Artikel top billede

Foto: Povl D. Rasmussen.

YouSee-nedbrud på tredje døgn: Kunder kræver erstatning

Vrede Yousee-kunder kræver kompensation for et tv-nedbrud, der har varet siden natten til onsdag. Yousee gumler på kravet.

Siden meget tidligt onsdag morgen har der været store problemer hos TDC's tv-udbyder Yousee.

Efter de første fejl blev fundet og rettet, er der siden opstået nye drillerier på Yousee-tekniken, som i skrivende stund stadig giver bøvl med at få billede og lyd på enkelte af Yousee-kanalerne, som i alt har 1,2 millioner danske husstande som kunder.

Undervejs i forløbet har der været flere sorte kanaler, kanaler med lydproblemer eller pixeleringer og flimmer. Ligeledes er flere HD-kanaler er også sendt i SD (standard definition) i den fejlramte periode.

Det betyder, at nedbruddet har varet i mere end 48 timer, som er den grænse, der ifølge Yousee kan udløse kompensation til kunderne.

Mistænker Yousee for smuthuller

Yousees Facebook-side er det da også en kendsgerning, som ikke bliver overset.

"Nu er der gået 48 timer med manglende kanaler og pixelering, så er der kompensation fra YouSee i henhold til deres egne kriterier. Nu vil de sikkert dække sig ind under. at de sender kanalernerne i SD (standard definition, red.)," skriver en af kunderne blandt andet.

Undervejs i det lange nedbrud har flere andre utilfredse kunder også forlangt penge tilbage eller sågar kompensation i form af gratis VM-boksekamp mellem Mikkel Kessler og Carl Froch.

Yousee beslutter det i dag

Computerworld har spurgt TDC, om de mange nedbrudsramte kunder så også får udbetalt kompensation for den lange nedetid.

"I dag kommer der en beslutning om, hvorvidt der bliver tale om kompensation, og eventuelt hvad den skal dække," fortæller TDC-presserådgiver Rasmus Avnskjold.

Han forklarer, at nedbruddet er lidt komplekst i forhold til kompensation, da der ikke er tale om et totalt nedbrud, men det over to døgn lange knas i stedet handler om udfald på enkelte kanaler.

TDC har lovet at informere Computerworld, så snart, der er nyt om, hvorvidt kunderne får kompensation eller ej for den lange periode med flimrende sendeforhold, der startede natten til onsdag.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.