Artikel top billede

Nintendo-chef: Derfor vil folk ikke købe vores spilkonsol

Salget af Nintendos nye spilkonsol halter langt efter planerne. Det er der en klar grund til, mener direktøren. Se den her.

Øverste chef for Nintendo, Satoru Iwata, mener, at det stærkt faldende salg af spilkonsollen Wii skyldes manglende spil-titler.

Nintendo-chefen er bekymret, fordi selskabet ved udgangen af marts kun havde solgt 3,45 millioner eksemplarer af spilkonsollen Wii U, siden konsollen blev lanceret i slutningen af 2012.

Salget ligger dermed på under 60 procent af det forventede, ligesom det ligger under det ellers reducerede mål på fire millioner solgte konsoller, som Nintendo nedjusterede til i januar.

Mangler spil

"Salget af Wii U var egentlig godt i julesalget, men vi har ikke været i stand til at holde momentum på grund af manglen på nye spil-titler," siger Satoru Iwata.

Han peger på, at det for en potentiel køber er afgørende, at han kan finde de attraktive spil-titler på hylderne..

"Vi vil nu gøre, hvad vi kan, for at der fra sommer og frem vil blive lanceret masser af fantastiske spil til Wii U," siger Satoru Iwata.

Direktøren peger samtidig på, at Nintendo vil fortsætte med at øge udbuddet af online-spil, da op mod 80 procent af Wii U-konsollerne i dag er forbundet til internettet.

Han vil dog ikke sige noget om, hvorvidt Nintendo har planer om at gøre Nintendo-spillene afhængige af en opkobling - et delikat emne, som mange spillere vender sig imod.

Betal via konsollen

Nintendo overvejer desuden at indføre mulighed for at betale via Wii-konsollen, hvor der i givet fald skal indbygges såkaldte Suica-kort, der kan linkes direkte til betalingskort.

Det vil i første omgang i givet fald ske på det japanske marked.

"Bliver disse planer til noget, vil Wii U blive den første spilkonsol til hjemmet med indbygget betalingsfunktion, som er koblet til nettet," siger Iwata.

Nintendo har trods det faldende salg øget sin markedsandel på det europæiske marked. Dette skyldes, at hele markedet for spilkonsoller falder.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Derfor afviser GK at betale løsesum efter stort ransomware-angreb: Dansk afdeling med 400 ansatte også berørt af hackerangreb
I forrige weekend blev den nordiske entreprenørvirksomhed GK ramt af et stort ransomware-angreb, der har berørt selskabets interne systemer og lækket personlige oplysninger. Men GK afviser på det kraftigste, at ville indlede forhandling med hackerne om frigivelse af data. "Vi anser angrebet for at være en kriminel handling og har anmeldt forholdet til politiet," oplyser GK til Computerworld.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Whitepaper: Sådan kobler du kunstig intelligens på forskningen
Målrettet anvendelse af AI og High Performance Computing skyder genvej til indsigt i store mængder rå data og – i sidste ende – gennembrud i forskning og udviklingsarbejde.