Artikel top billede

Analytiker: Kommende Ubuntu-smartphone bliver et flop

Dato for lanceringen af verdens første Ubuntu-smartphone er klar. Men succes bliver der næppe tale om, mener analytiker. Se hvorfor her.

De første smartphones baseret på open source-styresystemet Ubuntu vil være klar i butikkerne til oktober, men analytiker tror ikke på telefonen.

Det oplyser Mark Shuttleworth, der er topchef for Canonical, som er selskabet bag den nye telefon, til CIO Journal.

Han fortæller, at Ubuntu-telefonen indledningsvist vil blive lanceret på 'to store geografiske markeder,' men han ikke vil ikke sætte navn på hvilke markeder, det drejer sig om.

Analytiker Jack Gold fra J. Gold Associates siger til Computerworld News Service, at han ikke megen tro på, at Ubuntu-smartphonen bliver nogen succes.

Har allerede indrettet system

Han peger på, at markedet for styresystemer til smartphones og tablet-computere i dag er domineret af Googles Android og Apples iOS, mens Microsoft er på vej frem på markedet.

Virksomheder verden over har i dag i stor stil indrettet deres it og deres netværk efter disse systemer, som de ansatte på mange selv har været med til at indføre på deres medbragte telefoner og tablet-computere.

Analytikerne tror ikke på, at Ubuntu-telefonen vil få så stor udbredelse, at it-cheferne i virksomhederne kan blive presset til at gøre noget som helst for den.

Ingen fremtid

"Jeg kan simpelthen ikke se en fremtid, hvor virksomhederne frivilligt adopterer en Ubuntu-telefon," siger analytiker Jack Gold.

Han siger, at han heller ikke kan få øje på nogen særlig efterspørgsel i markedet.

"Det er en telefon for 'techies. Det giver ingen mening for virksomhederne at understøtte en telefon, der vil få så lille en markeds-penetration. Og jeg tror også, at kun få MDM-leverandører (mobile device management. red) vil understøtte telefonen," siger han.

Udviklingen af Ubuntu-styresystemet er allerede så langt fremme, at Canonical forventer, at udviklerne kan modtage første version på en Galaxy Nexus-telefon allerede om få uger.

Computerworld mødte for nogle måneder siden Mark Shuttleworth i København, hvor han fortalte om planerne med Ubuntu-telefonen. Du kan læse mere om dette møde her.

Læs også:

Mozilla klar med to Firefox-smartphones.

Dette kommer til at afgøre Ubuntus smartphone-succes.

Nu kommer Ubuntu til smartphones - se det her.

Ubuntu-stifter i København: Din telefon skal være en tynd klient.

Få Ubuntu som styresystem på din smartphone.

Derfor er Linux død som en sild på din pc.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere