Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

TDC: Derfor lukkede vi kundes website ned

TDC følte sig 'tvunget' til at dreje nøglen om på lille organisations website, der blev udsat for DDoS-angreb, fremfor at beskytte sitet. Se hvorfor her.

Det hele begyndte torsdag 18. april 2013, hvor hjemmesiden Tvindalert.com blev udsat for et stort DDoS-angreb, hvor mindst 50.000 forespørgsler haglede ind hvert sekund.  

Og nu har den kritiske Tvind-hjemmeside været nede i snart to uger. 

TDC, der hoster siden, valgte kort efter det første DDoS-angreb at lukke helt ned for Tvindalert.com.  
"Vi kan bekræfte, at der 18. april lidt efter klokken 13 var unormal høj aktivitet rettet mod den omtalte hjemmeside. Det tvang os til at lukke for trafikken af hensyn til de andre kunder," siger Povl Damstedt Ramussen, kommunikationsrådgiver hos TDC. 

"Vi synes, at det er ærgerligt, men vi har i dette tilfælde måttet tage hensyn til de mange andre kunder."

Derudover vil TDC ikke komme nærmere ind på detaljerne om angrebet. 

Hvis du kunne tilgå den nedlagte hjemmeside, ville du her, ifølge hjemmesideejerne, finde et kæmpe materiale fra 10-15 års research om Tvind-imperiet og dets påståede ulovligheder.

Samtidig fungerer siden som et journalistisk værktøj for interesserede parter i hele verden.

Men alt det har altså ikke været muligt at tilgå siden 18. april. 

Det er meget atypisk

Situationen er noget speciel, selv om der i den seneste tid har været adskillige DDoS-angreb mod danske hjemmesider.

"Det her er et meget atypisk tilfælde. Traditionelt er det jo ikke mindre kunder på et almindeligt webhotel, der bliver ramt af de her angreb. Det plejer at være de helt store kunder, som derfor også har et helt andet sikkerhedsapparat, der gør dem bedre rustet," lyder det fra Povl Rasmussen. 

Frede Jakobsen, der er en af journalisterne bag hjemmesiden, har tidligere fortalt, at TDC har foreslået dem at komme over på en cloud-løsning. Men det er ikke nødvendigvis en brugbar løsning for folkene bag hjemmesiden. Læs her hvorfor.  

Vi er gået i dialog med kunden

TDC forklarer, at man er gået i dialog med folkene bag websitet om at finde en løsning på problemet.

"Vi er i gang med at se på forskellige løsninger. Men det er ikke noget, vi vil gå nærmere ind i - både af hensyn til kunden, men også i forhold til sikkerheden," siger Povl Damstedt Rasmussen.

Derudover vil TDC ikke komme nærmere ind på den konkrete sag.

"Vi udtaler os generelt ikke om konkrete kundeforhold, så vi vil derfor henvise til kunden for yderligere informationer." 

Sagen er allerede blevet meldt til National IT-Efterforskningscenter, NITES, der gerne skulle have flere informationer klar i slutningen af ugen.

Tilbage står hjemmesidens ejer stadig med en mærkelig smag i munden, for hvad skal man gøre, hvis angrebet ikke stopper?

Læs mere om Frede Jakobsens frustrationer her.

Læs også: 
Dansk hjemmeside i knæ: Hvad skal vi dog gøre?

TDC må lukke dansk hjemmeside efter DDoS-angreb

Danmark under angreb: Sådan kvæler du et DDoS-angreb
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere