Artikel top billede

Norsk minister: Danmark er vores it-forbillede

En norsk minister, der er blevet kaldt "regeringens digitale sinke", ser op til Danmark på data-området, hvor milliarder af kroner kan udvindes.

I Norge har man i år frikøbt kortdata til alles brug for 10 millioner kroner, mens vi i Danmark har frisat grundata, der forventes at hive milliard-gevinster hjem.

I vores nordiske naboland ser man da også op til den danske data-model.

Er målet en fuldstændig frigørelse af kortdata som i Danmark? spørges en norsk minister, ifølge digi.no.

"Ja, jeg har set på hvordan de har gjort det i Danmark."

"Målet er at vi skal være mindst lige så gode, men det kan vi ikke på tre måneder," siger miljøminister Bård Vegar Solhjell.

I øvrigt har der i Norge været nogen debat om de frie data.

Miljøministeren er blevet kaldt "regeringens digitale sinke", fordi der er gået for lang tid med at frigive data.

Går efter guldet

Herhjemme er blandt andet Geodatastyrelsen en central myndighed i dataudviklingen. Her har en ny chef sat sig i spidsen.

Det kan du læse mere om her.

Også syv danske it-folk satser helhjertet på de nye datamuligheder. Således opsagde de deres gode jobs og gik i stedet efter dataguldet som iværksættere.

Læs mere om det her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan får du maksimal værdi af serverudskiftning i SMV-organisationen
I denne analyse får du viden om, hvornår du udskifter hardware i den mellemstore virksomhed, så du optimerer værdien af både den eksisterende og kommeunde investering.