Artikel top billede

Meget sjælden Apple-computer sat til salg: Køb den her

Auktionshus sætter yderst sjælden Apple-computer til salg. Se her, hvor meget du skal hoste op med, hvis du skal gøre dig håb om at købe den sjældne maskine.

Har du altid gået og drømt om at købe en af Apples allerførste computere, den håndbyggede Apple-1, så er det på tide, at du får hevet tegnebogen frem fra inderlommen.

Det tyske auktionshus Breker har nemlig et fuldt funktionsdygtigt eksemplar af den sjældne Apple-computer på salgspodiet og vil modtage bud fra slutningen af denne måned.

Der findes i dag kun seks kendte, funktionsdygtige eksemplarer af Apple-1.

Breker forventer, at computeren vil blive solgt til en pris mellem 1,4 millioner og 2,2 millioner kroner.

Med i handlen følger den originale brugsanvisning og et brev dateret 19. januar 1978 med Apple-stifter Steve Jobs' underskrift.

I brevet - der er stilet til den første køber af computeren, Fred Hatfield - tilbyder Steve Jobs at bytte Hatfields Apple-1 med en Apple II 4K motherboard, hvis Hatfield lægger 400 dollar på bordet.

200 eksemplarer

Apples medstifter, Steve Wozniak, begyndte at håndbygge Apple-1 computerne i 1976.

Det anslåes, at Apple nåede at producere omkring 200 eksemplarer.

Det britiske auktionshus Sothebys har tidligere vurderet, at der i dag kun findes omkring 50 eksemplarer i verden, hvoraf mange ikke er funktionsdygtige længere.

Du kan se en liste over 41 eksisterende Apple-1 computere her.

Den pågældende computer, der nu skal sælges, er nummer 37.

Du kan også se billeder på auktionshuset website.

Læs også: Tudse-gammel Apple-computer solgt for formue
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere