Artikel top billede

Her er den mest stabile Windows-laptop

Se hvilken bærbar Windows-computer, der har færrest nedbrud og færrest problemer.

Den mest stabile og problemfri Windows-laptop er en MacBook Pro.

Sådan lyder konklusionen fra webtjenesten Soluto, som brugerne anvender til at fejlsøge og scanne computeren, når den har problemer.

Solutus webstjeneste håndterer alt fra boot-tider, app-problemer til fjern-konfiguration, og virksomheden har løbende indsamlet efterhånden massive mængder data på de forskellige computer-typer, som der er problemer med.

Baseret på data indsamlet fra 150.000 laptiops siden årskiftet er konklusionen altså klar: MacBook Pro er den mest stabile Windows-computer på markedet lige nu.

Derfor kører Windows fejlfrit på Mac

Vurderingen bygger ifølge Soluto på en række konkrete parametre, der blandt andet tæller antal crashes per uge, antal processer, der afvikles i baggrunden, blå skærme og forsinkelser (de såkaldte 'hangs').

Soluto mener, at Windows kører nærmest fejlfrit på MacBook Pro 13", fordi installationen her er 'ren' - som Microsoft har leveret den - og altså uden de mængder af ekstra tredjeparts-software, der typisk vælter ind på pc'er og sander softwaren til.

På andenpladsen på Solutos liste kommer Acer Aspire E1-571, der koster langt mindre end en MacBook Pro 13", men som altså er næsten ligeså stabil og problemfri.

På tredjepladsen på listen finder vi Dell XPS 13.

Ifølge Soluto har 32 procent af de Soluto-brugere, der anvender en Dell XPS, imidlertid fjernet den Windows-version, som computeren bliver leveret med og i stedet installeret en 'ren' version fra bunden.

Her er de 10 mest stabile Windows-computere

1
Apple MacBook Pro 13, mid-2012

2
Acer Aspire E1-571

3
Dell XPS13

4
Dell Vostro 3560

5
Acer Aspire V3-771

6
Apple MacBook Pro 15" Retina

7
Dell Inspiron 14z

8
Dell Latitude E5530

9
Dell Vostro 3460

10
Lenovo Thinkpad X1 Carbon

Læs mere på Solutos website.
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere