Artikel top billede

Meget sjælden Apple-computer sat til salg: Køb den her

Auktionshus sætter yderst sjælden Apple-computer til salg. Se her, hvor meget du skal hoste op med, hvis du skal gøre dig håb om at købe den sjældne maskine.

Har du altid gået og drømt om at købe en af Apples allerførste computere, den håndbyggede Apple-1, så er det på tide, at du får hevet tegnebogen frem fra inderlommen.

Det tyske auktionshus Breker har nemlig et fuldt funktionsdygtigt eksemplar af den sjældne Apple-computer på salgspodiet og vil modtage bud fra slutningen af denne måned.

Der findes i dag kun seks kendte, funktionsdygtige eksemplarer af Apple-1.

Breker forventer, at computeren vil blive solgt til en pris mellem 1,4 millioner og 2,2 millioner kroner.

Med i handlen følger den originale brugsanvisning og et brev dateret 19. januar 1978 med Apple-stifter Steve Jobs' underskrift.

I brevet - der er stilet til den første køber af computeren, Fred Hatfield - tilbyder Steve Jobs at bytte Hatfields Apple-1 med en Apple II 4K motherboard, hvis Hatfield lægger 400 dollar på bordet.

200 eksemplarer

Apples medstifter, Steve Wozniak, begyndte at håndbygge Apple-1 computerne i 1976.

Det anslåes, at Apple nåede at producere omkring 200 eksemplarer.

Det britiske auktionshus Sothebys har tidligere vurderet, at der i dag kun findes omkring 50 eksemplarer i verden, hvoraf mange ikke er funktionsdygtige længere.

Du kan se en liste over 41 eksisterende Apple-1 computere her.

Den pågældende computer, der nu skal sælges, er nummer 37.

Du kan også se billeder på auktionshuset website.

Læs også: Tudse-gammel Apple-computer solgt for formue
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Nuuday og Telenor vinder kæmpe teleaftaler til det offentlige til en værdi af 1,8 milliarder kroner
SKI har udnævnt vinderne af de to tele- og dataaftaler 50.48 og 02.08, der udgør omkring 14 procent af det samlede offentlige telemarked.
Computerworld
Ransomware-hackere krævede 15 millioner kroner: Betal og kom videre, lød det fra politiet
En fagforening med 1,3 millioner medlemmer blev i 2019 ramt af et ransomware-angreb, hvor hackerne krævede en løsesum på 15 millioner kroner. Myndighederne opfordrede dem til at betale løsesummen, men de valgte en helt anden løsning, og i stedet fandt de fysiske kopier frem og forsøgte at gendanne data.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan: Sæt din fakturahåndtering på autopilot
Accounts payable automation frigør ressourcer i bogholderiet og minimerer risikoen for fejl, men hvordan kommer du i gang? Læs med her og få bud på, hvordan du opnår ”touchless flow.”