Artikel top billede

Syv it-folk opsiger jobbet: Går efter data-guldet

Seks ingeniører og en datagraf har sagt farvel til deres faste job hos samme store virksomhed. Nu vil de satse på de netop frigivne offentlige data.

Afdelingschef Bo Overgaard fra Grontmijs sektion for GIS&IT har sammen med seks andre folk fra samme selskab opsagt sit faste job.

I stedet har de de syv personer fra årsskiftet stiftet it-konsulentfirmaet Septima.

"Vi vil hjælpe offentlige og private kunder med anvende de nye frie grunddata," forklarer Bo Overgaard om projektet, der altså har været i gang i under en måned.

Han oplyser, at de syv folk har mere end 10 års erfaring med netop at arbejde med de data, der fra 1. januar 2013 er blevet sat fri.

Mange muligheder

Mulighederne er mange, fortæller Bo Overgaard og slynger om sig med mulighederne for også at kombinere data.

Det kan ske i forhold til så forskellige ting som at beregne de visuelle gener ved at opstille vindmøller i et område, beregne skygger ved opsætning af solceller og hældninger ved udslip af farlige væsker, blot for at nævne nogle eksempler.

Nu kan blandt andet højdedata, ejendomsdata og adresser æltes sammen i en stor dej, der, når den har været igennem en forvarmet data-analyse-ovn ved de rette grader og i den rette tid, er lige til at spise.

Om de frie data har gjort enten offentlige eller private virksomheder fede, er endnu for tidligt at spå om, vurderer Bo Overgaard.

For det vil komme stille og roligt og hen ad vejen i det små.

De første opgaver i hus

Det nye selskab har landet sine første opgaver, men har dog til gode at score en "helt stor aftale med et forsikringsselskab" eller lignende, oplyser Bo Overgaard.

Imidlertid har de syv iværksættere ikke en tidsplan presset ned over hovedet.

"Vi kan køre videre i et pænt stykke tid og har allerede de første opgaver i hus. Og så har vi selvfølglelig afholdt en masse møder," siger Bo Overgaard.

I forbindelse med, at de danske grundata blev frigivet den 1. januar 2013, har flere allerede været forbi og hente dem.

Hos Geodatastyrelsen oplyste man den 17. januar, at fra 2. januar har mere end 800 nye brugere hentet frie data via Kortforsyningen Download, og der er downloadet over 2.600 datasæt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere