligesom der internt i Rigspolitiet er afholdt udgifter til løn for en række medarbejdere." fortæller Rigspolitiet i et skriftligt svar til Computerworld.

Det viser oplysninger, som Computerworld har indhentet via aktindsigt hos Rigspolitiet.

Leverandøren er endnu ukendt.

Rigspolitiet: Arbejdet er vanskeligt
Det er tidligere beskrevet, at politiet har haft mere end svært ved at udnytte Raven-systemet ordentligt, fordi teleselskaberne ikke leverer danskernes sessions-logs i et ensartet format.

Teleoperatørerne kan derved aflevere logningsdata, præcis som det passer dem.

"Overordnet set, så gør det arbejdet mere vanskeligt," erkendte Karsten Brinkmann Pedersen, der er sektionsleder ved Rigspolitiets Telecenter tilbage i februar.

Computerworld følger op på sagen, og har søgt aktindsigt i udgifterne for tilpasning, løbende support, etablering af frontend og de interne omkostninger i Rigspolitiet.

Læs også:

Kaos hos politiet: Overvågningsdata roder rundt

Live-data: Så massivt overvåges danskerne netop nu

Se hvor meget du overvåges af din internetudbyder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere