Artikel top billede

Foto: Signe Fiig (Foto: Sine Fiig)

Dansk top-CIO: Her er de vigtigste it-trends lige nu

Per Kjersgaard Rasmussen, der som CIO i ATP står i spidsen for en organisation på 225 medarbejdere, giver her et bud på nogle at de mest afgørende it-trends.

For CIO i ATP, Per Kjersgaard Rasmussen, der har innovation og forretningsudvikling som en afgørende del af sit arbejde, er nye it-trends altid interessante.

Det handler dog ikke bare om at kunne gennemskue, hvad man skal satse på, men også om, hvornår man skal gøre det.

Et konkret eksempel på det er de sociale medier, der vinder frem både i privatsfæren og i erhvervslivet.

"Der har vi bevidst valgt, at det ikke er en aktiv del af vores virksomhed på nuværende tidspunkt. Det er generelt sådan, at folk ikke begynder at interessere sig for deres pension, før de når en vis alder, mens de sociale medier typisk anvendes af de lidt yngre," forklarer Per Kjersgaard Rasmussen.

Han tilføjer, at ATP i år har overtaget en række nye områder som boligstøtte og børne- og ungeydelser, hvilket betyder, at brugerne nu bliver yngre.

"Så det synspunkt, vi har haft i den rene finansielle verden, kommer vi nok til at revurdere. Det gælder også brugen af apps til for eksempel sådan noget som feriepenge til unge. De har brug for noget hurtig information," siger Per Kjersgaard Rasmussen.

Cloud er oversolgt

Sociale medier og apps er blot et par af de it-trends, der fylder meget for tiden. Det samme er cloud computing.

"Jeg synes, at cloud måske er noget oversolgt, men nogle af de teknologier, der ligger nedenunder - for eksempel måden at provisionere miljøer på - er noget, vi kan bruge," siger ATP's CIO.

"Nogle af de teknologier, der er til at fremskaffe nye datamiljøer til test, kan vi bruge. Hvis vi kan få det til at køre mere effektivt, end det gør i dag, har vi også nogle besparelser," lyder det fra Per Kjersgaard Rasmussen.

Læs også:

CIO i ATP: Sådan optimerer vi både drift og udvikling

Dansk top-CIO: Vi kan altid blive mere effektive på driften
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CFO'ens hverdag med Dynamics 365 FO: Nye muligheder - mere værdi

Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er meget mere end debet/kredit. Indbyggede værktøjer til at automatisere processer og bruge kunstig intelligens skaber nye muligheder og mere værdi.

29. november 2022 | Læs mere


AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere