Foto: Signe Fiig

Dansk top-CIO: Her er de vigtigste it-trends lige nu

Per Kjersgaard Rasmussen, der som CIO i ATP står i spidsen for en organisation på 225 medarbejdere, giver her et bud på nogle at de mest afgørende it-trends.

For CIO i ATP, Per Kjersgaard Rasmussen, der har innovation og forretningsudvikling som en afgørende del af sit arbejde, er nye it-trends altid interessante.

Det handler dog ikke bare om at kunne gennemskue, hvad man skal satse på, men også om, hvornår man skal gøre det.

Et konkret eksempel på det er de sociale medier, der vinder frem både i privatsfæren og i erhvervslivet.

"Der har vi bevidst valgt, at det ikke er en aktiv del af vores virksomhed på nuværende tidspunkt. Det er generelt sådan, at folk ikke begynder at interessere sig for deres pension, før de når en vis alder, mens de sociale medier typisk anvendes af de lidt yngre," forklarer Per Kjersgaard Rasmussen.

Han tilføjer, at ATP i år har overtaget en række nye områder som boligstøtte og børne- og ungeydelser, hvilket betyder, at brugerne nu bliver yngre.

"Så det synspunkt, vi har haft i den rene finansielle verden, kommer vi nok til at revurdere. Det gælder også brugen af apps til for eksempel sådan noget som feriepenge til unge. De har brug for noget hurtig information," siger Per Kjersgaard Rasmussen.

Cloud er oversolgt
Sociale medier og apps er blot et par af de it-trends, der fylder meget for tiden. Det samme er cloud computing.

"Jeg synes, at cloud måske er noget oversolgt, men nogle af de teknologier, der ligger nedenunder - for eksempel måden at provisionere miljøer på - er noget, vi kan bruge," siger ATP's CIO.

"Nogle af de teknologier, der er til at fremskaffe nye datamiljøer til test, kan vi bruge. Hvis vi kan få det til at køre mere effektivt, end det gør i dag, har vi også nogle besparelser," lyder det fra Per Kjersgaard Rasmussen.

Læs også:

CIO i ATP: Sådan optimerer vi både drift og udvikling

Dansk top-CIO: Vi kan altid blive mere effektive på driften

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Akut mangel på chip tvinger verdens største bil-producenter til at drosle ned for produktionen af biler
Flere af verdens største bil-producenter er tvunget til at drosle ned for produktionen på grund af mangel på chip, som de ikke kan få leveret.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.