Artikel top billede

Google: Du bør kunne slette ting på internettet

Bestyrelsesformand for Google, Eric Schmidt, mener ikke, at Google sporer dig - derimod erkender han, at internettet har sine dårlige sider.

Selvom internettet har ført en masse gode ting med sig, er der også nogle områder, hvor det store netværk er noget problematisk.

For eksempel når det kommer til dit personlige data.

"Det faktum at der ikke findes en slette-knap på internettet, er et seriøst problem. Der er situationer, hvor sletning (af data, red.) er det rigtige at gøre... og der er situationer, hvor det ikke er det rigtige at gøre. Hvordan beslutter vi det? Vi bliver nødt til at have denne debat nu," siger Eric Schmidt, tidligere CEO hos Google.

Det skriver fastcompany.com.

Han fortæller videre, hvordan det eksempelvis er muligt i USA at søge om, at få slettet tidligere domme i sin straffeattest.

"Man kan legalt sige, at man aldrig er blevet dømt for noget. Men I dag er det ikke muligt på grund af internettet... det synes at krænke vores sans for retfærdighed," siger Eric Schmidt.

Som 18-årig skal du skifte navn

Eric Schmidt var blevet inviteret til NYU Stern School of Business, hvor han blev udspurgt af økonomen Nouriel Roubini.

Og bestyrelsesformanden, Eric Schmidt, var enig i, at det til dels er foruroligende, at der er så meget data, der indsamles om os.

Særligt i forhold til en ungdom, der vokser op på sociale medier, hvor web-identiteten hurtigt kan overtage den offline personlighed, kan det været et problem ikke at kunne fjerne det data, der er lagret om én. 

Men Eric Schmidt har en løsning på den urutinerede brug i teenageårene. 

"Jeg foreslår, at du som 18 årig, som en politik, ændrer dit navn," siger han spøgefuldt og fortsætter:

"Så kan du sige, 'det var faktisk ikke mig; jeg gjorde ikke det der."

Den centrale diskussion på universitet gik en del på Googles håndtering, men også det mere generelle billede, hvor generationer nu til dags vokser op i en web-verden, hvor data ikke bare lige sådan kan fjernes igen, kom på banen. 

Da snakken faldt på Googles egen brug af sporing, var Eric Schmidt meget afvisende. 

"Lad mig være helt klar i mælet, Google sporer dig ikke... vi gør ikke alle disse ting," svarede han i forbindelse med, at økonomen blev ved med at spørge ind til Googles rolle i forhold til sporingsdata. 

Han mente i stedet, at det var en hypotetisk diskussion, og at økonomen måtte hentyde til andre virksomheder - for Google var i hvert fald ikke én af dem. 

Skræk-fremtid er meget usandsynligt

Økonomen prøvede, ifølge fastcompany.com, at beskrive en verden om 10-20 år for Eric Schmidt, der var fyldt med devices, der ville spore os og vide alt om os.

Den fremtid fejede Eric Schmidt dog også af banen.

"Jeg tror, du beskriver en sporingsverden, der er meget usandsynlig, fordi folk vil blive oprørt over det på samme måde, som du er det. Regeringer vil ikke tillade det, og det vil være dårligt for forretningen. Ultimativt, i et konkurrencepræget marked, vil virksomheder ønske, at deres kunder er glade," siger han og fortsætter:

"Hvis du siger til folk 'her er en mobil, og nu går vi i gang med at spore dig til døde', så vil folk ikke købe den. Det er bare en dårlig forretningsmodel.

Læs også:
Flænser konkurrenterne: Derfor er Google umulig at slå 

Ups - Skat ledte efter skjulte formuer i dine Google-søgninger
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Det bedste fra to verdener: Sådan går du i Azure med VMware
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.