Artikel top billede

Her er den mest stabile Windows-laptop

Se hvilken bærbar Windows-computer, der har færrest nedbrud og færrest problemer.

Den mest stabile og problemfri Windows-laptop er en MacBook Pro.

Sådan lyder konklusionen fra webtjenesten Soluto, som brugerne anvender til at fejlsøge og scanne computeren, når den har problemer.

Solutus webstjeneste håndterer alt fra boot-tider, app-problemer til fjern-konfiguration, og virksomheden har løbende indsamlet efterhånden massive mængder data på de forskellige computer-typer, som der er problemer med.

Baseret på data indsamlet fra 150.000 laptiops siden årskiftet er konklusionen altså klar: MacBook Pro er den mest stabile Windows-computer på markedet lige nu.

Derfor kører Windows fejlfrit på Mac

Vurderingen bygger ifølge Soluto på en række konkrete parametre, der blandt andet tæller antal crashes per uge, antal processer, der afvikles i baggrunden, blå skærme og forsinkelser (de såkaldte 'hangs').

Soluto mener, at Windows kører nærmest fejlfrit på MacBook Pro 13", fordi installationen her er 'ren' - som Microsoft har leveret den - og altså uden de mængder af ekstra tredjeparts-software, der typisk vælter ind på pc'er og sander softwaren til.

På andenpladsen på Solutos liste kommer Acer Aspire E1-571, der koster langt mindre end en MacBook Pro 13", men som altså er næsten ligeså stabil og problemfri.

På tredjepladsen på listen finder vi Dell XPS 13.

Ifølge Soluto har 32 procent af de Soluto-brugere, der anvender en Dell XPS, imidlertid fjernet den Windows-version, som computeren bliver leveret med og i stedet installeret en 'ren' version fra bunden.

Her er de 10 mest stabile Windows-computere

1
Apple MacBook Pro 13, mid-2012

2
Acer Aspire E1-571

3
Dell XPS13

4
Dell Vostro 3560

5
Acer Aspire V3-771

6
Apple MacBook Pro 15" Retina

7
Dell Inspiron 14z

8
Dell Latitude E5530

9
Dell Vostro 3460

10
Lenovo Thinkpad X1 Carbon

Læs mere på Solutos website.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.