Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

It-direktør: Her er årsagerne til at kunder dropper store it-udbud

Der findes typisk to hovedårsager til, at it-udbud droppes, selv om leverandører har brugt tid og ressourcer på at deltage i dem.

Det er drøn-ærgerligt, når it-virksomheder bruger tid og ressourcer på udbud, der siden skrottes.

Direktør Tom Togsverd fra ITEK under Dansk Industri understreger, at han ikke kender den seneste konkrete sag fra Region Syddanmark, men kalder det altså ærgerligt, når den slags sker.

"Det er altid ærgerligt for it-leverandører, der bruger meget tid og ressourcer på at deltage i udbud, og de så bliver annulleret," siger han.

Mere generelt peger han på to årsager til, at det indimellem sker.

"For det første kan det simpelthen skyldes dårlig forberedelse," siger han.

"Men det kan også handle om prisforventninger, der er helt skæve. Måske ønsker man sig en Cadillac, men har kun budget til en Folkevogn," fortæller Tom Togsverd.

Generel mistanke

Derudover kan der måske ligge en præference hos it-cheferne.

"Jeg har en generel mistanke om, at nogle it-chefer foretrækker at løse opgaverne selv frem for at sende dem ud til eksterne leverandører."

"Når man kan slippe af sted med det, kunne forklaringen være, at man alt for ofte undlader at prissætte interne ydelser - det vil sige, at den politiske ledelse ikke ved, hvad omkostningerne faktisk er i dag - fordi det er skjult på mange forskellige små og store konti," forklarer han videre.

"Når så en ekstern udbyder kommer med en samlet professionel løsning, kan det ses ud, som om den er meget dyr - uden at den er det - den eksterne er faktisk meget billigere; men det kan man ikke se."

"Derfor kan det være let - måske for let - at forklare opadtil, at det er billigere at løse opgaven selv," forklarer Tom Togsverd.

Samspillet er vigtigt

Direktøren pointerer samtidig, at det er et vigtigt samspil, der går begge veje.

Eksempelvis påpeger Tom Togsverd også, at de historier, der har været fremme om at leverandører ofte klager over udbud, slet ikke holder.

"Vores tal viser, at der klages i under en procent af udbudssagerne," fortæller han.

Læs også:

Dansk region efter udbud: Skrotter alle tilbud fra it-firmaer

It-firma kritiserer kommune for at droppe udbud




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere