Artikel top billede

Her er den mest stabile Windows-laptop

Se hvilken bærbar Windows-computer, der har færrest nedbrud og færrest problemer.

Den mest stabile og problemfri Windows-laptop er en MacBook Pro.

Sådan lyder konklusionen fra webtjenesten Soluto, som brugerne anvender til at fejlsøge og scanne computeren, når den har problemer.

Solutus webstjeneste håndterer alt fra boot-tider, app-problemer til fjern-konfiguration, og virksomheden har løbende indsamlet efterhånden massive mængder data på de forskellige computer-typer, som der er problemer med.

Baseret på data indsamlet fra 150.000 laptiops siden årskiftet er konklusionen altså klar: MacBook Pro er den mest stabile Windows-computer på markedet lige nu.

Derfor kører Windows fejlfrit på Mac

Vurderingen bygger ifølge Soluto på en række konkrete parametre, der blandt andet tæller antal crashes per uge, antal processer, der afvikles i baggrunden, blå skærme og forsinkelser (de såkaldte 'hangs').

Soluto mener, at Windows kører nærmest fejlfrit på MacBook Pro 13", fordi installationen her er 'ren' - som Microsoft har leveret den - og altså uden de mængder af ekstra tredjeparts-software, der typisk vælter ind på pc'er og sander softwaren til.

På andenpladsen på Solutos liste kommer Acer Aspire E1-571, der koster langt mindre end en MacBook Pro 13", men som altså er næsten ligeså stabil og problemfri.

På tredjepladsen på listen finder vi Dell XPS 13.

Ifølge Soluto har 32 procent af de Soluto-brugere, der anvender en Dell XPS, imidlertid fjernet den Windows-version, som computeren bliver leveret med og i stedet installeret en 'ren' version fra bunden.

Her er de 10 mest stabile Windows-computere

1
Apple MacBook Pro 13, mid-2012

2
Acer Aspire E1-571

3
Dell XPS13

4
Dell Vostro 3560

5
Acer Aspire V3-771

6
Apple MacBook Pro 15" Retina

7
Dell Inspiron 14z

8
Dell Latitude E5530

9
Dell Vostro 3460

10
Lenovo Thinkpad X1 Carbon

Læs mere på Solutos website.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere