Teleindustrien: Derfor er logningsbekendtgørelsen ubrugelig
Sådan kan du undgå at blive ramt af logningsbekendtgørelsen
Teleoperatørerne kan aflevere logningsdata, præcis som det passer dem.
Derfor modtager politiet ikke data i et ensartet format, når det handler om at få udleveret data fra teleoperatørerne gennem logningsbekendtgørelsen.
"De enkelte udbydere kan levere data i det format, de finder mest velegnet," siger Karsten Brinkmann Pedersen, der er sektionsleder ved Rigspolitiets Telecenter.
Problemet for politiet er mangel på hjemmel i logningsbekendtgørelsen, og politiet modtager derfor logningsdata alt efter, hvordan teleoperatørerne vælger at levere dem.
Politiet oplever ligefrem, at samme selskab levere flere forskellige formater.
Sådan modtager vi data
Politiet modtager typisk data i CSV eller Excel-format, som efterfølgende kan importeres i Raven, der er politiets it-system til håndtering af loggede data.
Men i praksis kan operatørerne helt selv vælge, hvordan data skal leveres.
"Hver udbyder leverer data i hver deres format. Endvidere er der internt hos nogle udbydere forskel på formatet, der benyttes til levering af henholdsvis fastnettelefoni, mobiltelefoni og internet," siger Karsten Brinkmann Pedersen.
Det betyder, at politiet skal opdatere sit databehandlingssystem hver gang, der dukker nye formater op fra teleoperatørerne.
"Det er politiet, der hele tiden skal tilpasse vores systemer efter formaterne. Hvis udbyderne ændrer i netværket, eller måden de trækker deres data ud, så er de i deres gode ret til at aflevere på deres egen måde," fortæller sektionslederen og fortsætter:
"Så kan jeg ikke gøre andet end at sige ok, så må vi indgå i en dialog omkring, hvordan formatet kommer til at se ud, og så må vi tilpasse vores system efter det."
Artiklen fortsætter på næste side...