Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

It-direktør: Her er årsagerne til at kunder dropper store it-udbud

Der findes typisk to hovedårsager til, at it-udbud droppes, selv om leverandører har brugt tid og ressourcer på at deltage i dem.

Det er drøn-ærgerligt, når it-virksomheder bruger tid og ressourcer på udbud, der siden skrottes.

Direktør Tom Togsverd fra ITEK under Dansk Industri understreger, at han ikke kender den seneste konkrete sag fra Region Syddanmark, men kalder det altså ærgerligt, når den slags sker.

"Det er altid ærgerligt for it-leverandører, der bruger meget tid og ressourcer på at deltage i udbud, og de så bliver annulleret," siger han.

Mere generelt peger han på to årsager til, at det indimellem sker.

"For det første kan det simpelthen skyldes dårlig forberedelse," siger han.

"Men det kan også handle om prisforventninger, der er helt skæve. Måske ønsker man sig en Cadillac, men har kun budget til en Folkevogn," fortæller Tom Togsverd.

Generel mistanke

Derudover kan der måske ligge en præference hos it-cheferne.

"Jeg har en generel mistanke om, at nogle it-chefer foretrækker at løse opgaverne selv frem for at sende dem ud til eksterne leverandører."

"Når man kan slippe af sted med det, kunne forklaringen være, at man alt for ofte undlader at prissætte interne ydelser - det vil sige, at den politiske ledelse ikke ved, hvad omkostningerne faktisk er i dag - fordi det er skjult på mange forskellige små og store konti," forklarer han videre.

"Når så en ekstern udbyder kommer med en samlet professionel løsning, kan det ses ud, som om den er meget dyr - uden at den er det - den eksterne er faktisk meget billigere; men det kan man ikke se."

"Derfor kan det være let - måske for let - at forklare opadtil, at det er billigere at løse opgaven selv," forklarer Tom Togsverd.

Samspillet er vigtigt

Direktøren pointerer samtidig, at det er et vigtigt samspil, der går begge veje.

Eksempelvis påpeger Tom Togsverd også, at de historier, der har været fremme om at leverandører ofte klager over udbud, slet ikke holder.

"Vores tal viser, at der klages i under en procent af udbudssagerne," fortæller han.

Læs også:

Dansk region efter udbud: Skrotter alle tilbud fra it-firmaer

It-firma kritiserer kommune for at droppe udbud
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere


Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere