Artikel top billede

Nintendo-chef: Derfor vil folk ikke købe vores spilkonsol

Salget af Nintendos nye spilkonsol halter langt efter planerne. Det er der en klar grund til, mener direktøren. Se den her.

Øverste chef for Nintendo, Satoru Iwata, mener, at det stærkt faldende salg af spilkonsollen Wii skyldes manglende spil-titler.

Nintendo-chefen er bekymret, fordi selskabet ved udgangen af marts kun havde solgt 3,45 millioner eksemplarer af spilkonsollen Wii U, siden konsollen blev lanceret i slutningen af 2012.

Salget ligger dermed på under 60 procent af det forventede, ligesom det ligger under det ellers reducerede mål på fire millioner solgte konsoller, som Nintendo nedjusterede til i januar.

Mangler spil

"Salget af Wii U var egentlig godt i julesalget, men vi har ikke været i stand til at holde momentum på grund af manglen på nye spil-titler," siger Satoru Iwata.

Han peger på, at det for en potentiel køber er afgørende, at han kan finde de attraktive spil-titler på hylderne..

"Vi vil nu gøre, hvad vi kan, for at der fra sommer og frem vil blive lanceret masser af fantastiske spil til Wii U," siger Satoru Iwata.

Direktøren peger samtidig på, at Nintendo vil fortsætte med at øge udbuddet af online-spil, da op mod 80 procent af Wii U-konsollerne i dag er forbundet til internettet.

Han vil dog ikke sige noget om, hvorvidt Nintendo har planer om at gøre Nintendo-spillene afhængige af en opkobling - et delikat emne, som mange spillere vender sig imod.

Betal via konsollen

Nintendo overvejer desuden at indføre mulighed for at betale via Wii-konsollen, hvor der i givet fald skal indbygges såkaldte Suica-kort, der kan linkes direkte til betalingskort.

Det vil i første omgang i givet fald ske på det japanske marked.

"Bliver disse planer til noget, vil Wii U blive den første spilkonsol til hjemmet med indbygget betalingsfunktion, som er koblet til nettet," siger Iwata.

Nintendo har trods det faldende salg øget sin markedsandel på det europæiske marked. Dette skyldes, at hele markedet for spilkonsoller falder.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?