Artikel top billede

Syv it-folk opsiger jobbet: Går efter data-guldet

Seks ingeniører og en datagraf har sagt farvel til deres faste job hos samme store virksomhed. Nu vil de satse på de netop frigivne offentlige data.

Afdelingschef Bo Overgaard fra Grontmijs sektion for GIS&IT har sammen med seks andre folk fra samme selskab opsagt sit faste job.

I stedet har de de syv personer fra årsskiftet stiftet it-konsulentfirmaet Septima.

"Vi vil hjælpe offentlige og private kunder med anvende de nye frie grunddata," forklarer Bo Overgaard om projektet, der altså har været i gang i under en måned.

Han oplyser, at de syv folk har mere end 10 års erfaring med netop at arbejde med de data, der fra 1. januar 2013 er blevet sat fri.

Mange muligheder

Mulighederne er mange, fortæller Bo Overgaard og slynger om sig med mulighederne for også at kombinere data.

Det kan ske i forhold til så forskellige ting som at beregne de visuelle gener ved at opstille vindmøller i et område, beregne skygger ved opsætning af solceller og hældninger ved udslip af farlige væsker, blot for at nævne nogle eksempler.

Nu kan blandt andet højdedata, ejendomsdata og adresser æltes sammen i en stor dej, der, når den har været igennem en forvarmet data-analyse-ovn ved de rette grader og i den rette tid, er lige til at spise.

Om de frie data har gjort enten offentlige eller private virksomheder fede, er endnu for tidligt at spå om, vurderer Bo Overgaard.

For det vil komme stille og roligt og hen ad vejen i det små.

De første opgaver i hus

Det nye selskab har landet sine første opgaver, men har dog til gode at score en "helt stor aftale med et forsikringsselskab" eller lignende, oplyser Bo Overgaard.

Imidlertid har de syv iværksættere ikke en tidsplan presset ned over hovedet.

"Vi kan køre videre i et pænt stykke tid og har allerede de første opgaver i hus. Og så har vi selvfølglelig afholdt en masse møder," siger Bo Overgaard.

I forbindelse med, at de danske grundata blev frigivet den 1. januar 2013, har flere allerede været forbi og hente dem.

Hos Geodatastyrelsen oplyste man den 17. januar, at fra 2. januar har mere end 800 nye brugere hentet frie data via Kortforsyningen Download, og der er downloadet over 2.600 datasæt.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Hvordan ser kundetilfredshed ud i det moderne kontaktcenter?
Det er simpelt: Dine kunder får de svar, som de har brug for, gennem deres fortrukne kanal, med forbløffende hastighed. Gå ikke glip af denne e-bog, hvor vi gennemgår alt hvad du behøver at vide omkring Cisco Webex Contact Center.