Artikel top billede

Bill Gates: Vi skal hjælpe frustrerede iPad-brugere

Brugere af Apples iPad er frustrerede, og derfor har Microsoft sat sig for at hjælpe dem. Se her hvordan.

Microsofts Windows 8 har nu snart været på markedet i et halvt år, og det har været nogle temmeligt omtumlede måneder med både op- og nedture for softwaregiganten.  

En hel del Windows-brugere er utilfredse med Microsofts design-valg i det nye styresystem, salgstallene har heller ikke har været prangende, og flere af pc-producenter har offentligt kritiseret styresystemet

Microsofts stifter og nuværende bestyrelsesformand, Bill Gates, tror dog fortsat på Windows 8 - ligesom en del analytikere også mener, at Microsoft med styresystemet har truffet et nødvendigt valg for at fremtidssikre forretningen.

Bill Gates har netop deltaget i et nyt interview på den amerikanske tv-station CNBC, hvor også forretningsmanden Warren Buffett medvirker - han er rangeres ligesom Gates som en af de absolut rigeste mænd i verden.

Vi hjælper frustrerede brugere

Den ene af studieværterne spørger, hvordan Bill Gates ser på fremtidens pc-marked, hvor meget tyder på, at den klassiske pc er ved at tabe til tablet-pc'erne?

"I forhold til selve enhederne, så er Windows 8 virkelig revolutionerende i og med, at det tager fordelene fra tablets og fra pc'erne og er i stand til at understøtte begge dele," siger Bill Gates i interviewet (omkring 07:27).

"Så hvis du har Surface eller Surface Pro, har du tablet-pc'ens mobilitet, men pc'ens mangfoldighed i form af tastaturet og Microsoft Office."

"Det vil blive sværere og sværere at adskille produkter ud fra, om de er tablets eller pc'er. Med Windows 8 forsøger Microsoft at hente markedsandele på det område, der har været domineret af iPad'en og den type enheder."

"Mange af de brugere er frustrerede: De kan ikke taste ind, de kan ikke oprette dokumenter, de har ikke Office der - så vi giver dem noget med de fordele, der har gjort det til en stor produktkategori, men uden at opgive det, som de forventer af en pc," lyder det fra Bill Gates.

Bill Gates: Her er Microsoft stærk

En af studieværterne ønsker at vide, hvordan Bill Gates ser på Apples faldende aktiekurs.

Den bold griber Microsoft-ikonet naturligvis - men frem for at dvæle ved Apples situation får han fortalt, hvilke særlige styrker, han ser i Microsoft:

"Vi har nogle fantastisk stærke virksomheder - Apple, Google, Microsoft - og virksomheder, der er på vej op, som Amazon, Facebook, Samsung."

"Hvis du laver avanceret software - både på klienterne og i form af services - hvis du har produkter, der er unikke for virksomheder, hvilket er en særlig styrke for Microsoft, så er softwareindustrien en fantastisk sted at være både i forhold til væksten og indtjenings-dynamikkerne.

Selvom Bill Gates altså fortsat ser lyst på Microsofts Windows 8/R-projekt, så er der endnu et stykke vej, før selskabet kan konkurrere med Android og iOS på tablet-markedet.

En ny opgørelse fra analysefirmaet IDC viser, at Android i første kvartal i år overhalede Apples iPad ved at nå en markedsandel på 56,5 procent mod 39,6 procent til iOS.

Microsofts markedsandel landede på 1,8 procent.

Læs også:

Bill Gates kritiserer Microsofts mobil-indsats

It-brugere enige: Vil have Windows-startknap tilbage

Derfor er rygter om Ballmers fyring det rene vrøvl

Apples vilde aktie-succes klinger af: Måske har selskabet toppet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan ser opgavelisten ud hos Danmarks bedste CIOs

En hurtig og strategisk fokuseret implementering af nye teknologier er i disse år med til at sikre konkurrencekraften hos de bedste digitale vindere. Det sætter vi fokus på med konferencen CIO Trends 2022, hvor du blandt andet kan blive inspireret af en række danske topfolk inden for digitalisering og it-ledelse.

30. august 2022 | Læs mere


CIO
10 gratis artikler: Få gode råd fra Danmarks bedste it-ledere