Artikel top billede

Dansk telebranche: Derfor er det godt med ét stort EU-telemarked

Den danske telebranche er umiddelbart positiv over for EU's planer om at skabe et fælles europæisk telemarked. Læs hvorfor her.

Tidligere på ugen kom det frem, at EU har planer om at skabe ét fælles telemarked, hvor de nuværende grænser mellem de europæiske nationer bliver udvisket.

Det skal blandt andet give teleselskaberne bedre mulighed for at operere i de forskellige lande og for at konsolidere sig på i en tid, hvor mange teleselskaber kæmper med faldende indtjening.

I Danmark hilser direktør Jakob Willer fra Teleindustrien umiddelbart planen velkommen.

"Nu er udspillet ikke særlig konkret endnu, men umiddelbart er det en god ambition at få revet grænser ned og sikre, at teleselskaberne opererer på ens vilkår, så de ikke skal forholde sig til forskellige regelsæt forskellige steder," lyder det fra Jakob Willer.

Han har dog ikke stor tiltro til, at tidsplanen vil blilve overholdt.

Ifølge Financial Times vil EU nemlig allerede til juni fremlægge planerne for det nye europæiske telemarked, således at implementeringen vil være på plads inden nytår.

Et hastværk, der hænger sammen med næste års valg i EU-Parlamentet.

"Tidsplanen lyder ikke så realistisk. Jeg har i hvert fald svært ved at se, at det skulle kunne løses så hurtigt, når alt andet i EU tager så lang tid."

Læs også: EU-plan: Europa skal være ét telemarked - grænser skal fjernes
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere