Artikel top billede

Foto: Signe Fiig

Dansk top-CIO: Her er de vigtigste it-trends lige nu

Per Kjersgaard Rasmussen, der som CIO i ATP står i spidsen for en organisation på 225 medarbejdere, giver her et bud på nogle at de mest afgørende it-trends.

For CIO i ATP, Per Kjersgaard Rasmussen, der har innovation og forretningsudvikling som en afgørende del af sit arbejde, er nye it-trends altid interessante.

Det handler dog ikke bare om at kunne gennemskue, hvad man skal satse på, men også om, hvornår man skal gøre det.

Et konkret eksempel på det er de sociale medier, der vinder frem både i privatsfæren og i erhvervslivet.

"Der har vi bevidst valgt, at det ikke er en aktiv del af vores virksomhed på nuværende tidspunkt. Det er generelt sådan, at folk ikke begynder at interessere sig for deres pension, før de når en vis alder, mens de sociale medier typisk anvendes af de lidt yngre," forklarer Per Kjersgaard Rasmussen.

Han tilføjer, at ATP i år har overtaget en række nye områder som boligstøtte og børne- og ungeydelser, hvilket betyder, at brugerne nu bliver yngre.

"Så det synspunkt, vi har haft i den rene finansielle verden, kommer vi nok til at revurdere. Det gælder også brugen af apps til for eksempel sådan noget som feriepenge til unge. De har brug for noget hurtig information," siger Per Kjersgaard Rasmussen.

Cloud er oversolgt

Sociale medier og apps er blot et par af de it-trends, der fylder meget for tiden. Det samme er cloud computing.

"Jeg synes, at cloud måske er noget oversolgt, men nogle af de teknologier, der ligger nedenunder - for eksempel måden at provisionere miljøer på - er noget, vi kan bruge," siger ATP's CIO.

"Nogle af de teknologier, der er til at fremskaffe nye datamiljøer til test, kan vi bruge. Hvis vi kan få det til at køre mere effektivt, end det gør i dag, har vi også nogle besparelser," lyder det fra Per Kjersgaard Rasmussen.

Læs også:

CIO i ATP: Sådan optimerer vi både drift og udvikling

Dansk top-CIO: Vi kan altid blive mere effektive på driften
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere