Artikel top billede

Syv it-folk opsiger jobbet: Går efter data-guldet

Seks ingeniører og en datagraf har sagt farvel til deres faste job hos samme store virksomhed. Nu vil de satse på de netop frigivne offentlige data.

Afdelingschef Bo Overgaard fra Grontmijs sektion for GIS&IT har sammen med seks andre folk fra samme selskab opsagt sit faste job.

I stedet har de de syv personer fra årsskiftet stiftet it-konsulentfirmaet Septima.

"Vi vil hjælpe offentlige og private kunder med anvende de nye frie grunddata," forklarer Bo Overgaard om projektet, der altså har været i gang i under en måned.

Han oplyser, at de syv folk har mere end 10 års erfaring med netop at arbejde med de data, der fra 1. januar 2013 er blevet sat fri.

Mange muligheder

Mulighederne er mange, fortæller Bo Overgaard og slynger om sig med mulighederne for også at kombinere data.

Det kan ske i forhold til så forskellige ting som at beregne de visuelle gener ved at opstille vindmøller i et område, beregne skygger ved opsætning af solceller og hældninger ved udslip af farlige væsker, blot for at nævne nogle eksempler.

Nu kan blandt andet højdedata, ejendomsdata og adresser æltes sammen i en stor dej, der, når den har været igennem en forvarmet data-analyse-ovn ved de rette grader og i den rette tid, er lige til at spise.

Om de frie data har gjort enten offentlige eller private virksomheder fede, er endnu for tidligt at spå om, vurderer Bo Overgaard.

For det vil komme stille og roligt og hen ad vejen i det små.

De første opgaver i hus

Det nye selskab har landet sine første opgaver, men har dog til gode at score en "helt stor aftale med et forsikringsselskab" eller lignende, oplyser Bo Overgaard.

Imidlertid har de syv iværksættere ikke en tidsplan presset ned over hovedet.

"Vi kan køre videre i et pænt stykke tid og har allerede de første opgaver i hus. Og så har vi selvfølglelig afholdt en masse møder," siger Bo Overgaard.

I forbindelse med, at de danske grundata blev frigivet den 1. januar 2013, har flere allerede været forbi og hente dem.

Hos Geodatastyrelsen oplyste man den 17. januar, at fra 2. januar har mere end 800 nye brugere hentet frie data via Kortforsyningen Download, og der er downloadet over 2.600 datasæt.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Skab en bedre bundlinje ved at gentænke rammerne i kampen om fremtidens talenter

Mennesker er forskellige og medarbejdere arbejder forskelligt. Nøglen til succes for fremtidens virksomheder er at tage udgangspunkt i de ansattes forskellige og individuelle behov. Kort sagt behandler du dine medarbejdere ens ved at behandle dem forskelligt

07. februar 2023 | Læs mere


Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere