Artikel top billede

Bill Gates: Vi skal hjælpe frustrerede iPad-brugere

Brugere af Apples iPad er frustrerede, og derfor har Microsoft sat sig for at hjælpe dem. Se her hvordan.

Microsofts Windows 8 har nu snart været på markedet i et halvt år, og det har været nogle temmeligt omtumlede måneder med både op- og nedture for softwaregiganten.  

En hel del Windows-brugere er utilfredse med Microsofts design-valg i det nye styresystem, salgstallene har heller ikke har været prangende, og flere af pc-producenter har offentligt kritiseret styresystemet

Microsofts stifter og nuværende bestyrelsesformand, Bill Gates, tror dog fortsat på Windows 8 - ligesom en del analytikere også mener, at Microsoft med styresystemet har truffet et nødvendigt valg for at fremtidssikre forretningen.

Bill Gates har netop deltaget i et nyt interview på den amerikanske tv-station CNBC, hvor også forretningsmanden Warren Buffett medvirker - han er rangeres ligesom Gates som en af de absolut rigeste mænd i verden.

Vi hjælper frustrerede brugere

Den ene af studieværterne spørger, hvordan Bill Gates ser på fremtidens pc-marked, hvor meget tyder på, at den klassiske pc er ved at tabe til tablet-pc'erne?

"I forhold til selve enhederne, så er Windows 8 virkelig revolutionerende i og med, at det tager fordelene fra tablets og fra pc'erne og er i stand til at understøtte begge dele," siger Bill Gates i interviewet (omkring 07:27).

"Så hvis du har Surface eller Surface Pro, har du tablet-pc'ens mobilitet, men pc'ens mangfoldighed i form af tastaturet og Microsoft Office."

"Det vil blive sværere og sværere at adskille produkter ud fra, om de er tablets eller pc'er. Med Windows 8 forsøger Microsoft at hente markedsandele på det område, der har været domineret af iPad'en og den type enheder."

"Mange af de brugere er frustrerede: De kan ikke taste ind, de kan ikke oprette dokumenter, de har ikke Office der - så vi giver dem noget med de fordele, der har gjort det til en stor produktkategori, men uden at opgive det, som de forventer af en pc," lyder det fra Bill Gates.

Bill Gates: Her er Microsoft stærk

En af studieværterne ønsker at vide, hvordan Bill Gates ser på Apples faldende aktiekurs.

Den bold griber Microsoft-ikonet naturligvis - men frem for at dvæle ved Apples situation får han fortalt, hvilke særlige styrker, han ser i Microsoft:

"Vi har nogle fantastisk stærke virksomheder - Apple, Google, Microsoft - og virksomheder, der er på vej op, som Amazon, Facebook, Samsung."

"Hvis du laver avanceret software - både på klienterne og i form af services - hvis du har produkter, der er unikke for virksomheder, hvilket er en særlig styrke for Microsoft, så er softwareindustrien en fantastisk sted at være både i forhold til væksten og indtjenings-dynamikkerne.

Selvom Bill Gates altså fortsat ser lyst på Microsofts Windows 8/R-projekt, så er der endnu et stykke vej, før selskabet kan konkurrere med Android og iOS på tablet-markedet.

En ny opgørelse fra analysefirmaet IDC viser, at Android i første kvartal i år overhalede Apples iPad ved at nå en markedsandel på 56,5 procent mod 39,6 procent til iOS.

Microsofts markedsandel landede på 1,8 procent.

Læs også:

Bill Gates kritiserer Microsofts mobil-indsats

It-brugere enige: Vil have Windows-startknap tilbage

Derfor er rygter om Ballmers fyring det rene vrøvl

Apples vilde aktie-succes klinger af: Måske har selskabet toppet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Intels store plan afsløret: Fire nye generationer af processorer klar inden 2025 - og en helt ny æra er på vej
Intels nye CEO Pat Gelsinger har fremlagt planen for de fem års produkter. Planen rummer hele fire nye processorteknologier og en vild ny standard for produktionsteknologien. Se planerne her.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.